Pin It

 Mg 2100

Karafiáth Orsolya fél éve egy művészetterápiás önismereti csoportba jár, ahol amellett, hogy önmagát új oldalról tudja figyelni, a rajz, a festés és a kerámiakészítés formáival is közelebbről ismerkedik. A csoport olyannyira meghozta kedvét a rajzoláshoz, hogy gondolkozik egy jobb agyféltekés kurzus meglátogatásán is. Mindezt a Pesti Rajziskola vezetőjének mesélte el egy kávézás közben.

„Amit írásban nem tudok kifejezni, azt le tudom rajzolni. Fél évvel ezelőtt még azt gondoltam, hogy nincs tehetségem a rajzoláshoz, ma viszont már sokszor otthon is leülök, hogy egy-egy kép elkészítésével fejezzem ki ha indulat, vagy egyszerűen csak valamilyen hangulat kerít hatalmába” – mesélte el Karafiáth Orsolya Farkas Dittának, a Pesti Rajziskola vezetőjének, akivel a NESCAFÉ 3in1-Effekt kampány kapcsán találkoztak. Orsi azt is elmondta, hogy már nyáron kacérkodott azzal az ötlettel, hogy műveit saját maga illusztrálja, ehhez pedig egy képzőművész ismerősével is felvette a kapcsolatot. 

Régebben egyébként az ecset másik oldalán is kipróbálta magát, hosszú ideig egy festőművész állandó modellje volt. A művész ráadásul azt mondta neki, hogy emlékezteti őt bizonyos, a fejében élő szentekre és így is festette le, egy idő után pedig már ő is így tudott nézni magára. Karafiáth Orsi ma is úgy tartja, minden csak nézőpont kérdése, nem mindegy, hogy hogyan nézünk a dolgokra, hiszen ugyanaz az alkotás mindenkinek mást jelent, mindez pedig a rajzokra is igaz. Éppen ezért kedvelte meg az utóbbi időben a művészetnek ezt a formáját, hiszen a ceruzán vagy az ecseten keresztül mindenki ki tudja fejezni magát. 

 Mg 2111

Farkas Ditta a napokban nyitotta meg a Pesti Rajziskolát, ahol az oktatók célja az, hogy minél több felnőttel és gyerekkel megismertessék és megszerettessék a rajzolást, festést valamint szeretnék a tanulókat arra ösztönözni, hogy a megkeressék a kreatív önkifejezés formáit. Ditta a beszélgetés során elmondta, szerinte az átlagos képességű emberek is meg tudnak tanulni rajzolni, csak arra van szükség, hogy egy új látásmóddal vizsgálják a dolgokat. A rajziskola a NESCAFÉ 3in1-Effekt pályázatának köszönhetően jött létre, amely során 1 millió Forint támogatást kapott Ditta az iskola elindításához. 

„Mindenkit érdekel a szép, hogy alkosson valamit. A mi célunk, hogy a megfelelő eszközt és módszert adjuk a diákok kezébe, hogy ebben ne akadályozza őket semmi. Úgy gondolom, túl van misztifikálva a rajzolás, hiszen nem csak az tud rajzolni, aki tehetséggel született” – mondta el Ditta Orsinak a beszélgetésük közben. A beszélgetés során a kreativitás és az ihlet kérdései mellett a jobb agyféltekés rajzolásról is szó esett, amelyről Orsi azt mondta, hogy nagyon szívesen kipróbálná a közeljövőben.

A beszélgetés megtekinthető itt:

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com