Pin It

131104 266yh Large

Az idei végzettek és a feltételeknek már nem megfelelők távozásával nyolc hely üresedett meg, ezekre csaknem száz pályázat érkezett az MKB Ösztöndíjprogram idei kiírásában. Az ebben az esztendőben diplomát szerzettekkel együtt tizenkilencre emelkedett azok száma, akik MKB ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához.

Egy mérnökinformatikus és egy régész lépett be az idén az MKB ösztöndíjasok klubjába, velük együtt már tizenkilencen fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat a bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő ösztöndíjprogramban. A tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését az MKB 1997 óta működteti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) közösen.

Az ösztöndíjra minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Az adott évben végzettek, valamint a programból az elvártnál alacsonyabb tanulmányi átlag miatt kimaradók helyét pályázat útján töltik be. Az ebben az évben megüresedett nyolc pozícióra közel 100 érvényes pályázat érkezett az NGYSZ-be. Az elnökség a hátrányos helyzet és a kiváló tanulmányi eredmény mellett a családi hátteret, a különórákat, továbbá a különböző versenyeken elért eredményeket is figyelembe vette az új ösztöndíjasok kiválasztásánál.

A több mint másfél évtizede futó kezdeményezés mellett, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját, a bank és az NGYSZ együttműködésének része a karácsonyi gyermekgála is. Immár tizenhét éves hagyomány, hogy karácsony előtt az MKB Bank 1200, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg a fővárosi Operaházba, a Diótörő mesebalettre. Az előadással, valamint az azt követő közös ünnepléssel a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta mintegy 20 ezer gyermek számára. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com