Pin It

Vt

Minden eddiginél nagyobb területen, a Millenáris D csarnokában rendezik meg május 10-én a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A vendégeket játékok, sztárok, filmek, közönségtalálkozók, interaktív időjárás-jelentés, valamint Pál Dénes és Agárdi Szilvia koncertje is várja, a DUE Médiahálózat - a diákújságíró egyesület pedig díjazza a legtehetségesebb fiatalokat.

A jelen és a jövő meghatározó médiaszemélyiségei érkeznek Budapestre az ország minden részéből május 10-én, pénteken a jubileumi, 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. A diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozója valójában egy minden érdeklődő számára nyitott buli, ahol a látogatók testközelből, interaktív módon ismerhetik meg a média és a hírközlés világát. A DUE Médiahálózat egész napos programja tavaly olyan sok látogatót vonzott, hogy idén jóval nagyobb területre, a Millenáris D csarnokába költözik. A programok egyszerre több helyszínen zajlanak 9 és 18 óra között. Lesznek slam poetry és táncbemutatók, koncertek, valamint a diákok feltehetik kérdéseiket a meghívott szakembereknek, médiaszemélyiségeknek. A közönségtalálkozók vendége lesz Azurák Csaba, Till Attila és Vujity Tvrtko, a TV2 műsorvezetői, Weisz Fanni hallássérült modell, valamint Győrfi Pál, Nagy Anna és Hanga Zoltán szóvivők. A látogatók beszélgethetnek Pál Dénessel és Agárdi Szilviával is, akik délután koncertet is adnak. A programok közben a nagyszínpadon adják át a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának díjait is a legtehetségesebb fiataloknak. Ezek között lesz a Telenor és a DUE közös, „Etikus újságíró díja” a korrupcióellenes küzdelem jegyében. 

A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) több interaktív programmal is készül. A leglátványosabb a H95 Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ bluebox része, amellyel bárki kipróbálhatja a tévés időjárás-jelentést. A Millenáris D épületének mozitermében egész nap ősbemutatókat lehet látni, hiszen ott vetítik a Magyar Média Mecenatúra program legjobb, az NMHH által támogatott kisfilmjeit. A vendégek magyar rendezőkkel és színészekkel is találkozhatnak, valamint bepillanthatnak a természetfilmezés kulisszái mögé is. A moziteremben mutatják be az NMHH és a DUE közös videópályázata, a Forgass és ossz! győztes kisfilmjét is. A diákoktól május 5-ig olyan, maximum egyperces, ötletes videókat várnak, amelyben a pályázó megmutatja vagy elmagyarázza, mi a digitális átállás és mik az előnyei.

A rendezvény kiemelt partnereként az OTP Bank a legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt Oktató Központot mutatja be, amely interaktív, játékos módon nyújt gazdasági és pénzügyi ismereteket középiskolásoknak. Az Ifjúsági Sajtófesztivál infokommunikációs partnere, a Huawei standjánál pedig a legújabb táblagépeket és okostelefonokat próbálhatják ki az érdeklődők. 

A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál háziasszonya délelőtt Pataki Zita, az RTL Klub időjósa, délután pedig a Reflektor magazinból ismert Mádai Vivien lesz. Mivel mindketten diákújságíróként ismerkedtek meg a szakma alapjaival, ma is szorosan kötődnek a DUE Médiahálózathoz.

Részletek: http://www.due.hu/esemeny/133/20-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com