Pin It

Koraifejlesztes

Korai Fejlesztés Hete a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményeiben Budapest minden kerületében 2016. február 8-tól 12-ig! A korai ellátás ugyan egyre ismertebb a szülők körében, de a gyakorlat azt mutatja, még mindig túl magas a rendszeren kívül rekedők száma.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, azzal a feltett szándékkal rendezi meg a Korai Fejlesztés Hetét, hogy egy héten keresztül minden intézményében és minden lehetséges fórumon felhívja a figyelmet arra, hogy egyfelől milyen sokat tehet az érintett szülő gyermekéért, másfelől a problémájával senki nincs egyedül, intézményeink komoly szerepet tudnak vállalni a későbbi kockázatok elkerülésében.

Hazánkban évente körülbelül 90.000 gyermek születik élve. Közöttük százból nyolc baba RIZIKÓBABA! Azaz olyan veszélyeztetett baba, akinél előfordulnak kockázati tényezők: az anya terhessége, a csecsemő születése körülményei, vagy a csecsemő kis súlya.

Az eltérő fejlődés esetén kulcsfontosságú, hogy a nulladik naptól kezdve segítséget, tanácsot, diagnózist, támogató szolgáltatást, terápiás ellátást kapjon a baba. Kutatások igazolják, hogy az állapotjavulás esélye szignifikánsan nő, ha időben indul el az ellátás.

Magyarországon, a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan több szakterület együttesen kapcsolódik be az ellátásba: egészségügyi, pedagógiai, és szociális hálózat.

Célunk, hogy a családnak minél rövidebb utat kelljen megtennie gyermekével a szakemberig, azaz hogy az ellátás helyben legyen, vagy helybe menjenek szakembereink.

Tagintézményeinkben tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt.
A programfüzet az alábbi oldalon: http://fpsz.hu/a-korai-fejlesztes-hete-2016
Tájékoztatás található a www.fpsz.hu honlapon. 

Bjlogo2

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com