Pin It

„Folyik a víz, folyik az élet” – hangzik a dalszöveg a Tham Jenx együttes rock dalát hallgatva, mellyel csapatként kiérdemelték a Tudatos Vízfelhasználó kampány keretében meghirdetett I. VÍZió Dalverseny főnyereményét. A 2013. május 31-én zárult dalverseny szakmai zsűrije - Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, Sena Dagadu, az Irie Maffia egyik frontembere és DJ Bootsie – általános iskolai osztályok kategóriájában is győztest hirdetett.

A Molnár Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. c osztályos tanulói rapnótájukkal egy hétvégi felejthetetlen kirándulást érdemeltek ki a zánkai Új Nemzedék Központban. A diákok az Új Nemzedék Házban, ünnepélyes díjátadó keretében vehették át a nyereményeket.

„A versennyel a legfontosabb célunk az volt, hogy a fiatalok, az általuk leginkább kedvelt műfajban, a zene nyelvén maguk mondják el kortársaiknak, hogy nekik mit jelent a víz, miért fontos a víz megóvása. Nem professzionális videóklippeket vártunk, hanem olyan gondolatokkal átszőtt dalszövegeket, amelyek tükrözik a víz természeti értékét és jelentőségét” – mondta a keddi díjátadón az edukációs kampányt indító öt állami víziközmű-szolgáltató (DMRV Zrt., DRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt., TRV Zrt.) képviseletében Gyarmati Judit, a DRV Zrt. kommunikációs referense.

„Meglepődve tapasztaltuk, hogy műfaji szempontból rendkívül sokszínű pályamunkák érkeztek a mulatóstól, a rap- és rockzenén át egészen a klasszikusig. Örömmel tapasztaltuk, hogy a fő értékelési szempontnak minden munka megfelelt, rendkívül kreatív dalszövegek születtek, melyek a víz értékére, megóvására hívják fel a figyelmet” – mondta Mihalovics Péter. Az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kiemelte: örül, hogy támogathatták a tehetséges osztály tanulóit, akik Európa legnagyobb ifjúsági centrumában, a zánkai Új Nemzedék Központban tölthetnek el egy hétvégét, amelynek épületei éppen a napokban újulnak meg. 

Győztes pályamunkák

Csapat kategóriában: Tham Jenx

 

Osztály kategóriában: Molnár Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. c osztály

A Tudatos Vízfelhasználó kampányról és az I. VÍZió Dalversenyről bővebb információ a www.avizertek.hu oldalon található. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com