Pin It

3d1Közös játékra hívja a budapestieket a hétvégén a PLACCC Fesztivál. Orosz Klára szobrász 3D Pixel című projektjében 40 ezer piros szivacskockát borítanak ki pénteken az Egyetem téren, szombaton pedig a Teleki téren, és kizárólag a bekapcsolódó járókelőkön múlik, hogy mit építenek belőlük. Eközben Lotte van den Berg holland rendezőnő péntektől vasárnapig közösségi várostervezésre várja az érdeklődőket a Bem rakpart Batthyány téri szakaszán. A programok ingyenesek.

A PLACCC Fesztiválon ezen a hétvégén két olyan program várja a budapestieket, amelyek megmutatják, hogyan hat a művészet a közterek használatára. Szokatlan látvány tárul az ember szeme elé szeptember 27-én, pénteken 14 és 19 óra között az V. kerületi Egyetem téren, illetve másnap ugyanebben az időpontban a VIII. kerületi Teleki téren. A két forgalmas helyen 40 ezer darab, piros színű, habszivacs kockát borítanak ki, amelyek levélkupacszerű, hangsúlyos színfoltja már messziről felhívja magára a figyelmet. Az érdeklődők kedvük szerint különböző térbeli alakzatokat, építményeket hozhatnak létre az elemekből önmaguk és a spontán létrejött közösség számára, sőt akár felszabadultan bele is vetődhetnek a habszivacs tengerbe. Orosz Klára pécsi szobrászművész 3D Pixel című projektjének lényege, hogy a járókelők, felnőttek és gyerekek spontán módon aktív (mű)alkotóvá váljanak a PLACCC Fesztiválon.

Szokatlan, a színház határait feszegető produkciót készül megvalósítani Budapesten a holland Lotte van den Berg rendezőnő és munkatársa, Daan 't Sas látványtervező. A művészek a két évet felölelő, Building című projekt idei szakaszában információkat gyűjtenek a PLACCC Fesztiválon, és arra a kérdésre keresik a választ, hogy mitől válik egy város valóban az otthonunkká. A módszer egyszerű: a rendezőnő szeptember 27. és 29. között mindennap 14 és 18 óra között kiül a Bem rakpart Batthyány téri szakaszára, és beszélgetést kezdeményez az itt élőkkel, járókelőkkel, turistákkal. Lotte arról faggatja az embereket, hogy mi hiányzik nekik a városból, mit és hogyan építenének ahhoz, hogy Budapestet a sajátjuknak érezzék. Nem abszurd álmokat vagy megvalósíthatatlan víziókat gyűjt, hanem valós hiányokat, személyes vallomásokat. A holland művész a civileken kívül helyi művészeket, építészeket, kutatókat, urbanistákat, politikusokat is bevon a beszélgetésekbe. A közösségi brainstorming eredményeit a résztvevők leírják, lerajzolják, egyszerű eszközökkel modellezik. Az együttgondolkodás eredménye a tervek szerint a 2014-es PLACCC Fesztiválon ölt végső formát. A PLACCC Fesztivál a Building című projekt meghívásával reagálni kíván a jelenleg a fővárosban zajló átpolitizált, kisajátított, a lakosság teljes mértékű kizárásával zajló városrendezési gyakorlatra is.

Orosz Klára: 3D Pixel
2013. szeptember 27. (péntek) 14.00-19.00 1053 Budapest, Egyetem tér
2013. szeptember 28. (szombat) 14.00-19.00 1086 Budapest, Teleki tér
A program ingyenes.

Lotte van den Berg, Daan ’ Sas (NL): Building
Időpont: 2013. szeptember 27-28-29. (péntek-szombat-vasárnap) 14.00 -18.00
Helyszín: Budapest, I. kerület Bem rakpart Batthyány téri szakasza
A program ingyenes. 

3d2

Részletek:
www.placcc.hu
www.facebook.com/placccfesztival

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com