Pin It

Logonap

Egész Európa tekintete március 6. napján a logopédia felé fordul. Beszéljenek akár angolul, franciául, németül vagy más nyelveken, mindenütt a nyelvi és kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek segítésére terelődik a figyelem.

Ezen jeles nap tiszteletére Budapesten a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 24 tagintézménye várja a szülőket, pedagógusokat és szakembereket. Mosányi Emőke, az intézmény főigazgatója a 2015. március 2-án tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egész fővárosban nyílt órákkal, fórumokkal, interaktív programokkal, beszédszűréssel és tanácsadással fogadják az érdeklődőket.

A már évtizedes hagyományokon alapuló hálózatban évente több tízezer gyermek, közvetve pedig a családjuk is segítséget kap. Az intézmény feladatai között jelentős szerepet tölt be a beszéd, nyelvi és kommunikációs zavarok kezelése, a ritka logopédiai problémáktól a beszéd csiszolásáig, a beszédtechnika fejlesztéséig.

Nem feltétlenül kell szakembernek lennünk ahhoz, hogy környezetünkben észrevegyük, milyen rohamosan növekszik a nyelvi nehézségekkel, kommunikációs problémákkal küzdő emberek száma. Minden évben közel negyvenezer gyermek logopédiai szűrését végezzük el, melyet több, mint ötven százalékban logopédiai ellátás követ. - folytatta Mosányi Emőke. Az emelkedő tendenciát mutató adatok szükségessé tették, hogy évről évre több gyermeket fogadjon intézményünk. Ezt a célt szervezeti átalakítással, a személyi feltételek javításával kívánjuk elérni.

Napjainkban különösen felértékelődik a nyelvi kifejezés jelentősége, hiszen nem elegendő, ha briliáns gondolataink születnek, azt a környezetünk felé közvetítenünk kell. A mai felgyorsult élettempó mellett nincs idő kivárni, hogy a beszédhibával küzdők, a magukat nehezen kifejezők elegendő figyelmet kapjanak a mindennapi életben.

Az önkifejezés alapvető eszköze a beszéd. Az ezzel kapcsolatos problémák megoldásáért sokat tehetünk. – mondta a főigazgató asszony. Fontos, hogy tudják: problémáikra létezik gyógyír, csak a megfelelő szakemberhez kell fordulniuk.

Intézetünk eseményeiről élő videóban számolunk be a következő webhelyen: www.fpsz.hu/elo-kozvetites/
A programjainkról részletes programfüzet a www.fpsz.hu/a-logopedia-europai-napja/ honlapon található. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com