Pin It

121108 191xhh Large

Az idén diplomát szerzettekkel együtt tizennyolcra emelkedett azok száma, akik MKB ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához. Az MKB Bank 1997 óta működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) közösen.

Ez idő alatt már tizennyolcan fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat a bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő MKB ösztöndíj révén. Az ő sorsukat egy 2009-ben létrehozott klub formájában követi nyomon a bank, amelynek az összes egykori diák a tagja, aki a bank támogatásával végezte el tanulmányait.

Az MKB ösztöndíjra mindazon tanulók pályázhatnak, akik az általános iskola 1. és 2. osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén a Bank egészen az egyetemi-főiskolai diploma megszerzéséig folyósítja az ösztöndíjat.

121108 115h Large

Az idei tanévben száz, kiemelkedő szellemi képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és fiatal jogosult az MKB ösztöndíjra. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. A végzettek, valamint a programból az elvártnál alacsonyabb tanulmányi átlag miatt kiesők helyét pályázat útján töltik be. Az ebben az évben megüresedett pozíciókra 150 érvényes pályázat érkezett az NGYSZ-be. Az elnökség a hátrányos helyzet és a kiváló tanulmányi eredmény mellett a családi hátteret, a különórák számát, továbbá a különböző versenyeken elért eredményeket is figyelembe vette a mérlegelésnél és az új ösztöndíjasok kiválasztásánál.

A másfél évtizede futó kezdeményezés mellett, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját, a bank és az NGYSZ együttműködésének a karácsonyi gyermekgála is része. Szintén másfél évtizedes hagyomány, hogy karácsony előtt az MKB Bank 1200, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg a fővárosi Operaházba, a Diótörő mesebalettre. Az előadással, az ünnepi ajándékokkal és finomságokkal a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta több mint 18 ezer gyermek számára. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com