Pin It

Kresznyertes

Egy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt tegnapi döntőjében a jogosítvány megszerzését a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. 10.230 indulóból lettek az elsők.

A KRESZ-tesztet még február közepén indította a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, összesen 10.230-an meg is tették. A második fordulójába és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthattak tovább. A tegnapi döntőbe jutottak először egy KRESZ-tesztet töltöttek ki, melyben 25 kérdésre kellett válaszolniuk. Közülük a legjobb 24 játékos a szimulátorok előtt mérkőzött meg. Itt a versenyzők két csoportra osztva vívták meg a csatát, a legjobb 12 motoros és a legjobb 12 autós kategóriákban. A motoros kategória versenyzői indultak egy robogóért, az autós kategóriában versenyzők pedig egy jogosítványért. A szimulátorok előtt mindenki 2 körben teljesített, az első kör volt a próba, a második pedig már élesben ment. A végső döntőbe mindkét kategóriából a legjobb 6-6 versenyző került, nekik már a gokart pályán kellett megmutatniuk az ügyességüket. A versenyzők leggyorsabb körideje számított a végső megmérettetésben, ez alapján alakult ki a sorrend mindkét kategóriában, és került ki a két győztes.

Az autós kategória győztese Hidegföldi-Mórocz Zsolt lett, ő nyerte a jogosítványt. A 19 éves fiú a BME KJK karán járműmérnöknek tanul. Zsoltnak gyerekkori álma az autóversenyzés, 2015 óta gokart versenyző. A BME Formula Racing csapatának is tagja, ahol nemrég pilótának is választották. A nemzetközi versenyszabályzat alapján azonban minden versenyzőnek kell rendelkeznie jogosítvánnyal, így most ez is teljesül számára, megszerezheti a járművezetői engedélyt.

A motoros kategória győztese Sós Norbert, övé lett a robogó. A 16 éves srác a Budapesti Osztrák Iskola tanulója. Még nincs jogosítványa, de mivel már folyamatban van a megszerzése, hamarosan az új robogójával is közlekedhet. Párszor már gokartozott korábban is, de nem gyakorlott versenyző, inkább focizik, ping-pongozik, de a számítógépes játékokat is kedveli.

A szervezők kisorsoltak egy 30-50 fő részére szóló interaktív elsősegély kurzust azon középiskolák között, ahonnan a legtöbb tesztkitöltő érkezett. A Generali a Biztonságért Alapítvány nyereményét a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium vihette haza.

Részletek:
http://www.due.hu

fotó: Kecskeméti Dávid
hátul Hidegföldi-Mórocz Zsolt (19 éves, Budapest), aki a jogosítványt nyerte, elöl Sós Norbert (16 éves, Budapest), aki pedig a robogót

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com