Pin It

A 119 éves Fővárosi Beszédjavító Intézet, amely Magyarország vezető beszéd és nyelvi zavarokkal foglalkozó központja, ismét figyelemfelhívó programokkal készül a Logopédia Európai Napjára. Idén a specifikus nyelvi zavar tüneteire (SLI), annak beszélt, írott és olvasott nyelvhasználatra gyakorolt hatására, következményeire és a zavar okozta problémákat feloldó terápiás eljárásokra helyezik a hangsúlyt.

A jeles nap tiszteletére tartott sajtótájékoztatón Mosányi Emőke, az intézmény igazgatója elmondta, fontosnak tartja a speciális nyelvi zavar korai felismerését, mivel a legtöbb beszéd és nyelvi zavar, illetve tanulási zavar hátterében is ez húzódik. Terápiás logopédiai segítség nélkül a probléma nem rendeződik, ellenben az olvasás, írás, tanulás folyamatát a tünetegyüttessel küzdő gyermek és környezete számára komolyan megnehezíti.

A specifikus nyelvi zavar megtévesztő lehet, mivel beszédbeli tünetei gyakran nincsenek. A gyermek sokat és látszólag jól beszél, megérteti magát, szívesen kommunikál, ezért csak az iskolai megfelelés nehezítettsége irányítja rá a figyelmet a problémára/probléma meglétére. Mosányi Emőke kiemelte: a szakember által időben felfedett nyelvi, nyelvtani természetű nyelvi zavar, probléma, és a célirányos logopédiai terápia a későbbi küzdelmektől kíméli meg a gyermeket és családját, így igen nagy az időben nyújtott terápiás segítség tétje: eredményesek lesznek-e a gyermek első évei az iskolában, megszereti-e a tanulást?

Beszédjavító Intézetben különös figyelmet fordítunk a speciális nyelvi zavarral küzdők ellátására - mondta az igazgató asszony -, az intézetünkbe kerülő gyermekek 80%-a speciális nyelvfejlődési zavarral küzd, számuk évről évre érezhetően nő. Felismerve ezt, erre a problémára fókuszálva speciális terápiákkal egészítettük ki munkánkat, amelyekkel sikeresen végezzük az SLI-jos gyermekek terápiáját.

A Fővárosi Beszédjavító Intézet március 6-án nyitott nap keretében várja az érdeklődőket a témához kapcsolódó terápiás bemutatókkal. Egész napos eseménysorozatukkal modellezni próbálják a specifikus nyelvi zavar felismerését, a kezdő korai lépéseket, a folyamatterápiát és azt, hogy mindez milyen eredményeket ígér. Az intézetben ingyenes tanácsadás és szűrővizsgálat keretében várják mindazok jelentkezését, akik nyelvhasználatukkal, beszédükkel kapcsolatban segítséget szeretnének.

Intézetünk a Magyar Logopédia Napjának eseményeiről élő videóban számol be a következő web helyen: http://beszedjavito.hu/elo-kozvetites


PROGRAM

2013. március 6-a a Logopédia Napja Nyitott Nap
a Fővárosi Beszédjavító Intézetben
(helyszín: 1077 Budapest, Izabella u.1.)

Nyelvi, nyelvtani hibák szűrése /Oláhné Tóth Edina, Doncsecz Erika logopédus
„Így tanuljuk meg tulajdon nyelvünket is, bűvös félreértések által.” Kosztolányi Dezső
2013.03.06. 9.h-9.45h, és 2013.03.06. 10h-10.45h


Korai nyelvi fejlesztés/Barnáné Negyela Edit-Jancsár Szentes Ibolya logopédusok
"Csodáljuk csodáit a kis gyermekeknek, akik szivárványszín varázslatot tesznek.” Körmendi Gitta
2013.03.06. 9.h-9.45h


Nyelvi tombola nyelvi játszóház óvodásokkal
2013.03.06. 10h- 10.45h


A nyelvi rendszer támogatása, erősítése óvodáskorú gyermeknél/ Nagy Gabriella logopédus
„Siket csendet körülöttem zajmorzsákkal meghintettem.” Nyulász Péter
2013.03.06. 11h- 11.45h


Mozgásfejlesztés/Dobrovitz Zsuzsa mozgásfejlesztő
Egy mozdulat - ezer szó
2013.03.06. 15h-15.45h


Nyelv-tan
Nyelvi struktúrák gyakorlása felső tagozatosokkal/Gáll Edina logopédus

„Nem csak mi gondolkozunk: a nyelv is gondolkozik. Munkatársunk a nyelv, egyenjogú társszerzők.” Kosztolányi Dezső
2013.03.06. 16h-16.45h

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com