Pin It

Due3

Hét kategóriában díjazták az ország legtehetségesebb diákújságíróit és diákrádiósait a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület jubileumi eseményén játékok, filmek, koncertek és sztárok várták a látogatókat. A programokra kétezernél is több vendég érkezett az ország minden részéből.

Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, a DUE Médiahálózat idén huszadik alkalommal rendezte meg a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb találkozóját pénteken Budapesten. Az esemény minden eddiginél nagyobb területre, a Millenáris D csarnokába költözött, ahol több helyszínen egyszerre zajlottak a programok, és nyitástól zárásig hömpölygött a tömeg. A nagyszínpadon félóránként hirdették ki a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményeit. Az általános és középiskolás, valamint felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalok hét kategóriában versenyeztek, és a nyeremények összértéke meghaladta a hárommillió forintot. Az Ifjúsági Sajtódíjat idén Lazáry Fanni, a Corvinus Egyetem hallgatója kapta, míg a DUE és a Telenor által alapított „Tények nyomában” etikus újságírói díjat Varga Judit, Kovács Miklós és Csábi Bálint vihette haza. 

Due1

A díjátadók közben egész nap tánc- és zenei produkciók váltották egymást a nagyszínpadon. Fantasztikus hangulatban telt Radics Gigi, Pál Dénes és Agárdi Szilvia fellépése, valamint a Goldance táncosainak, a Gördülő Tánccsoport kerekesszékes zumbásainak és a Taiko Hungary dobosainak bemutatói is. Nagy sikert arattak az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál közönségtalálkozói is, ahol a fiatalok napközben négy helyszínen ötven médiaszemélyiséggel beszélgethettek, köztük Azurák Csaba, Vujity Tvrtko, D. Tóth Kriszta, Till Attila, D. Tóth András televíziós és Buda Márton rádiós műsorvezetővel, Weisz Fanni modellel, Rácz Zsuzsa írónővel, Nagy Anna, Győrfi Pál és Hanga Zoltán szóvivőkkel, illetve Felméri Péter humoristával. A rendezvény egyik legnépszerűbb helyszínének a főtámogató Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) interaktív standja bizonyult. A látogatók sorban álltak, hogy a Millenárison felépített greenbox-stúdió zöld háttere előtt kipróbálhassák, hogyan dolgoznak a profi híradósok, tévés meteorológusok és sportkommentátorok. Az elkészült videófelvételeket a látogatók megkapták, így akár családjuknak, barátaiknak is megmutathatják a teljesítményüket. A Sajtófesztivál támogatói, az OTP Bank, a Huawei, a Richter, a Telenor, a Sicontact és a Ringier ugyancsak szórakoztató játékokkal és értékes nyereményekkel készültek. 

Due2

Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, amikor a Berosált a rezesbanda című új ifjúsági film alkotói, köztük Csukás István író vendégeskedtek a moziteremben. A beszélgetés után Süsü, Pom-Pom és Gombóc Artúr alkotóját körbevették a gyerekek, akik dedikáltatták a könyveiket. Hasonló érdeklődés kísérte Rofusz Ferenc új animációs sorozata, A toppik első epizódjának tesztvetítését, amelyet szintén a Magyar Média Mecenatúra program támogat. A nézők véleményezhették a gyerekeknek szóló filmet, a közönségtalálkozó után pedig kézbe vehették a filmrendező Oscar-díját is, amelyet 1981-ben kapott A légy című munkájáért. 

A Sajtófesztivál adott otthont a Visegrádi workshopnak is, amelynek keretében köszöntőt mondott Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, és előadást tartott Szilágyiné Bátorfy Edit, Magyarország V4 nemzeti koordinátora is. A másik kiemelt szakmai program, a HelyiTipp a vidéki élet hagyományait elevenítette fel. Előadást tartott dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója, és főigazgató helyettese, dr. Eperjesi Tamás, valamint dr. Balázs Géza néprajzkutató, a DUE egyik alelnöke is.

Due3

A DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményei:
http://www.due.hu/hir/810/tehetsegkutato-diakmedia-palyazat-2013-eredmenyek

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com