Pin It

Mfhn

Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány - www.mfhnalap.org
Rendezvénysorozat „A magyar ipari és technológiai forradalom” címmel

"Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.
Ha azt kivíttuk a mély sülyedésből
S a szellemharcok tiszta sugaránál
Olyan magasra tettük, mint lehet
Mondhatjuk, térvén őseink porához:
Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!."

(Vörösmarty Mihály: Gondolatok a könyvtárban)

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány megalakulásától, 2000-től kezdve tevékenykedik a magyarországi és a határon túli fiatalság szolgálatában a kultúra, az oktatás és a tudomány területén.

Mf5

A Kárpát-medencei egyetemista ifjúságnak 2001 óta minden évben a történelmi Magyarország valamely határon túli régiójában találkozót szervezünk, mely elősegíteni hivatott a fiatalok kulturális kapcsolattartását, magyar identitásuk erősítését. A találkozók igen népszerűek mind a honi, mind pedig a határon túli magyarság körében, a résztvevők visszatérnek rendezvényeinkre és örömmel kapcsolódnak be az Alapítvány munkájába. Eddig hét helyszínre: 2001: Ópusztaszerre, 2002: a Tugár völgyébe (Felvidék), 2003: Illyefalvára (Erdély), 2004: Zobnaticára (Vajdaság), 2005: Felsőremetére (Kárpátalja), 2006:  Kopácsra (Drávaszög és Szlavónia), 2008: Pinkafőre (Őrvidék ill. Burgenland) érkeztek magyar fiatalok, hogy az Alapítvány találkozóján részt vegyenek; az egyhetes program során történelmi, etnográfiai előadásokra, a természeti és kulturális örökség megtekintésére és táncmulatságra is adódik alkalom.

Mf3

2010-12-ben Alapítványunk rendezvénysorozatot hirdet „A magyar ipari és technológiai forradalom” címmel, melynek első eseményeként a felvidéki Kovácspatakon rendeztünk nyári egyetemet 2010. augusztus 6-10. között, ahol neves egyetemi professzorok, tudósok, feltalálók előadásai keretében sor került a XIX. század néhány kiemelkedő tudományos és technológiai újításának, magyar tudósának, valamint Felvidék néhány történelmi, ipartörténeti nevezetességének bemutatására. 

Rendezvényeinkre elsősorban egyetemista fiatalokat várunk, akik pályaműveikkel jelentkezhetnek az egyhetes programra, melyben a megadott korszak magyar feltalálóinak életművéről, régiójuk gazdaságtörténeti fejlődéséről, ipartörténeti emlékeiről készítenek rövid összegzést. A legjobb írásműveket konferencia kiadványban tesszük közzé.

Hogy miért pont az ipari forradalom a következő évek mottója? A választ megtalálják 2010. évi kiadványunkban: „E kis kiadvány szolgáljon apró iránymutatásul, hogy lám egy elnyomott ország, úgy is mondhatnánk a Habsburgok egy szegény keleti provinciája, micsoda fejlődésre volt képes néhány évtized leforgása alatt. A magyar leleményesség a nemzetközi és a saját találmányokat felhasználva úgymond a saját hajánál fogva húzta ki magát az elmaradottságból, mindezt egy vesztett szabadságharc után. Erre a kitartásra, szorgalomra, leleményességre van szükségünk ma is…” (A magyar ipari és technológiai forradalom I. Részlet a bevezetőből)

A következő években a Muravidékre és Erdélybe hívjuk meg az érdeklődő fiatalokat.

Tevékenységünkről bővebben a következő címen: mfhn@mfhnalap.org, ill. telefonszámon: +36-20-953-0320 kapnak felvilágosítást.

Minden támogatást hálásan fogadunk.

Mf2Mf4Mf8

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com