Pin It

Bocik

A Krisna-völgyi Tehénvédelmi Központban március 12-én este két újabb kis boci látta meg a napvilágot. A szarvasmarháknál ritka jelenség az ikerszülés, ennek ellenére mind a kis borjak, mind borzderes édesanyjuk, Párvatí jó egészségnek örvend. A kis jövevények érkezésének alkalmából a völgyben található Srí Prahláda Általános Iskola különleges pályázatot írt ki a 6-14 éves korosztálynak. A jelentkezéseket május elejéig fogadják! Légy kreatív, alkotásra fel!

Védjük a teheneket! címmel országos rajz- és fotópályázatot indítunk általános iskolás gyermekek részére az alábbi témakörökben:

 • A tehénanyától kapjuk a tejet – Csecsemőként az anyatej után a tehénanyák teje az, amit meg tudunk inni, s amitől erősek és egészségesek lehetünk. Rajzold le, vagy készíts fotókat arról, hogyan kell kézzel fejni a teheneket!
 • A tejből milyen élelmiszereket tudsz magad is elkészíteni? – A tejből nagyon sok egészséges ennivaló készíthető otthon, saját kezűleg is. Próbáld lerajzolni, vagy lefotózni, hogy Te milyen élelmiszereket tudsz elkészíteni tejből!
 • A bikák segítenek a mezőgazdaságban – A bikák nagyon hasznosak, mert az igavonás révén a mezőgazdaságban számos helyen lehet őket alkalmazni: szántás, boronálás, vetés, aratás, szénagyűjtés, szállítás. Próbálj rajzban, vagy fotón megörökíteni e tevékenységek közül egyet vagy akár többet is!
 • Ne edd meg a teheneket! – A húsipar az üvegházi gázkibocsátás 18 %-ért felelős, és ez több mint az összes közlekedési eszköz (autók, kamionok, repülők, hajók) szén-dioxidra átszámított szennyezése együttvéve! (Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 2006-os tanulmányából). 1 kg húsfehérje előállításához 6-15-ször annyi mezőgazdasági terület kell, mint 1 kg növényi fehérjéhez, és a termőterületet ma már nem lehet jelentősen növelni. Fogalmazd meg a rajzoddal, vagy fotóiddal azt, hogy az állatok – elsősorban pedig a tehenek – ipari méretű pusztítása milyen környezeti, vagy akár erkölcsi problémák forrása, illetve miért lehet jobb vegetáriánusnak lenni!

Életkori kategóriák a díjazáskor:

I. kategória: 6-8 éves kor közötti
II. kategória: 8-10 éves kor közötti
III. kategória 10-12 éves kor közötti
IV. kategória 12-14 éves kor közötti

A Rajz- és Fotókategóriákban az egyes korcsoportokon belül az első három legsikeresebb mű alkotóját értékes jutalmakkal díjazzuk, melyeket a Krisna-völgyi Búcsú alkalmával 2011. július 23-án lehet majd személyesen átvenni a Nagyszínpadon.

A pályamunkák postára adási határideje: 2011. május 2.

A pályamunkákat papíron (a fotókat kinyomtatva!!!) kérjük beküldeni. A fotókhoz csatolandó az elektronikus változat CD-n. Az egyes képek legalább 800 kByte méretűek legyenek. A csak elektronikusan beküldött fotókat nem fogjuk tudni zsűrizni. Kizárólag borítékban beérkezett pályamunkákat fogadunk el.

Postacímünk: Srí Prahláda Általános Iskola
8699 Somogyvámos, Fő u. 38.

A beküldött pályamunkákhoz csatolni kell a szerző nevét, értesítési címét és életkorát.
A leadási határidőig beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el.
Eredményhirdetés: 2011. június 1-én az http://oktatas.krisnavolgy.hu oldalon.

Ezzel együtt a nyertes műveket a Krisna-völgyi Búcsú ideje alatt az iskolánk tornatermében, valamint a honlapunkon be is mutatjuk majd.

http://oktatas.krisnavolgy.hu

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com