Pin It

A Fazekas Mihály Általános Iskola fennállásának 65. évfordulója alkalmából az intézmény „Debrecen és Fazekas Mihály kapcsolata” címmel rajzpályázatot hirdetett még az elmúlt esztendőben. A pályázatra a cívisváros 8 általános iskolájából, 4 középiskolájából és egy óvodájából érkeztek pályamunkák. A pályázat eredményeit tavaly ősszel a Fazekas Emléknapon hirdették ki. Február 17-én (pénteken) 14.30-tól a legjobban sikerült alkotásokból nyílik kiállítás a DMK Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.). A tárlaton közel félszáz gyermek 60 alkotása lesz látható. A munkák vegyes technikával készültek, a gyerekek használtak tustintát, grafitot, zsírkrétát, porpasztellt.

Köszöntőt mond: Petőné Horváth Mária igazgató asszony. A kiállítást megnyitja: Pappné Gyulai Katalin DMJV Oktatási Osztályának vezetője. Közreműködnek: a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai.
A kiállítás március 9-ig tekinthető meg hétköznapokon 11-17 óráig. 

Kp3Kp6

Rajzpályázatra jelentkező intézmények a következők voltak:

• Holló János Utcai Óvoda
• Árpád Vezér Általános Iskola
• Benedek Elek Általános Iskola
• Petőfi Sándor Általános Iskola
• Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI
• Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI
• Ibolya Utcai Általános Iskola
• Dózsa György Általános Iskola
• Fazekas Mihály Általános Iskola
• Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola
• Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégium
• DE Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnázium és Kollégium
• Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola

„Fazekas Mihály és Debrecen kapcsolata” című pályázaton három korcsoport műveit értékelte a zsűri, melynek tagjai Rácz Zsuzsanna Eszter, Szőke László és Tarnóczi Tamás rajztanárok.

Az első korcsoportban a 6-10 éves korosztályban:
1. helyezett lett Nagy Olivér 2.b osztályos tanuló a Benedek Elek Általános Iskolából, aki a Varázsecset rajzszakkör tagja. Felkészítő pedagógusa: Kozma Andrea.
2. helyezett Szabó Kristóf, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója. Felkészítő pedagógusa: Tar Károlyné.
3. helyezést ért el Nagy Aida, aki a Holló János Utcai Óvoda Pillangó csoportjába jár. Felkészítő pedagógusa: Baloghné Horváth Erika, Nótinné Csikós Marianna
Különdíjban részesül Komócsin Rebeka Kata, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója. Felkészítő pedagógusa: Tar Károlyné.

A második korcsoportban a 11-14 éves korúak körében a következő eredmények születtek:
1. helyezett lett Katona Pálma 8. osztályos diákja, a Dózsa György Általános Iskola tanulója. Felkészítő pedagógusa: Lovas Miklósné. A pályamunkája címe: Fazekas a kollégium füvészkertjében.
2. helyezett Hegedűs Réka 7. osztályos diákja, a Dózsa György Általános Iskolából. Felkészítő pedagógusa: Lovas Miklósné.
3. helyezést ért el Grégász Dorottya 7. a osztályos, aki az Árpád Vezér Általános Iskolába jár. Felkészítő pedagógusa: Sipos Ágnes

A harmadik korcsoportban a 15-18 éves korúak körében a zsűri az alábbiak szerint döntött:
1. helyezett lett Virág Fruzsina 10. B osztályos diákja, Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégiumba jár. Felkészítő pedagógusa: Toró József
2. helyezett Méhész Sándor, a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolából. Felkészítő pedagógusa: Kiss Papp Csilla. Alkotásának címe: Botanikai csoda, Fazekas Mihály másik arca alcímmel.
3. helyezést ért el Kozma Gábor 10.b osztályos tanuló, aki a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégiumba jár. Felkészítő pedagógusa: Kohári Tibor

Külön kategóriában értékelte a zsűri a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjainak pályaműveit:
Így különdíjat kapott Szűcs Laura 5. a osztályos tanuló felkészítő tanára: Tarnóczi Tamás és Dutka Kitti 4. a osztályos tanuló felkészítő pedagógusa: Rácz Zsuzsanna Eszter.

 

Debreceni Művelődési Központ

4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
tel: +3620-2324-888
www.debrecenimuvkozpont.hu  

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com