Pin It

Egyetlen ember sem tökéletes, ettől válik emberivé. Ha magunkba nézünk, megállapítjuk, hogy milyen téren tudnánk még fejlődni. Nagyobb figyelem irányul a gyermekeink felé, hiszen összes rezdülésüket óvó szemek kísérik a nap minden percében. Szeretnénk, ha minél hasznosabb útravalóval indíthatnánk őket el az életben.

Ma már köztudott a gyermekek korai fejlesztésének jelentősége. Ismeretterjesztő könyvekben és az interneten is számtalan módon utána lehet nézni a témának, de hathatós és megnyugtató eredményt csak szakemberek bevonásával érhetünk el. Minél kisebb korban ismerik fel a fejlődés egyenetlenségeit, tárják fel az okait, korrigálják a lemaradásokat, annál nagyobb az esély a harmonikus fiatal és felnőttkorra.
A feladat az egészségügyi, szociális és köznevelési intézmények összefogásával válik lehetségessé.

A pedagógiai szakszolgálatok ebben jelentős szerepet kapnak. A korai fejlesztés, oktatás és gondozás feladata az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően a gyermek fejlődésének elősegítése, a család kompetenciáinak erősítése, mely magában foglalja a komplex gyógypedagógiai fejlesztést, tanácsadást, a társas, a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztését, a mozgásfejlesztést és a pszichológiai tanácsadást is. 

Budapesten a vizsgálatok és terápiák a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat székhelyén és 32 tagintézményeiben valósulnak meg – mondta Mosányi Emőke, az intézmény főigazgatója. Ebben az évben első alkalommal rendezzük meg intézményi szinten a „Korai fejlesztés napját”. A jeles nap kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet a kora gyermekkori prevenció és intervenció jelentőségére. Minél korábban ismerik fel, segítik és fejlesztik a gyermekeket, annál nagyobb esélyt kapnak arra, hogy harmonikusan élő felnőtt váljék a kicsikből – folytatta a főigazgató asszony.

Tagintézményeinkben 2015. május 7-én tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt.

A Korai fejlesztés napja programfüzete itt megtekinthető: http://fpsz.hu/a-korai-fejlesztes-napja-2015-programfuzet/ 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com