Önkéntes munka a REX alapítványnál - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A nyolcvanas évek végén kezdtek neki az álom megvalósításának. Király Péternek (állatorvos) köszönhető, hogy megalakult az Állatsziget. Hitt abban, hogy az emberek segíteni akarnak a rossz sorsra jutott állatoknak, de egyszerűen nem tudják hogyan. Végül Péter megismerkedett Irénke nénivel, aki úgy döntött, maradék vagyonát halála után az állatsziget felépítésére hagyja.

1992 őszén megalakult a Rex Kutyaotthon Alapítvány. 1995-ben Irénke néni elhunyt, s kitartott döntése mellett, miszerint a kutyaotthonra hagyja vagyonát. Sajnos egy rokona cselesen elperelte tőlük ezt a kis vagyont is, így gyakorlatilag a semmiből kellett ezt az egészet létrehozni. 1999-ben megkezdődött a tervezés időszaka. Az ÉPIT Rt.-vel 2000-ben kötött szerződés után váratlan környezeti problémák miatt közel másfél évvel elhúzódott az építkezés megkezdése. 2002. tavaszán végre lekerült az alapkő, majd kezdetét vette a közel két évig tartó „rendezkedés"”: tereprendezés, közművesítés, telek bekerítés, háztáji gazdaság, iroda- és kennelépületek kialakítása. 2004. nyarán megnyitotta kapuit az alapítvány, s az örökbefogadandó kutyák helyet foglalhattak keneljeikben. Azóta folyamatosan terjeszkedtek; vizes élőhely és dísztó, háztáji farm, lovasterápiás foglalkoztató, kisállat-simogató, nyitott kemenceszín, központi karanténállomás, vadon élő állatok bemutatója. Most hogy megismertük – röviden – az alapítvány történetét, nézzük, hogyan segíthetsz te is az állatoknak.

Önkéntesnek (vagyis fizetés nélküli munkapozíciót betöltő személynek) 16. életévét betöltött, szülői engedéllyel rendelkező „gyermek” jelentkezhet. Az alapítvány sok szeretettel fogadja az új önkénteseket, és mindenkinek hálásak, akik segítenek.

Önkéntes segítség:

▪ kutyák sétáltatása

▪ kutyák ápolása,tisztántartása

▪ részvétel a menhelyi kutyusok alapfokú engedelmességi képzésében

▪ évente többször megrendezett rendezvényeken való segítség

▪ szórólap-osztás

▪ napközis táborban gyerekek oktatása, tanítása

Amennyiben kedvet érzel hozzá, irány a http://www.rex.hu/ Támogatás menüpontja, és az Önkéntesség címszóra rákattintva rengeteg dolgot tudhatsz meg arról, hogy hogyan nyújthatsz segítséget az otthontalan állatoknak.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com