Pin It

Gitarman1

Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban 2016. július 25-31. között Szolnok-Tiszaligeten. Mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művésztanár, köztük néhány egykori diák tart kurzusokat. A tábori tehetségkutatón a Muse énekesének dedikált gitárját is meg lehet nyerni.

Több mint két évtizede rendezik meg nyaranta a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort, ahol egy hétre összejönnek a 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok, hogy örömzenéljenek és az ország legjobb hangszeres zenészeitől tanuljanak. Idén július 25-31. között a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központba mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művész tart kurzusokat, köztük Lukács Peta és Nagy Ádám gitáros, Szappanos György és Medgyasszay István basszusgitáros, Mogyoró Kornél és Csányi Zoltán dobos, Szabó Károly billentyűs, Pintácsi Viki és Koszi Janka énektanár vagy Lombos El Marci 5letszobrász. 

Az idei tábor egyik különlegessége, hogy olyan zenészek is tartanak hangszeres kurzusokat vagy adnak koncertet, akik pár éve még lelkes diákként vettek részt a Gitármánia Táborban. Előadást tart például Nagy Dávid, a Pokolgép egykori gitárosa és Kispál Balázs, a Mobilmánia gitárosa, valamint Temesi Berci basszusgitáros is. Órát tartanak a Margaret Island tagjai, Füstös Bálint és Gerendás Dani, és az egyre népszerűbb zenekar fel is lép a táborban. Ugyancsak koncertet ad a Junkie Jack Flash és a D.A.S. Trió, akik szintén itt próbálgatták a szárnyaikat. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban idén koncertet ad a Roy&Ádám Trió, valamint a String Theory zenekar is. A Patché, vagyis Cséry Zoltán billentyűs és Pákai Petra énekesnő a komolyzene és a könnyűzene között egyre inkább elmosódó határokról tart zenével egybekötött előadást. 

Gitarmania2

A 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szakmai programjában a fiatalok tájékozódhatnak a Cseh Tamás Programról, az Artisjus munkájáról, valamint a hangtechnika, a rádiózás és a híradástechnika újdonságairól. A tábor előadója lesz Varga Ágnes zeneterapeuta, az ELTE-BGGYF tanára, aki a zene személyiségfejlesztő erejéről beszél majd. 

Szolnok-Tiszaligeten 15 helyiség áll a táborozók rendelkezésre, amelyeket a világ legjobb hangszereivel rendeznek be próbateremnek, stúdiónak, kis- és nagyszínpadnak, vagyis mindent ki lehet próbálni, amivel egy profi zenész napjai telnek. 

- Az elmúlt években újra érezzük a pozitív változásokat. Sokatmondó, hogy a táborban tavaly 36 zenekar alakult és ebből 34 sikeres koncertet is adott. Tapasztalataink szerint újra fellendült a zeneoktatás, és ismét menő hangszeren tanulni, zenekart alapítani. Ebben meglátásom szerint nagy szerepe van a Cseh Tamás Programnak, amely komoly segítséget ad az induló előadóknak. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban mi minden évben tehetségkutatóval igyekszünk motiválni a fiatalokat. A legjobb zenészek, énekesek, szövegírók értékes hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyerhetnek. Idén például a legjobb gitáros hazaviheti a világhírű Muse együttes énekese, Matt Bellamy dedikált gitárját – mondta Andrásik Remo, a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szervezője. 

Gitarman1

A 23. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2016. július 10-ig lehet jelentkezni a www.instrumentweb.hu oldalon. A tábor díja teljes ellátással 30.000, szállás nélkül 20.000, míg szállás és étkezés nélkül 15.000 forint.

További információ:
http://www.instrumentweb.hu
http://www.facebook.com/Gitarmania

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com