Pin It

A Gyermekek Világnapjának méltó megünneplésére a Magyar Országgyűlés és a Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdetett 8-18 év közötti gyermekek részére "Milyen rendeletet hoznék, ha miniszter lennék?" címmel. A megadott határidőre több száz színvonalas és értékes munka érkezett az NGYSZ címére.

A legjobb pályázatok beküldőit a szervezők meghívták az Országház Felsőházi termébe, ahol lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen feltegyék a pályázatukban leírt kérdéseiket az adott kérdésben illetékes miniszternek, államtitkárnak. Miután a gyerekek a válaszokat megkapták, a Házszabály szerint azokat szavazásra bocsájtják.  

Az ország egész területéről, összesen 65 településről, így Baranyából, Budapestről, Nyugat-Magyarországról, Jászfényszaruról, Fót és környékéről, Zemplénből, Nyíregyháza és környékéről, illetve a határon túlról további 6 településről, összesen 71 településről hívtak meg gyermekeket erre az eseményre, akiknek utazási és étkezési költségét a szervezők magukra vállalták.

Meghívtak diákokat egyházi iskolákból: Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, Lauder Javne Iskola, Pannonhalmi Bencés Gimnázium, alapítványi iskolákból: pl. Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola, és az ország legeredményesebb gimnáziumából, a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumból is.

A rendezvény házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki a 210 meghívott gyermeket és fiatalt Edvi Péterrel, az NGYSZ elnökével és Bánki Erikkel, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottság elnökével, az NGYSZ alelnökével közösen fogadta.

A gyermekek és fiatalok által felvetett kérdések és javaslatok főleg a családvédelem, a munkanélküliség, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az oktatás, az iskolai sportoktatás, a különórák, az állatkínzás és az egészséges életmód – szeszesital- és drogfogyasztás, dohányzás, gyorséttermi ételek fogyasztása stb.- témaköröket érintették.

A Gyermekek Világnapját az 1920-as évektől Németországban és Ausztriában szeptember 20-án kezdték el ünnepelni, amely hagyomány egyre jobban elterjedt és ma már szinte a világ minden országában megemlékeznek róla.

Ezen a napon a gyermekekre gondolunk, az ő támogatásukra, jogaik védelmezésére, lehetőségeikre, jövőjükre, és arra is, hogy mi milyen országot, világot adunk át nekik, ahol majd ők döntenek a mi nyugdíjas éveinkről.

OrszaggyulesNgysz

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com