Pin It

Koma1Megújult befogadó térrel, új célokkal és társulattal kezdi a 2013/14-es évadát a KOMA.
A 2007-ben alakult független csapat népszínházi gyökereit továbbgondolva, közösségszervező feladatát és kerületi küldetését szem előtt tartva alakította át Bázisát.

Ennek eredményeképpen jött létre az a kulturális központ, amely mostantól színházi működése mellett közösségi fórumot és sokrétű programot is kínál. A repertoáron lévő előadások mellett helyet kapnak majd a helyi közösség aktív közreműködésével létrejövő happeningek, performanszok, kiállítások, filmvetítések, többlépcsős projektek, de folytatódik az évek óta sikeresen működő színházi nevelési program is.

Bejössz címmel október 4-én és 5-én kétnapos, ingyenes bázisnyitó bulin mutatkozik be a megújult csapat megújult Bázisán.

BEJÖSSZ 2013-2014 BÁZISNYITÓ BULI
Perfomansz, koncert, slam poetry verseny, Tarkakoma, kiállítás, dj

Október 4. (péntek)
19:00 Kiállításmegnyitó Wágner Csapó József (Johnny) fotóival és Bázis-vizit performansz a KOMA színészeivel
20:00 Slam poetry verseny a Slam Poetry Miskolc közreműködésével
21:30 Tordas Rádió Party Vida Tónival

Október 5. (szombat)
10:00 TARKAKOMA – játék szóval, zenével, hanggal és tánccal. Mesés összjáték Varga Anikóval és a KOMA tagjaival
19:00 Bázis-vizit performansz a KOMA színészeivel
20:00 Kerekes Band koncert
22:00 dj: Zságer-Varga Ákos


A KOMA

A KOMA független műhelyt 2007-ben népszínházi szándékkal alapította 7 frissen diplomázott színész Zrinyi Gál Vince vezetésével. Az alkotóközösség 2011 óta külvárosi színházként működik a XV. kerület meghatározó szereplőjeként, lehetővé téve ezáltal egy hangsúlyosabb jelenlétet a kortárs művészet porondján és egy jóval összetettebb szerepvállalást Újpalota-Rákospalota-Pestújhely életében. A KOMA közösségi színház, amely a közreműködők bevonásával a helyi közösség problémáira összpontosít, kritikusi pozícióból vizsgálja a társadalmi problémákat, segít együttgondolkodni, ezáltal arra törekszik, hogy enyhítse a társadalmi frusztrációt és konfliktusokat. Hosszú távú folyamatos programjaival a kerületi szociális, kulturális és közösségi intézmények munkáját közvetlenül segíti, amely valós megoldásokat eredményezhet.

A KOMA új alkotói

A műhely vezetője az alapító, Zrinyi Gál Vince színész-rendező. Mellette négy állandó színész lesz a 2013-2014-es évadban: Érsek-Obádovics Mercédesz, Tolnai Hella, Domokos Zsolt és Jaskó Bálint. Őket egy külsős drámapedagógus és egy szociális munkás segíti majd a programokban. De a csapat dolgozik korábbi tagjaival is, és céljuk, hogy frissen végzett, fiatal színészeket is bevonjanak a folyamatos alkotó- és közösségi munkába.

A megújult Bázisról

A XV. kerületi Ady Endre utcában, az egykori Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola egyik felében a nemrég befejeződött felújítás eredményeképpen a mobil színházi tér mellett sokoldalú közösségi tér született a kerület segítségével. Az előcsarnok mostantól nemcsak vendégfogadásra alkalmas, de kiállító térként is kiválóan funkcionálhat. Az ugyanitt található KáBénak elnevezett büfében pedig majd meg lehet pihenni, frissítőt, kávét, szendvicset lehet fogyasztani, esténként pedig el lehet beszélgetni a színészekkel, alkotókkal. 

www.komabazis.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com