Pin It

Csnet 468x601

A csaladinet.hu egyedülálló misszióval képviselteti magát a magyar weben: a családot mint egészet tekinti, így nem külön-külön az egyes korosztályokra fókuszál, hanem átfogó tartalmat kínál - a még csak gyermeket tervezőktől a sokat tapasztalt nagyszülőkig - mindenkinek.

Ha átlapozzuk a magyar weboldalakat, azt vehetjük észre, hogy a tematikus honlapok leginkább korosztály, az alapítványokat nézve pedig általában (krízis) helyzet szerint különülnek el a tartalmak egymástól. A nagy látogatottságú portálok ugyan működtetnek úgynevezett családi aloldalakat, de a cikkek többségét nézve azok sem mennek túl a kisgyermekkoron. Pedig a família minden egyes tagja fontos egy olyan időszakban, amikor az egyre apadó számú tagból álló családok egyre messzebb kerülnek egymástól. Az a havonta átlagosan 300 000 ezer látogató, aki felkeresi a csaladinet.hu-t, napjában többször frissülő információkat és számos olyan felületet talál, amelyen keresztül nemcsak más anyákkal, apákkal, nagyszülőkkel teremthet kapcsolatot, hanem mintegy 150 szakértővel is. Mindezek - kiegészülve a szolgáltatásokkal (bébiszitter, dédiszitter, bejárónő, magántanár, ápoló közvetítés)- olyan információs védőhálót vonnak a családok köré, amely megállja a helyét a családsegítő szolgálatok között még akkor is, ha nem személyesen jön a segítség, hanem éves szinten több millió virtuális kapcsolatteremtés által.

Miért a család? 

A családi értékek megóvása hosszú évekig csak sűrűn hangoztatott üres szlogen volt, mindaddig, amíg rá nem jöttek arra, hogy az egyre gyorsabb tempóban rohanó világban hatalmas igény van egy állandó, biztos pontra. Szomorú tény, hogy azt is megállapították, az embereket szinte vissza kell vezeti a saját családjukba: meg kell mutatni, hogy a szülői házon belül folyik a legmagasabb szintű „képzés”; hogy a nagyvilágban történő helytállásunk alapja ebben a közegben tétetik le; hogy először egymással kell szót értenünk, mielőtt kikiáltunk a nagybetűs életbe, s mivel mostanra világossá vált, hogy nincs az a kívülálló gazdasági vagy politikai erő, amely meg tudná védeni az egyes embereket, csak magunkra, s ezzel együtt a családunkra számíthatunk. Manapság már nem őrizzük a család folytonosságát, gyakran azt sem tudjuk, kik a dédszüleink, pedig nem volt olyan rég, amikor a generációk egy fedél alatt élve adták át egymásnak jobb és keservesebb tapasztalataikat. Szétesett ez a fajta közösség, és ez az egész társadalomban érezteti hatását.

Hogy jön mindehhez a CsaládiNet?

Odáig, hogy például valaki gyerekeket tanítson vagy embereket gyógyítson, olykor hosszú évekig tartó tanulással és gyakorlással lehet eljutni. A szülőséget, azt az évtizedekre nyúló tevékenységet, amikor szinte minden egyes mozdulatunkkal és szavunkkal meghatározzuk a gyermekünk jövőjét, tehát ezt a roppant bonyolult mesterséget nem tanítják. A leckéket megtanulhatjuk a saját bőrünkön, de megnézhetjük azt, hogyan csinálják mások, miként vélekednek az egyes kritikus helyzetekről a szakértők, és mit mondanak a nagyvilág számos forrásból érkező hírei számunkra. Ezeket a „kurzusokat” a csaladinet.hu napi rendszerességgel és naprakészen kínálja a látogatói számára.

Csak tanulás, semmi szórakozás?

A webportál felkészültségét és elszántságát tekintve igen komoly hely, de ez nem jelenti azt, hogy komor is. Mára már nagyon sok kulturális szerveződés felismerte, hogy ezen a felületen keresztül számos érdeklődőhöz eljuttathatják üzenetüket, így naponta újabb és újabb programajánlatokkal bővül a kínálat, ezek között számos olyan lehetőség akad, amikor belépőt is lehet nyerni az adott programra. Lehetőség van képeket, videókat feltölteni, és nem biztos, hogy minden esetben nagy horderejű témákról folyik a diskurzus a közösségekben, a fórumokon: egyszerűen jó ide bejönni, és csak úgy itt lenni. A szerkesztőség is arra törekszik, hogy a korosztályos vagy téma szerinti (pl. egészség, életmód) bontásban megjelenő hírek, írások között is legyenek könnyedebb hangvételű cikkek, hiszen azt szeretnénk közvetíteni, hogy családban élni jó, olykor vannak nehézségek, de kellő odafigyeléssel és derűvel minden nehéz helyzetből van kiút, s  ha nagy a szükség, egy kattintásra van a segítség.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com