Pin It

Kar3

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt” december 19-én, melyre csaknem 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról.

63 magyarországi településről, valamint a Kárpát-medencéből Erdélyből, Felvidékről, a Vajdaságból, Horvátországból és Kárpátaljáról, összesen 55 határon túli településről érkeztek gyerekek. Utazásuk, szállásuk és étkezésük költségét a szervezők állták.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva, egy napra átengedte a gyermekeknek a Ház termeit.

Kar1

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlott:

A parlamenti főlépcső színpadán fellépett az ExperiDance énekkara, a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor gyermek néptáncosai, a Budapesti Operettszínház előadói, akik népszerű rajzfilmek betétdalait énekelték, és Malek Andrea, aki karácsonyi dalokkal, és a Micimackóval szórakoztatta a gyerekeket.

Kar5

Játszhattak a Csodák Palotája, valamint a Székely Legendárium játékaival, választhattak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkoztak neves sportolókkal, idegenvezetők mutatták be az Országház nevezetességeit, és megtekinthették az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását.

Kar2

A gyerekek neves sportolókkal is találkoztak: Wichmann Tamás kilencszeres kenu világbajnokkal, Vajda Attila kenu olimpiai, és világbajnokkal, Erdei Zsolt ökölvívó világbajnokkal, Partics Katalin világbajnok öttusázóval, a Czetl Fanni és Király Ádám akrobatikus rock and roll bajnok párossal, és Lengyel Zsófia Éva, válogatott paratriatlonistával, valamint Gádorfalvi Áron magyar szörfversenyző, 20-szoros Magyar bajnokkal, és világbajnoki bronzérmessel.

Kar4

A négyórás programot Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmjének premierje, a Hoppi mesék karácsonyi epizódja valamint Gubás Gabi és zenekarának „Bergengóciából jöttünk” című előadása tette még emlékezetesebbé. A gyerekek közös fényképeket készíthettek Süsüvel és a Hoppi mesék egyik főhősével.

A program zárásaként Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, valamint a rendezvény támogatói a moldvai csángó gyerekek énekei kíséretében osztották ki az ajándékokat a gyerekek részére. 

Kar3


Az idei karácsonyi rendezvényt támogatta a BASF Hungária Kft., a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a CO-OP Hungary Zrt., a Csodák Palotája Nonprofit Kft., az E.On Hungária Zrt., az Impact Communications Kft., a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Pékszövetség, a METRO Kereskedelmi Kft., a Smile Palacsinta, a Spar Magyarország Kft., a Szabad Tér Színház, a Szatmári Konzervgyár Kft., és a Székelyföldi Legendárium. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com