Pin It

Margo Margo Nyar 2017 Felirattal

Vasárnap estig tart a nyári Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban, rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és felolvasásokkal. A fesztiválhoz díj is kapcsolódik: a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat idén harmadik alkalommal adják át az irodalmi fesztivál őszi kiadásán. A nyertes a díjjal járó 500 ezer forint mellett a támogatóktól médiafigyelemre, próbafordításra és mentorra számíthat.

A Margó Irodalmi Fesztivál, a Könyvesblog szakmai együttműködésével, 2017-ben ismét keresi a legjobb első prózakötetet. A Margó-díj célja, hogy a pályakezdő szerzők minél nagyobb reflektorfénybe kerüljenek, így a díjazott a Főváros által biztosított 500.000 Ft pénzjutalom mellett a fesztivál partnereitől szakmai támogatásban részesül: a Bookline kiemelt kereskedelmi és médiatámogatást nyújt, a Balassi Intézet próbafordítást készíttet és azt külföldi könyvfesztiválokra juttatja el, az Aegon-díjazott pedig mentorálja a szerzőt.

Margo Milbacher Robert Foto Valuska Gabor 9884

Holtverseny című regényével 2015-ben Totth Benedek, Szűz Mária jegyese című könyvével 2016-ban Milbacher Róbert nyerte el a legjobb első prózakötetesének járó Margó-díjat. A kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsítő, magas szakmai presztízzsel bíró elismerésre minden olyan magyar nyelvű szerző által jegyzett első prózakötet nevezhető, amely 2016. július 1. és 2017. június 30. között jelent (vagy jelenik) meg és került kereskedelmi forgalomba. A pályázaton kizárólag olyan szerző indulhat, akinek korábban nem jelent még meg prózakötete. A beérkezett könyvekből a Könyvesblog szerkesztőiből álló előzsűri állítja össze a tízes rövidlistát, majd a győztesről ősszel szakmai zsűri dönt.

Margo Margo Dijatado Foto Valuska Gabor 9527

Mindeközben a nyári Margó a hivatalos megnyitóval, kiállítással, beszélgetésekkel, Dylan-dalokkal szerdán nagy érdeklődés mellett elindult, csütörtökön vetítéssel, teltházas VAN koncerttel folytatódott és vasárnap estig további előadásokkal, felolvasásokkal, zenei műsorokkal várnak mindenkit a PIM-ben. A regisztrációhoz kötött programok már megteltek, de rengeteg nyitott és ingyenes eseményt lehet találni a margofeszt.hu oldalon, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeumban, köztük a Toldit újraértelmező Kedvencek temetőjét péntek este, többek között Karafiáth Orsolya, Péterfy Gergely és Szabó T. Anna közreműködésével, vagy Simon Márton és Boros Levente „ütős-beszélős” spoken word, illetve az aktuális magyar bajnok, Basch Péter slam estjét. Azonban a legnagyobb érdeklődésre számot tartó Nádas-beszélgetésre, Tóth Krisztina könyvbemutatójára, vagy a vasárnapi záró 30Y kocsmakoncertre sem kell regisztrálni — csak időben érkezni.

Margo Nadas Peter

A Margó-díjat az október 19-22. között megrendezendő Margó őszi, könyvvásárral kiegészülő kiadásán adják majd át, nevezni június 30-ig lehet.

Pontos feltételek és további részletek a Könyvesblogon:
http://konyves.blog.hu/2017/05/18/margo-dij_keressuk_a_legjobb_elsokotetes_prozairot

További információ:
http://www.margofeszt.hu
http://www.facebook.com/margofeszt

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com