Pin It

Zp2

Minden várakozást felülmúlt a Zöld Pardon első jótékonysági tanszergyűjtő akciója. A kultikus szórakozóhelyen két hét alatt 15 általános iskolai osztálynak elegendő mennyiségű iskolaszert ajánlottak fel a fellépő zenekarok és rajongóik. Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a rászoruló családoknak.

Idén először hirdette meg jótékonysági tanszergyűjtő akcióját a Zöld Pardon. A szórakozóhely vezetői maguk is szülők, ezért tisztában vannak azzal, mivel jár a tanévkezdés. Mivel sok családnak nehézséget okoz kigazdálkodni az iskolaszerek árát, a ZP úgy döntött, hogy augusztus 21. és szeptember 1. között gyűjtőakciót szervez a rászorulók megsegítésére. A kezdeményezés mellé álltak a fellépő zenekarok, az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y, a Road, a Subscribe, a Compact Disco és az Anna & the Barbies is. A művészek arra kérték rajongóikat, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, földgömböt, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat, vízfestéket, zsírkrétát. 

Zp1

- Az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Két hét alatt 450 füzetcsomag, tízméternyi vonalzó, legalább 50 iskolatáska, több száz tolltartó, több ezer toll, ceruza, zsírkréta, vízfesték, számológépek, földgömbök érkeztek. Annyi adomány gyűlt össze, ami 15 általános iskolai osztálynak elegendő lesz a tanévkezdéshez. Lelkesítő volt látni, hogy a fiatalok nemcsak bulizni szeretnek, hanem szociális érzékenységükről is tanúbizonyságot tettek – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon ügyvezető igazgatója a mai sajtótájékoztatón. 

A fellépő művészek is tanszerekkel megpakolva érkeztek az akció napjaiban, és minden lehetséges fórumon kérték a rajongóik segítségét. A Compact Disco is így tett, de a látvány még őket is meglepte. 

- Kicsit szkeptikusak voltunk az elején, mert nehéz elképzelni, hogy valaki tanszerekkel vagy tömött iskolatáskával indul el egy koncertre, pedig így történt. Mivel a Zöld Pardonban ünnepeltük a zenekar negyedik születésnapját, ennél szebb ajándékot nem is kaphattunk volna a rajongóinktól – mondta Walkó Csaba, a Compact Disco énekese. 

Zp3

Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a rászoruló családoknak. 

- Két szó: köszönet és hála. Eredetileg úgy terveztük, hogy a velünk közvetlen kapcsolatban álló, gyermeküket egyedül nevelő édesanyák között osztjuk szét a felajánlásokat, de olyan sok ajándék érkezett, hogy rajtuk kívül még több embernek tudunk segíteni. Már felvettük a kapcsolatot a XI. kerületi családsegítővel, akik 450 kisgyerekes családot támogatnak, és közülük minden harmadik rossz anyagi körülmények között él. A Máltai Szeretetszolgálat gyermeksegély szolgálatán keresztül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő családok is kapnak az adományokból, hiszen ott olyan nagy a munkanélküliség, hogy egyetlen füzet is óriási segítséget jelent. A ZP látogatói a tanszereken túl játékokat is felajánlottak, amelyeket egy árvaházba juttatunk el – mondta Zsigmond Orsika, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány marketingvezetője.

A sikeres kezdeményezés után a Zöld Pardon vezetősége reméli, hogy következő években is lesz lehetősége hasonló jótékonysági tanszergyűjtési akciót szervezni.

Zp4

Részletek:
http://www.zp.hu/
http://www.facebook.com/zoldpardon 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com