Pin It

Karacsony1Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Óbudai Kulturális Központtal együtt idén is nagyszabású rendezvénysorozattal teszi meghitté az adventi időszakot, az ünnepi díszbe öltözött Fő téren, és az Óbudai Promenádon (Kolosy tér – Bécsi út eleje). A programsorozathoz ünnepi rendezvényekkel csatlakoztak még a 3K (Kaszásdűlői Kulturális Központ), a Békásmegyeri Közösségi Ház, a Csillaghegyi Közösségi Ház, a Civil Ház, és a kerületi kulturális intézmények.

A rendezvénysorozatot december 1-jén 17.00 órakor nyitja meg ünnepélyesen Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A Fő téren a hagyományoknak megfelelően most is ingyenes korcsolyapálya várja majd a siklani vágyókat, ahol karácsonyi illatok fűszerezik a tér levegőjét. A 10 méteres fenyőn varázslatos gömbök díszlenek, forralt bor és mézeskalács illata keveredik a levegőben a fenyő illatával, s a szikrázó fényáradat már messziről vonzza az embereket.

A hétvégéken mindkét helyszínen fantasztikus programok sora vár azokra, akik kilátogatnak a rendezvényekre, hogy ebben az ünnepi forgatagban öltöztessék ünneplőbe a lelküket karácsonyra. Elismert művészek, rangos fellépők adnak koncerteket kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.
Hétvégenként a kerület óvodásai, iskolásai vagy a helyi nyugdíjas klubok művészeti csoportjai adnak műsort helyszíneinken. December 7-én ellátogat hozzánk a Fő térre Youlupukki, az igazi finn Mikulás, a gyermekek legnagyobb örömére. Természetesen nem csak a szellem és a lélek jut táplálékhoz, mindkét helyszínen megannyi karácsonyi finomságokkal várnak mindenkit az árusok, ahol ajándékvásárlásra is lesz lehetőség. Akik pedig úgy döntenek, hogy maguk készítik el a karácsonyi meglepetést, hétvégenként szakavatott segítséggel készíthetik el azokat mind a Fő téren, mind a Promenádon.

Idén is saját gyertyagyújtó éneke lesz az ünnepségsorozatnak, melyet a Gryllus Dániel és Lackfi János írtak. Reméljük, hogy ez úttal is sokan csatlakoznak majd a zenekarhoz, hogy egy hatalmas kórus tegye még meghittebbé az adventi gyertyagyújtásokat.

Ebben az évben is gondolunk a rászorultakra, így december 13-ig az Óbudai Kulturális Központba várjuk az ajándékba szánt új, vagy megkímélt állapotú játékokat, hogy minél több kisgyereknek tehessük boldoggá a karácsonyát. December 14-én a Fő téren, és december 21-én az Óbudai Promenádon Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a rászorulóknak a játékgyűjtés adományait.

Az Advent Óbudán egyszerre kínál meghittséget, tartalmas és hangulatos szórakozást és ajándék vásárlási lehetőséget a kerület polgárainak.
Érdemes lesz minél több időt eltölteni a Fő téren és a Promenádon, hiszen a boldog várakozás pillanatai teszik még teljesebbé az ünnepet.

Programjaink ingyenesek.
A programokról bővebben a www.adventobudan.hu oldalon olvashatsz. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com