Pin It

Zimbardo Professzor S A Ht Nagykvetek

Képesek vagyunk pozitív irányba változni és ez nemcsak ránk, hanem másokra is hatással van! – ebben hisznek azok a közéleti személyiségek, a Hősök Tere nagykövetei, akik csatlakoztak a 30 napos Hősök Tere kihíváshoz. Harcsa Veronika, Nyáry Krisztián, Pásztor Anna, Szervét Tibor, Barabás Éva, Kamau Makumi, Farkas Roland „Wolfie” és Mautner Zsófia saját példájukon keresztül bizonyítják, hogy meg tudnak változni. 

Arra buzdítanak ezzel minket is, hogy 30 napon át tegyünk meg valamit, amit eddig nem mertünk vagy nem akartunk, de vállalásunk olyan legyen, ami nemcsak ránk, hanem másokra is pozitív hatással van. A nagykövetek azt ígérik, hogy a közösségi felületeiken is megosztják a tapasztalataikat.

A hétköznapi hősök kitartanak a döntésük mellett

Nem mindennapi kihívással néznek szembe a Hősök Tere Kezdeményezés nagykövetei. 30 napon át mindennap megtesznek valami olyat, amit eddig nem mertek, vagy változtatnak valamin, amin eddig nem tudtak. És mindezt nemcsak magukért teszik, hanem másokért is. 

Harcsa Veronika például idegenekkel fog beszélgetni. Mint mondja, sok kedves ember megy oda hozzá a koncertjei után, és ezek a találkozások nagyon fontosak számára. Épp ezért most ő fog társalgást kezdeményezni másokkal. 

„Bízom benne, hogy a nyitottság, nyíltság és figyelem jellemző lehet, hogy egy boldogabb társadalom részei lehetünk, ahol jó együtt élni” – mondja. A 30 napos kihíváshoz csatlakozó nagykövetek azt vállalták, hogy valami olyan dolgot tesznek, ami nemcsak az ő, hanem a környezetük életében is minőségi változásokat eredményez. Hisznek ugyanis abban, hogy az ilyen apró lépések által válhatunk hétköznapi hősökké, olyanokká, akiknek természetes, hogy kiállnak magukért és másokért is. 

„Szerintem a hősök azok, akik valahogy jól döntenek, és a tömeg nyomása ellenére is kitartanak a döntésük mellett. Miután csatlakoztam a Hősök Tere kihívásához, akkor derült ki számomra is, hogy mikor írok, én is ezekkel a hősökkel foglalkozom”– meséli Nyáry Krisztián, akinek most az lesz a hőstette, hogy igyekszik jobb kedvre deríteni azokat az embereket, akiket sokan nem szeretnek, vagy akiken látszik, hogy az egész világgal bajuk van. Odalép hozzájuk, kedves lesz velük. 

Mindenkiben ott lakik egy hétköznapi hős, csak meg kell találni. Az ismerős mondat már a Punanny Massif Hétköznapi Hősök című dalából való, melyet a zenekar nagylelkűen felajánlott a Hősök Terének. „Nekünk is fontos, hogy a számainkkal pozitív értékeket közvetítsünk, és ez a dal is éppen erről szól. Személy szerint pedig azért csatlakoztam a kihíváshoz, mert nekem fontos, hogy pozitív irányba változzon a személyiségem” – mondja Farkas Roland „Wolfie”.

A Hősök Tere nagykövetei szakítottak időt arra is, hogy részt vegyenek a hétköznapi hősiesség alapelveit megalkotó, prof. Philip Zimbardo által kidolgozott tréningen. Itt a saját bőrükön is megtapasztalhatták, milyen az, amikor segítségre szorulnak, de elmennek mellettük. Jobban megértették, hogy mit miért tesznek, vagy éppen nem tesznek meg egy adott helyzetben. 

Sajtotajekoztato 30 Napos Ht Kihivas

„Azt éltem át a tréningen, hogy az ember hatalmában van önmagának, nem kiszolgáltatott, és képes változni. Igaz, megatonnákat kell megmozgatnia magában, de sikerülhet. Képesek vagyunk a saját korlátainkat ledönteni, ez szabaddá tesz, és ez a körülöttünk élőknek is jobb, mert egy szabadabb embert jobb magunk körül tudni”- mondja Szervét Tibor.

A világhírű szociálpszichológus, a Hősök tere egyik alapítója, prof. Philip Zimbardo dolgozta ki a hétköznapi hősiesség 6 alapelvét és módszertanát arra, hogyan érhető el ez a változás. 

Hétköznapi hősformálás 

A Hősök Tere trénerei, Zimbardo professzor tanítványai eddig már több mint 600 magyar pedagógusnak is átadták ezt a tudást, amit aztán ők továbbadnak a diákjaiknak. A cél az, hogy minél több diák megismerje, hogy mi motiválja a viselkedését, és elhiggye, hogy képes sokkal többet kihozni magából. 

Sokan szeretnénk jót tenni másokkal, de gyakran nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. A Hősök Tere tréningek éppen ebben segítenek. Egyre nagyobb az érdeklődés az itt elsajátítható tudás iránt, s már nemcsak a tanárok körében. Ezért döntött úgy a Kezdeményezés, hogy 2015. június 24-étől a HT Interaktív - fél napos tréning civileknek minden nyitott és érdeklődő ember számára elérhető lesz.

2014 decemberében kezdődött és augusztus végéig tart a Hősök Tere első kutatása, amelyben 3 debreceni gimnázium 190 diákja vesz részt, és amellyel azt mérik fel, hogy a tréning elvégzése milyen hatással van a diákokra, hogyan változtatja meg a tetteiket.

Hősökterézni egyszerű

A Hősök Tere Kezdeményezés másfél éve indult el néhány magánszemély: Halácsy Péter, Orosz Györgyi, Orosz Gábor, Roszík Linda, Bolyky Dániel, Pistyur Veronika és Thuróczy Gábor kezdeményezésére. Philip Zimbardo professzor, mint alapító azóta is minden támogatást megad, hogy egyre többen akarjunk pozitív változásokat elérni, és cselekedjünk hétköznapi hősként egyszerű, hétköznapi szituációban. 

„Sokszor még számunkra is hihetetlen az a folyamat, ami elindult. Előfordult, hogy ismeretlen fiatalok összefogtak, és megvédtek valakit a vonaton, majd egymásra nézve csak annyit kérdeztek: Hősök Tere? Ilyen egyszerű hősökterézni” – meséli Orosz Györgyi, a Hősök Tere ügyvezetője. 

Az országos méretűvé vált mozgalomhoz számos hazai sztár is csatlakozott nagykövetként. A 30 napos Hősök Tere kihívás során most arra buzdítanak, hogy csatlakozzunk, kezdjük el a folyamatot, és vállaljunk valami olyat, ami a környezetük életében is minőségi változásokat eredményez. Mutassuk meg magunknak és másoknak is, hogy nincs lehetetlen. A nagykövetek azt ígérik, hogy 30 napos tevékenységüket követni tudjuk a közösségi felületeiken. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com