Pin It

2

A Debreceni Népi Együttes Csipogó Csoportja a számos hazai sikerek (országos fesztiválok, Néptánc Antológia) után egy törökországi meghívásnak eleget téve, külföldön is méltóképpen képviselte a színes, magyar néptánc hagyományt.

Ez év májusának utolsó hetében a debreceni táncosok a Márvány-tengeren is átkelve, Bursa város magániskolájának invitálására érkeztek meg a helyi gyermektánc fesztiválra, melyen Magyarországon kívül Koszovó, Kirgizisztán és Románia vett részt a török tánccsoportokkal együtt. Az ötnapos rendezvény alatt a csoport számos helyszínen lépett fel, így tengerparton, plázában, gigantikus színházteremben vitte sikerrel színpadra a szilágysági és hortobágyi koreográfiáit. A magyar lányok dinamikus forgása, a fiúk látványos botforgatása több ezer török néző elragadtatását vívta ki.

1

Az előadásokon kívül a szervezők rengeteg programról gondoskodtak; ám Bursa és Mudanya város nevezetességeinél, nemzeti parkokban, bazárban, szultánok sírboltjainál tett kirándulásokon kívül a legemlékezetesebb alkalmak a török gyerekekkel eltöltött szabadfoglalkozások voltak. A napsütéses késő délutánokba nyúló kapcsolatteremtő programok után a gyerekek egyenként, a „fogadott családjuk” segítségével, tovább ismerkedhettek a török szokásokkal, ami szintén nagy élmény volt számukra.

3

Az együtt töltött napokban minden debreceni táncos felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott. A fogadó családok körében kialakult szeretetteljes kapcsolatoknak köszönhető könnyes búcsút követő visszaúton mindenki szeméből ugyanaz a gondolat sugárzott:
Ide bizony jó lenne visszatérni!

Csipogtorok 1


Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com