Pin It

Kazinczy

Az idei tanévre is meghirdették a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos, valamint az e korosztálynak megfelelő középiskolai osztályok azon tanulói részére, akik még nem nyertek el sem bronz, sem arany fokozatú Kazinczy-jelvényt. A vetélkedő városi, városkörnyéki fordulóját február 11-én (kedden) 8.30-tól rendezik meg a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).

A vetélkedő résztvevőinek egy - a forduló rendezői által - kijelölt kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20–25 soros prózai szöveget kell felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar 20–21. századi közlő prózai stílusban (irodalmi vagy igényes köznyelven) megírt mű lehet, amely nem tartalmaz párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi (nyelvjárási), sem kevéssé ismert idegen szavakat. A versenyzők teljesítményének értékelésekor mind az iskolai, mind a további fordulókon - a szövegértés, a szöveghűség, a hangvétel, a hangképzés, a hangsúlyozás, a szünettartás és a természetes beszéd szempontjai lényegesek. A versenyt külön-külön hirdették meg az 5–6. (11–12 éves korcsoport) és a 7–8. (13–14 éves korcsoport) évfolyamos tanulók számára.

Az Újkerti Közösségi Házban rendezendő városi, városkörnyéki vetélkedőn 39 diák mérettetik meg. A zsűri tagjai: Ozsváth Sándor művelődéstörténész, beszédtanár; Bakota Árpád színművész; Hadházy Csabáné, az Újkerti Könyvtár nyugalmazott vezetője. 


Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com