Pin It

Due561

Véget ért a DUE Médiahálózat 56 kérdés ’56-ról – Nagy Diák ’56-os Tesztje. A vetélkedőben a várakozásokat felülmúlva több mint 8000 fiatal vett részt, közülük 560 jutott a középdöntőbe. A döntőt a 22 éves Szilvási Brigitta, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója nyerte.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a középiskolás és főiskolás, egyetemista korosztálynak indított szórakoztató, ugyanakkor ismeretterjesztő vetélkedősorozatot a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület. Az első forduló az interneten zajlott, a tesztet több mint 8000 diák töltötte ki. Közülük a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt elérő 560 diák jutott tovább. Ők október 30-án az 1956-os események egyik kiemelt helyszínén, a BME Központi épületének nagyelőadójában, a Műegyetem rakparton közönség előtt, élő, interaktív középdöntőben mérték össze a tudásukat. A középdöntőben a játékosoknak 25 kérdést kellett megoldaniuk rövid idő alatt. A középdöntőből az 59 legeredményesebb diák jutott tovább a döntőbe, ahol már okostelefonjaikon kellett válaszolniuk a mindent eldöntő kérdésekre.

A győztes Szilvási Brigitta lett, aki 10-ből 10 helyes választ adott. Brigitta 22 éves, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium vegyész technikus hallgatója. Az iskolai tanulmányin kívül az internet segítségével próbált plusz információkat gyűjteni a témában, 4 napot készült a döntőre. Nyereménye egy iPhone 7-es készülék, valamint részvétel a jövő évi DUE Médiatáborban. Szabadidejében általános iskolásokat korrepetál kémiából és matematikából. Második lett Linka Márton Károly, aki 23 éves, és a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakos hallgatója. Harmadik helyen végzett Fábián Erik, ő 18 éves, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimázium tanulója. A fiúk tabletet és értékes könyvutalványt kaptak.

A DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület célja az volt, hogy bővítse a 14-24 éves korosztály ismereteit az 1956-os forradalomról. A programot az 1956-os Emlékbizottság támogatta.  

Due561

(A fotón szereplők balról jobbra: Fábián Erik - 3. helyezett, Szabó Tamás - műsorvezető, Szilvási Brigitta - 1. helyezett, Kecskés István - DUE Médiahálózat elnöke, Linka Márton Károly - 2. helyezett)

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com