Pin It

Dsida

Nem így kellene hűvös, árnyas
szobából, kényelmes íróasztal
mellől szólani hozzátok, jól
tudom. Menni kellene házról
házra, városról városra, mint
egy izzadt, fáradt, fanatikus
csavargó. Csak két égő szememet,
szakadozott ruhámat, porlepett
bocskoromat hívni bizonyságul
a szeretet nagy igazsága mellé.
És rekedt hangon, félig sírva
kiabálni minden ablak alatt.
Szakadt lelket foltozni, foltozni!
Tört szíveket drótozni, drótozni!

(Dsida Jenő: Menni kellene házról házra)

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2015. évi irodalmi rendezvénysorozata első állomásaként 2015. január 24-én (szombaton) 14:30 órai kezdettel a VERITAS Történetkutató Intézet 501. termében (Budapest V. kerület, Nádor u. 36. V. emelet) irodalmi estet szervez „Dsida Jenő, a poeta sacer” címmel.
A szatmári születésű költőről, kivételes, „angyali” költészetéről, a költészet és a hagyomány kapcsolatáról, a költői életről, saját Dsida-olvasatáról és -élményéről Halmosi Sándor költő beszél.

A rendezvény szabadon látogatható.

Különösen várjuk olyan 15-30 éves fiatalok jelentkezését, akik érdeklődnek Dsida Jenő vagy más, a mai Magyarország jelenlegi határain kívül élő és alkotó magyar költő irodalmi munkássága iránt. Önálló verselemzéssel, egy adott költeményhez készített saját verssel, képi/grafikus illusztrációval versenyen vehetnek részt, a legjobb műveket az Alapítvány könyvjutalommal díjazza.

Kérjük, hogy részvételi szándékodat, valamint a jelentkezéshez csatolt pályaműveket legkésőbb január 20-ig küldd meg az mfhn@mfhnalap.org email címre.

Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány
www.mfhnalap.org 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com