Pin It

Nemzetkzi Oktatsi HtNovember 14-18. között a világ több pontján megrendezik a Nemzetközi Oktatási Hetet, amelybe a debreceni Amerikai Kuckó (Kossuth u. 1.) is bekapcsolódott. Számos informatív és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket:

November 15., 17.00  Angol társalgási klub – témája: külföldi tanulmányi élmények
November 16., 15.00  Essay Writing Workshop – Robin Whitford vezetésével
November 17., 17.00  Sex and the City – Reality or Fantasy? – Paul Haspel előadása
November 17., 18.00  Career Options for Women with an American Degree – panel beszélgetés
November 17., 22.00  DÍVA koncert és záró buli (Sikk Klub, Domb u.1., a belépés ingyenes)

 

Rekord számú külföldi diák jár amerikai egyetemre, és a 2010/11-es tanévben nőtt a hazánkban tanuló amerikai hallgatók száma is

Az Open Doors 2011-es jelentése alapján - amit a Nemzetközi Oktatási Intézet (IIE - Institute of International Education) ad ki a nemzetközi akadémiai mobilitásról - 670 főre nőtt azoknak a magyar hallgatóknak a száma, akik a 2010/11-es tanévben az Egyesült Államok valamelyik felsőoktatási intézményébe jártak. Az elmúlt 10 évben csak csökkenő tendenciáról beszélhettünk, így most az 1%-os növekedés úgy tűnik, fordulatot hoz. Hazánk népszerűsége az amerikai egyetemisták körében pedig tovább nő, a múlt évben 2,6%-kal többen, összesen 920-an választották a magyar felsőoktatási intézményeket.

A jelentés szerint 5 %-kal (723.277 főre) nőtt az amerikai egyetemeken tanuló külföldi hallgatók száma. Már második éve Kína vezeti a küldő-országok listáját, ahonnan tavaly 158.000 diák iratkozott be. Őt követi India, az Amerikában tanuló külföldiek 14%-át adva, majd Dél-Korea 10 %-kal. További 20%-ot tesznek ki a Kanadából, Tajvanról, Szaúd-Arábiából és Japánból érkező tanulók. A legtöbb külföldi hallgató Kalifornia, New York és Texas állam intézményeinek egyikében tanul. A legnépszerűbb szakok az üzleti, mérnöki és számítástechnikai programok.

Wes Teter, az EducationUSA Európai Régiójának vezetője úgy látja, az amerikai egyetemi élet és a rugalmas képzések vonzzák a hallgatókat, amik új készségek megszerzését teszik lehetővé és segítik a hallgatók kibontakozását. Emellett az amerikai diploma presztízst és minőséget képvisel. A hallgatói mobilitás növekedéséhez továbbá az is hozzájárul, hogy a tanácsadó irodáknak köszönhetően, ma már sokkal könnyebb hiteles és átfogó információhoz jutni a felvételi folyamatról, ösztöndíjakról és a vízumigénylésről.

Az EducationUSA hálózat, amely az Amerikai Külügyminisztérium támogatásával Magyarországon négy tanulmányi tanácsadó irodát működtet, egész évben tájékoztató előadásokat, felkészítő workshopokat szervez az érdeklődőknek. A Fulbright Tanulmányi Tanácsadó Központ, a debreceni és a veszprémi Amerikai Kuckók magyar nyelvű honlapot hoztak létre az egyszerűbb tájékozódás érdekében (www.EducationUSA.hu), illetve „road show” formájában járták az ország középiskoláit és egyetemeit, hogy a diákság figyelmét felhívják csereprogramokra és ösztöndíj-lehetőségekre.

A debreceni Amerikai Kuckó, mint EducationUSA tanulmányi tanácsadó iroda az elmúlt egy évben nem csupán a Cívis város, hanem Nyíregyháza, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Berettyóújfalu, Miskolc, Hódmezővásárhely és Kecskemét középiskoláiban is informálta a diákokat és tanárokat egyaránt. 2011. november 14-18. között a világszerte megrendezett Nemzetközi Oktatási Hétbe szintén bekapcsolódik a debreceni amerikai kulturális iroda számos informatív és szórakoztató programmal is.

 

Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com