Pin It

Hang3

Az emberi információcsere egyik eszköze a hangunk. Tudunk levelet írni, sms-t küldeni, emailben, chatelve kapcsolatot tartani, de egyikkel sem olyan teljes, sokatmondó a kommunikációnk, mint szóban. Az információk közlésén túl érzelmeinket, egész viszonyrendszerünket is kifejezzük hangunkkal.

Mindez alátámasztja, hogy drága kincsünk a hangunk, figyelni és vigyázni kell rá. – mondta Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

A 2003 óta megrendezett „Hang Világnapja" április 16-án erre hívjuk fel a figyelmet. A világ minden táján, Kanadától kezdve egészen Malaysiáig idestova 48 országban évente megünneplik. A világnapon üzenetet küldünk az emberek felé, melyben felhívjuk figyelmüket az emberi hang sokszínűségére a mindennapokban, a tudományban és a művészetekben egyaránt. Rámutatunk arra, hogy gondozni is kell hangot, annak egészséges működését megőrizni, a betegségeket megelőzni, a rendellenességeket időben kezelni.

A világnap megünneplése lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó komplex tudományágak,- mint a logopédia, foniátria, akusztika - ilyen szemszögből történő bemutatására, jobb megismerésére. Meglepően sokan küzdenek különböző hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is tisztában problémájukkal, illetve a megoldási lehetőségekkel. – nyilatkozta Mosányi Emőke.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója a jeles nap kapcsán szeretné felhívni a figyelmet a hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire. A hang ünnepe alkalmat ad arra, hogy a hangképzés problémáival, védelmével, fejlesztésével kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat megosszuk mindenkivel, ízelítőt adva a hang gyógyításához kötődő terápiáinkból.

A „Hang Világnapja" programnak saját honlapja is van http://world-voice-day.org/, melyet megtekintve további információk is nyerhetők az eseményről.
A Hang Világnapja programfüzete itt megtekinthető: http://fpsz.hu/a-hang-vilagnapja-2015-programfuzet/ 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com