Pin It

Savoya1

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg a budapesti Savoya Park. A bevásárlóközpontban a februári Aranyhal Mesefesztiválon egy óriási kívánságfalra bárki felírhatta, hogy mire vágyik. A kérések egy részét pénteken több mint 300 000 forint értékben teljesítették a zsűrielnök, Scherer Péter színművész közreműködésével.

A budapesti Savoya Parkban február elején rendezték meg az Aranyhal Mesefesztivál című ingyenes családi rendezvényt. Az esemény részeként a bevásárlóközpontban egy kívánságfalat is felállítottak, amelyre egy héten át bárki felírhatta, hogy mire vágyik, esetleg kit szeretne meglepni. Az óriási tábla szinte az első napon megtelt az üzenetekkel. A kéréseket februárban egy háromtagú zsűri értékelte Scherer Péter színművész vezetésével, és az egyik fő szempont az volt, hogy mekkora szükség van a segítségre. A zsűri döntése szerint március 2-án, pénteken három nehéz sorsú család kérését teljesítette az aranyhal. Eredetileg az volt a terv, hogy a Savoya Park 300 000 forint összértékben segít, ám a végén ennél jóval többet kaptak a kiválasztott családok.

Egyikük, Csébi Béláné férje tavaly novemberben váratlanul elhunyt. Róza magára maradt öt gyerekkel, akik közül a legkisebb még óvodás. A temetés után gyászolni sem volt idejük, mert három nappal később újabb tragédia történt. Egy kontár villanyszerelő miatt teljesen kiégett a házuk, és az éjszaka közepén menekülniük kellett. Az elmúlt két hónapban jó szándékú ismerősök, barátok segítségével újra lakható állapotba hozták a házat, és visszaköltözhettek, de az özvegynek komoly gondot okoz a napi megélhetés biztosítása. A kívánságfalra írt üzenete alapján a család pénteken 150 000 forint értékben vásárolhatott be a Savoya Park élelmiszerüzletében. Róza eleinte azt hitte, hogy átverésről van szó, de amikor meglátta Scherer Péter színművészt, megnyugodott. Főleg tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, olajat, krumplit, illetve tisztálkodási és tisztítószereket vásároltak, de a végén némi édesség is jutott a kicsiknek. Róza és családja öt bevásárlókocsit tudott megtölteni áruval, ami hosszú ideig elég lesz a mindennapokhoz. 

Savoya2

(Fotó: Ujvári Mátyás)

Az aranyhal másik kiválasztottja egy kismama, Magyar Edina volt. A kárpátaljai fiatalasszony és férje fél éve költöztek Budapestre. Munkát vállaltak, albérletben élnek, és nyárra várják az első gyermeküket. Edina egy babakocsit kért az aranyhaltól, de ő is nehezen hitte el, hogy tényleg teljesül a kívánságfalra felírt kérése. A Savoya Park végül a 90 000 forint értékű babakocsin felül még egy összecsukható kisággyal, fürdetőkáddal, csecsemőruhákkal, pelenkával és babaágyneművel is megajándékozta a párt. 

A zsűri harmadik választottja pedig egy 22. kerületi család lett, akiknek a másfél éves kisfia beteg, és a gyógykezelés sok pénzt emészt fel. Mivel a nagyobbik fiú ősszel iskolába megy, az édesanya, Jónás Bernadett ehhez kért segítséget a Savoya Park kívánságfalán. A család 30 000 forint értékben különböző tanszereket, 10 000 forint értékben pedig készségfejlesztő fajátékokat vásárolt, de arra ők sem számítottak, hogy ennél jóval többel térhetnek haza. A Savoya Park ugyanis úgy döntött, hogy ezt a családot is megajándékozza egy babakocsival, gyerekruhákkal és ágyneműkészlettel. 

Scherer Péter színművész elmondta, hogy örömmel vett részt az akcióban, mert szerinte nagy szükség van ilyen kezdeményezésekre, és ha lesz folytatás, újra vállalja a zsűrizést. 

A részleteket Savoya Park honlapján és Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Bővebben:
www.savoyapark.hu
www.facebook.hu/savoyapark

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com