Pin It

Nepm1

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Debreceni Művelődési Központ közös pályázatot hirdet a XVI. ÉLŐ NÉPMŰVÉSZET országos, illetve regionális népművészeti kiállításon való részvételre.

Pályázni lehet: a tárgyalkotó népművészet és a népi kismesterségek következő ágaiban:
történeti és paraszti hímzés, csipke, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség (használati tárgyak, bútorok, játékok), csont - és szarufaragás, kovácsmesterség, fazekasság, bőrművesség, szalma – csuhé – gyékény - és vesszőfonás, mézeskalács és gyermekjáték.

A pályázaton egyéni alkotók és alkotó közösségek egyaránt részt vehetnek.

Olyan alkotásokat várunk, melyek a hagyományos népművészetből merítenek, de a mai környezet-, lakás- és viseletkultúránkba beilleszthetőek, különös tekintettel a funkcionálisan összetartozó tárgy együttesekre (lakókörnyezet, gyermekszoba, konyha, étkező, szobaberendezés, falusi vendéglátás, öltözékek stb.). Nagyméretű alkotások (épületdíszek, településbútorok, játszóterek stb.) fotódokumentációit ki tudjuk állítani, melyek anyagát a zsűrire már CD-n kérjük. A hagyományos cserépkályhával jelentkezők fotódokumentációval, illetve hagyományos kézműves technológiával készült alkotóelemek (kályhaszemek, párták stb.) mellékelésével pályázhatnak.

Nepm2

Pályázni lehet új művekkel, a 2009 óta megrendezett országos szakági pályázatokon szerepelt alkotásokkal, valamint népi iparművészeti zsűri számmal ellátott alkotásokkal is, hiszen célunk az elmúlt öt év legszínvonalasabb népi kézműves alkotásainak reprezentatív bemutatása.

A pályázat lebonyolítása az eddigi gyakorlatnak megfelelően két lépcsős: régiós, országos.
Minden alkotó csak egy régióban pályázhat.

A pályázók részvételi szándékukat 2015. március 31-ig szíveskedjenek jelezni a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. Postacím: 4001 Debrecen, Pf.: 419. E-mail, cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu.

A pályázat regionális lebonyolítója az Észak-Alföldi régióban:
a Debreceni Művelődési Központ (DMK) 4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
(levelezési cím: Debrecen, 4001 Pf. 419.) Tel.. 52/413-939

Nepm3

Együttműködő partnerek a régióban, ahol be lehet adni a pályamunkákat:

"Aranykapu " Népművészeti Egyesület Közhasznú Szervezet
4400 Nyíregyháza Arany J u 33
Tel.: 42-310-893, 30/448-5500
Tel./Fax. 42/786-141
Email: aranykapu.puskasne@gmail.com
Elnök : Dr. Puskásné Oláh Júlia népi iparművész, a népművészet mestere, művészetoktató

VOKE Csomóponti Művelődési Központ
5000 Szolnok Jubileum tér 1/a
Tel.: 56/423-304, 30/408-6866
Email: vokeszolnok@gmail.com
Igazgató: Balázsiné Gődér Ágnes

Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
Tel./Fax: 52/413-939
Email: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Igazgató: Jantyik Zsolt 

A beadás időpontja 2015. május utolsó hétvégéje, de egyeztetni lehet a gyűjtőhelyekkel. Valamennyi alkotást kizárólag a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapról letölthető átvételi elismervény pontos kitöltésével és felcímzésével vesszük át, melyen szerepelnie kell az alkotó nevének, pontos címének, a tárgy(ak) megnevezésének, anyagának.

A pályázati alkotásokat régiós együttműködő partnereink gyűjtik össze. 2015 júniusában a Debreceni Művelődési Központban szakmai zsűri értékeli a munkákat. A zsűri által kiválasztott tárgyakat 2015. június 17. és augusztus 28. között mutatjuk be a DMK Belvárosi Galériájában. Ezt követően a régiós szakmai elő zsűri által kiválogatott, illetve kiállításon bemutatott tárgyak a budapesti országos zsűri elé kerülnek. Az így kiválasztott alkotások 2015 őszén a Néprajzi Múzeumban rendezett Élő Népművészet kiállításon tekinthetők meg várhatóan 2016. április 30-ig.

Elérhetőségeink, további információk:
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu 
Honlap: www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com