Pin It

Diaksajto

A jelen és a jövő meghatározó médiaszemélyiségei, időjós csúcstalálkozó és a ByTheWay együttes tagjai is várják a vendégeket május 16-án a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A budapesti Millenáris D csarnokában a látogatók idén kipróbálhatnak szabadulós szobát és több interaktív játékot, a DUE Médiahálózat - a diákújságíró egyesület pedig is díjazza a legtehetségesebb fiatalokat.

Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, a DUE Médiahálózat május 16-án, pénteken 9 és 18 óra között rendezi meg a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a budapesti Millenáris D épületében. A diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb találkozójára tavaly kétezernél is több látogató érkezett az ország minden részéről. A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál ebben az évben is egész napos szórakozást kínál azoknak, akiket közelebbről is érdekel a média és a hírközlés világa. A közönségtalálkozók vendége lesz Novodomszky Éva és Al Ghaoui Hesna, az MTVA riporterei, Istenes Bence, az RTL Klub és a Music FM műsorvezetője, Kiss Ádám és Litkai Gergely, a Dumaszínház humoristái, valamint Trokán Anna színésznő. Valódi kuriózumként időjós csúcstalálkozóra is sor kerül, hiszen Reisz András az MTVA, Pataki Zita és Véber István az RTL Klub, Németh Lajos pedig a TV2 képviseletében vesz részt az egyik beszélgetésen.

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál szervezői és támogatói idén is játékokkal, nyereményekkel, izgalmas interaktív programokkal készülnek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) negyedik éve támogatja a rendezvényt. A vendégek idén a délelőtti órákban a legújabb, 3D-s technikájú animációs filmkészítésbe kapcsolódhatnak be szakemberek közreműködésével. Az NMHH helyszínén, délután pedig a nemrég bemutatott történelmi tévéfilm, A berni követ korhű díszleteire épített játékon keresztül a nézők újból feleleveníthetik az egyes jeleneteket az alkotók és színészek segítségével.

Különleges programmal készül az OTP is, amely a Millenáris D csarnokában építi fel az Életrevalók című játéka offline, szabadulós szobáját. Az interaktív játék résztvevőinek rejtett nyomokból és információkból kell összerakniuk egy kódsort, amelynek segítségével meg tudják rendelni a Párizsba szóló repülőjegyüket.

A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál tematikus szakmai programoknak is otthont ad. A Helyi kincs című kiállításon kistelepülések diákjai népszerűsítik lakóhelyük turisztikai látványosságait, míg a Bevásárlókosár című workshopon a versenykultúra sajtós feldolgozásában szerezhetnek tapasztalatot a résztvevők. Az olvasás is központi szerepet kap az idei fesztiválon.

A nagyszínpadon eközben félóránként hirdetik ki a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményeit, amelyen általános és középiskolás, valamint felsőoktatásban tanuló fiatalok indulhattak. A díjátadók között egész nap váltják egymást a színpadon az akrobatikus rock and roll, hip-hop és ugróköteles bemutatók, valamint a koncertek. Fellép egyebek mellett a fiatalok legújabb kedvence, a ByTheWay fiúegyüttes, amely az X-Faktor tehetségkutató versenyen tavaly a második helyen végzett.
A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programjainak házigazdái délelőtt Mádai Vivien, délután pedig Buda Márton, az MTVA műsorvezetői lesznek.

Részletek: http://www.due.hu/esemeny/161/21-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com