Pin It

Idén május 28-29-én, szombat-vasárnap kerül megrendezésre a Városligetben a már hagyományos kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozat, melyre  már tavaly is mintegy kétszázezer gyermek és felnőtt látogatott ki.

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben fekvő füves terület –az úgynevezett Napozórét – két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket várják, sőt lehetőség nyílik a követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait. A rendezvényre kilátogatókat arcfestéssel, zenés-, táncbemutatókkal, kézműves foglalkozással, gyurmázással, rajz- és poszter-kiállítással, kvízjátékkal és sok-sok ajándékkal várják.

Ebben az évben a szabadtéri program egy látványos színpaddal is kiegészül, ahol a nagykövetségek és intézetek az alábbi programokkal mutatkoznak be:

A színpad tervezett műsora:

Indonéziai tánccsoport fellépése zenebemutatóval (Indonézia)
Polonéz táncegyüttes táncbemutatója (Lengyelország)
Hadeel, a Zajel Néptáncegyüttes énekesének előadása (Palesztina)
Lochberg Regionális Tánccsoport bemutatója (Németország)
ELTE- Konfuciusz Intézet bemutatója (Kína)
Magyar Chan Wu Szövetség – kung-fu bemutató; Palásti Lajos – kínai popslágerek; Zhang Yu Carolyn –operaénekesnő
Taekwondo bemutató (Koreai Köztársaság)

A rendezvényen összesen tizenhat ország, és a Magyar Országgyűlés vesz részt változatos programokkal: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége, India, Indonézia, Japán, Katar, Kína, Koreai Köztársaság, Lengyelország, Madagaszkár,  Németország, Norvégia, Palesztina, Szaúd-Arábia.

A rendezvényre kilátogató gyermekeknek és családjaiknak lehetősége adódik, hogy játékos és színes formában megismerhessék a világ különböző nemzeteit, azok népszokásait, hagyományait, kultúráját és nemzeti ételeit. A rendező, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fontosnak tartja, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt nyitottak és érdeklődők legyenek más nemzetek és kultúrák iránt.

A Gyermekmentő Szolgálat munkájáról bővebb információ a www.gyermekmento.hu oldalon található.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com