Pin It

Fszp2

Április 16. a hang világnapja. 2017. április 19-én a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság és a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat közösen megrendezett szakmai szimpóziummal, nyílt órákkal, zenés gyermek programmal kívánja felhívni a figyelmet az emberi hang ápolására, az egészséges hangképzés megőrzésére, valamint a hangképzési rendellenességek megelőzésére.

„Hangunk védelme”

A részletes program az alábbi oldalon tekinthető meg: www.mfflt.hu/hangunk-vedelme-szakmai-szimpozium

Hang nélkül létezni nehéz. A hangképzési problémák megnehezítik, gyakran ellehetetlenítik az azzal küzdő emberek mindennapi életét, mert gátolják a társadalmi érintkezésben, foglalkozásának gyakorlásában, így hatással vannak az egész ember személyiségére. Élete folyamán hosszabb-rövidebb ideig szinte mindenki küzd hangképzési zavarral. Legtöbben nem is tudják, hogy van gyógymód betegségükre és nem kell egész életükben ezzel a problémával élniük. Fontos, hogy a társadalom minden egyes tagja informált legyen a hangképzési zavarok létezésével és kezelésével kapcsolatban, és hogy az érintettek kapjanak szakszerű segítséget. Mert van segítség, vannak remek szakemberek, és a legtöbb problémára létezik megoldás!

Már azzal is becsüljük a hangunkat, ha törődünk vele, ha megtesszük, amit mi magunk is megtehetünk. Ha sok vizet fogyasztunk, elkerülhetjük a torokszárazságot, így kevésbé terheljük hangképző szerveinket. Ha figyelünk a megfelelő testtartásra, ha elsajátítjuk a megfelelő hanghasználatot, a jó beszédtechnikát, vagy ha túlerőltetést követően egy-két napig pihentetjük a hangunkat, akkor a hangunkért teszünk, nem keveset, sokat.

Rendezvényeken, megemlékezéseken, előadásokon igyekeznek a világ minden táján ünnepelni az emberi hang jelentőségét, sokszínűségét, szívet melengető és szórakoztató jelenlétét, a művészetben és tudományban.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com