Pin It

BolgarSzeptember 22., a Bolgár Függetlenség Napja. Ebből az alkalomból – már hagyomány , hogy a Debreceni Művelődési Központ és DMJV Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata közös programsorozatot szervez a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).

A bolgár és a magyar kultúra találkozásának lehetnek szemtanúi mindazok, akik szeptember 19-én (csütörtökön) 17 órakor ellátogatnak Fazekasné Nagy Ibolya és Miskolczi Dimitrinka kézimunkáiból rendezett kiállításra a DMK Újkerti Közösségi Házába. Mindkét kiállító bolgár felmenőkkel rendelkezik és a Tímárház Tiszta Forrás Hímző Körének alkotója. Fazekasné Nagy Ibolya hímzésein a magyarországi tájegységek mintái, míg Miskolczi Dimitrinkáén a bolgár hímzésvilág hagyományai elevenednek meg. A kiállítást V. Szathmári Ibolya etnográfus nyitja meg. Közreműködik: a Dzsumbarlak zenekar. Az alkotások október 10-ig tekinthetők meg a közösségi ház nyitvatartási idejében. 

Szeptember 25-én 18 órától a Príma primavera című bolgár–magyar–angol–holland koprodukcióban készült bolgár filmdrámát tekinthetik meg az érdeklődők a Delta moziban (Jerikó u. 17-19.).

„Ki mit tud Bulgáriáról?” címmel történelmi, sport, irodalom, természetismereti vonatkozású témákban mérhetik össze a tudásukat a diákok szeptember 26-án 14 órától a DMK Újkerti Közösségi Házában. 


Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com