Pin It

Bj1Ingyenes beszédszűrés és tanácsadás programmal csatlakozik az újonnan megalakult Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Európa 70.000 logopédusának legnagyobb megmozdulásához, a Logopédia Európai Napjához. Ebből az alkalomból megrendezett sajtótájékoztatón a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat megbízott főigazgatója Mosányi Emőke elmondta: szakszolgálatunk 24 tagintézménye március 6-án a főváros egész területén várja mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, gondjaik vannak beszéd- és nyelvhasználatukkal, gyermekük nyelvfejlődésével kapcsolatban.

Hazánkban egyre több - tavaly áprilisi KSH felmérés szerint 144 ezer fő volt - a külföldi letelepedők száma. Manapság már szinte mindannyiunk környezetében élnek olyan gyermekek, akiknek szülei más, vagy eltérő anyanyelvűek. A gyermekek beszédfejlődésében fontos szempont, hogy az anyanyelvük biztonságos formában mind az értés, mind a kifejező beszéd terén kialakuljon. Ha a gyermek beszédészlelése, beszédmegértése gyengébb, előfordulhat, hogy késve, nehezen tanul meg beszélni. A több nyelv egyidejű elsajátítása további nehézségeket okozhat a nyelvfejlődés terén. Ilyenkor logopédiai megsegítéssel tanítjuk meg a gyermeket „beszélni”, hogy a nyelv, mint kommunikáció a többnyelvű gyermekek számára örömforrás, pozitív megerősítést eredményező, jól használható rendszer lehessen.

Fontosnak érezzük, hogy a nyelvvel, beszéddel kapcsolatos problémák időben felszínre kerüljenek, hogy a legmegfelelőbb formában, a legrövidebb idő alatt orvosolni tudjuk őket, és a felesleges aggodalmakat eloszlassuk, ezért kibővült feladatellátással, a személyi feltételek javításával, a korszerűbb és minőségi szolgáltatások megszervezésével tudjuk biztosítani 85.000 kiemelt figyelmet igénylő gyermek ellátást - mondta Mosányi Emőke.

Az ingyenes tanácsadás és beszédszűrés mellett többek között gyermekrajz kiállítást és játékos vetélkedőket szervezünk, valamint bemutatóórák, előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelymunka, esetismertetések hallgathatók a többnyelvűséggel kapcsolatos témákban. 

A tagintézmények részletes programját itt találhatjátok: http://www.scribd.com/doc/209552711/Logopedia-Napja-2014-03-06-FPSZ 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com