Pin It

Beindult a tavaszi zsongás! Már 5 intézményünkben várunk érdekes és izgalmas programokkal, a barátaidat, családodat is szeretettel látjuk. Olvass bele márciusi-áprilisi programajánlónkba:

Okk Cim

RAJZPÁLYÁZAT GYERMEKEKNEK
Rajzold le kedvenc állatodat, növényedet!

A Te rajzolsz, én varrok Egyesület és az Óbudai Kulturális Központ közös rajzpályázatot hirdet a föld napja alkalmából 3-10 éves korú óvodások és kisiskolások számára.

A rajzokat A/4-es méretben kérjük elküldeni a terajzolszenvarrok@gmail.com címre a név, életkor, város, kerület és e-mail cím feltüntetésével.
Kategóriánként a legsikeresebb 5-5 rajzot a zsűri döntése alapján a Te rajzolsz, én varrok! ügyes kezű kézművesei életre keltik, készlénnyé varázsolják. A díjnyertes pályamunkákból kiállítás nyílik.

Az ünnepélyes díjkiosztásra a II. TRÉV Készlénytalálkozó és Gyermeknap alkalmából az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81.) 2014. május 25-én 16.00 órakor kerül sor.

 

San Marco Galéria

Március 7. péntek 18.00
Varga Patrícia Minerva festőművész kiállítása

Varga Patricia Minerva alkotásai expresszíven, indulattal fogalmazott, a színek erős kontrasztjára épülő festmények. Leggyakoribb motívumuk az ívelt domboldalon megjelenő, örvénylő, erőteljes sárgával festett, napizzított gabonamező, melyen hol álló, hol vonulni látszó koromfekete, sziluettszerű alakok sorolódnak. A kőtömbökre és vénasszonyokra is emlékeztető figurák balladai baljós hangulatot sugallnak.
A kiállítást megnyitja: Atlasz Gábor festőművész, mozgásszínházi előadó
Közreműködik: Sebestyén János képzőművész, zenész
A kiállítás március 20-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

Március 21. péntek 18.00
Braunhaxler kiállítás

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Braunhaxler Egyesület és a Német Nemzetiségi Önkormányzat egy jubileumi tárlat keretében mutatja be a mintegy 300 évvel ezelőtt itt új hazára talált németajkú bevándorlókat, illetve hogy miként alakult életük az elmúlt évek során. Élnek-e még leszármazottaik, mit hagytak ránk kultúrájukból, hagyományaikból. A kiállítás megnyitó ünnepségén kerül sor a Mesél az egykor volt Altofen-Krottendorf pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére.
Közreműködik: Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola énekkara és a Braunhaxler" Dalkör
A kiállítás április 4-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

Április 18. péntek 18.00
Olajos György grafikusművész kiállítása

Olajos György Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész alkotásai nem egyszerű festmények, munkái azt a kérdés boncolgatják, hogy mitől válik egy festmény festménnyé. Képein festékek nélkül szeretne a festés műveletének értelmébe hatolni: azt vizsgálja, hogy festés közben a felület hogyan formálódik képpé. A ’80-as évektől munkásságát az ősi motívumok és a természetes anyagok alkalmazása jellemzi. Grafikáit precízen, részletgazdagon készíti, vonalak és pontok használatával létrehozott szövetszerű felületei egyedi megfogalmazások, a képgrafika nyelvén.
A kiállítást megnyitja: Gaál József képzőművész, egyetemi docens
Közreműködik: Olajos Hanga hegedűn
A kiállítás május 2-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

 

ÓBUDAI TEÁTRUM

Március 6., április 3. csütörtök 19.00
Hangzó Helikon soroza
t
A produkció nem más, mint a költő, a zeneszerző és az előadó egymásra találása színvonalas énekelt versek formájában.
Jegyár: 1000 Ft

Március: Különbéke
Szabó Lőrinc est Rátóti Zoltán és a Kaláka előadásában

A Hangzó Helikon sorozat huszonnegyedik darabjaként 2011-ben jelent meg a Kaláka – Szabó Lőrinc kötet. 2013-ban a világzene kategóriában ez a Kaláka CD kapta a Fonogram-díjat. A kötet nyomán született meg a Különbéke című est. Az esten a Kaláka az itt megjelentetett Szabó Lőrinc dalokat és műfordításokat énekli. Az est folyamán Rátóti Zoltán előadásában részletek hangzanak el a költő leveleiből, verseihez fűzött kommentárjaiból és a róla szóló írásokból. 

Április: Sebő – Nagy László
A Sebő együttes és Sebestyén Márta előadásában

Sebő Ferenc és együttesének neve az elmúlt évtizedekben egyet jelentett a megzenésített versekkel. Így nem meglepő, hogy a Hangzó Helikon sorozat több kiadványa fűződik a nevéhez, ahogy a Nagy László költeményeiből készült lemez is, amely az első kiadványok egyike volt a sorozatban. Az est vendége: Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész

Március 21. Április 25. péntek 19.00
Irodalmi kávéház

A büfé ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft. A jegyár magában foglalja egy kávé/tea árát!
Verspincérek:
Március: Boros Zoltán színművész
Április: Beszterczey Attila színművész és Czakó Ádám előadóművész

Március 28. péntek 19.00
Nem tudhatom - Radnóti és korunk

Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából.
Ez alkalomból különleges műsort hallhatunk 2 kiváló színésztől és 3 fantasztikus muzsikustól.
Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást még különlegesebbé.
Az írásokból válogatott: Ferencz Győző (Magyarország legismertebb Radnóti szakértője)
Dramaturg és rendező: Dés László
Fellépnek: Mácsai Pál és Fullajtár Andrea színművészek, Dés László Kossuth-díjas szaxofonművész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenészgeneráció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművész
Jegyár: 4200 Ft, 3900 Ft, 3600 Ft

Koncert

Március 20. csütörtök 20.00
Lajkó Felix

„Az ördög hegedűse”, a „Vajdaság Paganinije”, legutóbb „ló-suttogó”-nak is nevezték Lajkó Félixet. Leginkább egy őstehetség, aki eljutott a végponthoz, az alfához és omegához, ahol minden stílus eltűnik, csak a zene marad. Mindegy, milyen hangszeren, hegedűn, citerán, fütyülve vagy belebúgva a mikrofonba, mindegy milyen forrásból, népzenéből, klasszikusokból, bluesból, jazzből táplálkozva, Félix magán átszűrve, szabadon improvizálva elénk rakja a tiszta muzsikát a túlpartról. Lajkó Felix koncertjén részt venni különleges élmény, közös feloldódás a zenében, a megfoghatatlanban, az elmondhatatlanban.
Jegyár: 4200Ft, 3900 Ft, 3600 Ft

Április 10. csütörtök 20.00
Zorán

A tavaszi turné keretében látogat el ismét hozzánk a töretlen népszerűségnek örvendő Kossuth-díjas művész. Dalai megunhatatlanok, személyisége elvarázsol, igazi zenei csemege az Óbudai Teátrum színpadán.
Jegyár: 4200Ft, 3900Ft, 3600 Ft

Március 29. Április 26. szombat 19.00
Hobo klub Óbudán

A Kossuth-díjas zenész, a töretlen népszerűségű Hobo új klubjával várja a zenekedvelő közönséget.
A havi rendszerességű találkozókon Hobo és Bandája élőben játszik, a koncertek előtt tematikus irodalmi, színházi előadóestek, beszélgetések várják az érdeklődőket. Alkalmanként neves vendégművészekkel egészül ki a csapat, és rég nem látott filmek is újra láthatóak lesznek. Minden alkalommal izgalmas, új kaland várja a klubtagokat.
Jegyár: 2000 Ft

A Turay Ida Színház előadásai

Körmendi János bérlet: 15.00, Turay Ida bérlet: 19.00

A Körmendi János és a Turay Ida bérlet ugyanazon három előadást tartalmazza, a különbség
az előadás kezdési időpontjában van. A bérleti időpontok cserélésére nincs lehetőség.
Jegyár: 2800 Ft, 2500 Ft, 2000 Ft - helytől függően.

Március: 22. szombat 15.00 és 19.00
Noel Coward: Mézeshetek - vígjáték

Május 17. szombat 15.00 és 19.00
Topolcsányi Laura: Segítség, én vagyok a feleségem – Kacagtató, testcserés vígjáté
k

A színház a műsor és időpont változtatás jogát fenntartja! 

Nyugdíjas bérlet 2013 Tavasz
Jegyár alkalmanként: 1200 Ft, 1100 Ft 1000 Ft

Március 19.. szerda10.30 - Színes orchideák – Hűvösvölgyi Ildikó - Kautzky Armand
Április 16. szerda - 10.30 – Hej cigány operett összeállítás

ZENÉS-MESÉS BÉRLET
Bérlet ára: 2400 Ft, jegyár: alkalmanként 1000 Ft
Március 12. szerda 10.00 és 14.30 – Brumi - SZÖSZ Színház
Április 9. szerda 10.00 és 14.30 Tündéria – Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház

CSALÁDI VASÁRNAPOK
Jegyár alkalmanként: 1000 Ft, 1200 Ft (Figyelem! A gyermekelőadások helyjegyesek.)
Jegyváltás 2 éves kortól!
Minden gyermekszínházi előadásunk után szeretettel várjuk a gyerekeket ingyenes kézműves játszóházi foglalkozásra, ahol nem csak a kicsik, de a szülők is kiélhetik kreativitásukat.

Március 2. vasárnap 10.00
Marcipán cica

A Zeneszínház előadása.
Zenés-mesejáték, melyben Gábor Éva képeskönyve nyomán sok zenével és a gyerekek tevékeny részvételével elevenednek meg a híres-neves kiskandúr kalandjai a bábszínpadon.

Március 9. vasárnap 10.00
Cimbora – Március 15.-re emlékezünk

Interaktív műsor óvodásoknak és kisiskolásoknak: versekkel, dalokkal köszöntjük az ünnepet. Játszóházunkban a program: huszár, csákó, zászló, legyező készítés, mozdony- és gőzhajó kirakó, várostrom ügyességi játék, huszárteke, és még sok más érdekes játék.
Jegyár: 1000 Ft

Március 16. vasárnap 10.00
Keménykalap és krumpliorr

A Harlekin Bábszínház előadása.
Csukás István regényére épül a gyereknézők és a felnőttek körében nem ismeretlen játékfilm, színpadi változata. Ifjú bohócjelöltek lepik el a színpadot, akik jókedvvel és vidámsággal bolondoznak a felnőtt artisták mutatványai között. Az előadás különlegessége, hogy a Fenn és lenn, avagy cirkusz minden produkció bábjai és bábmozgató művészei is részt vesznek a történetben.

Március 23. vasárnap 10.00
Mazsola és Tádé

A Fabula Bábszínház előadása.
Mazsola és a kis tengerimalac, Tádé sokat veszekszik, mivel Tádé a kisebb, a gyengébb, és nem mindig lehet vele úgy játszani, ahogy Mazsola akarja. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola és Tádé között újra helyre áll a barátság.

Április 6. vasárnap 10.00
Mese a Csodaszarvasról

A Habakuk Bábszínház előadása.
A magyar legenda elevenedik meg a színpadon gyönyörű díszletekkel, valamint királylányokkal és vitézekkel, akik a közönség soraiból kerülnek elő.

Április 13. vasárnap 10.00
Húsvéti készülődés a Meseerdőben

A Meseerdő Bábszínház előadása.
Tapsi és Ugri szeretnék szép, hímes tojásokkal megajándékozni az erdő lakóit. Az ajándékozásból azonban valaki kimarad, ami bonyodalmat okoz.


Április 27. vasárnap 10.00
Cimbora

Interaktív műsor óvodásoknak és kisiskolásoknak.
Versekkel, dalokkal köszöntjük a tavaszt, játszóházunkban a program: katicakirakó logikai játék, bogárkereső játék kicsiknek, békakrikett ügyességi játék, gipszfestés, maszkok: lepke, katica, béka stb., és még sok egyéb érdekes játék.
Jegyár: 1000 Ft

Táncos programok

Március 21. Április 18. péntek 20.00-24.00
Casablanca táncláz

A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1300 Ft

Március 2., 9.,16., 23., április: 6., 13., 27. 17.00
Sirtos görög táncház

Tánctanítás 17.00-18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanulta gyakorlására.
Jegyár: 1000 FT


Április 24. csütörtök 17.00
A rendíthetetlen Ólomkatona

Az Óbudai Kulturális Központ ezzel a táncmesével köszönti a tánc világnapját.
Az új és izgalmas, táncos feldolgozás hagyományosan tele van humoros jelenetekkel. A mű különlegessége, hogy az előadás egyfajta őszművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték segítségével meséljük el főhősünk kalandos utazását! Az eddigiektől eltérően új mesénkben narráció is segíti a könnyebb megértést! És habár az eredeti változat végkifejlete szomorúnak tűnhet, ebben a feldolgozásban főhőseink, a Balerina és hős társa a katona szép duettjével ér véget az előadás. melynek örök érvényű üzenete, hogy a hősiesség és az egymás iránti bátor kiállás tűzön vízen keresztül is győzhet a gonosz felett!
Az előadás ingyenes.
Kérjük, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék az információs pultnál.


Előadások

San Marco Szabadegyetem

Szent Margit Rendelőintézet
Március. 31. hétfő 17.30 Mindennapi függőségeink

Előadó: Dr. Zacher Gábor Ph.D. osztályvezető főorvos, c. egyetemi docens, igazságügyi szakértő, toxikológus

Szent Margit Kórház Egészség Akadémia
Március 3. hétfő 18.00 A családi élet pszichológiája

Április 7. hétfő 18.00 A női betegségek

Történelmi előadássorozat
Előadó: Dr. Tóth József történész
Az előadások ingyenesek.
Március 11. kedd 15.00 Márciusi aktualitások
Április 15. kedd 15.00 Bécsi séták - vetítés

Művészettörténeti előadássorozat diavetítéssel
Előadó: Garami Gréta művészettörténész
Az előadás ingyenes.
Az előadások összhangban vannak a San Marco Galéria aktuális kiállításaival, a kiállító művész személye mellett a művészeti korszak, illetve a kortársak is szóba kerülnek. Az éppen kiállított művek a helyszínen megtekinthetők.
Március 27. csütörtök 17.30 Varga Patricia Minervával beszélget Antall István rádiós szerkesztő
Április 17. csütörtök 17.30 Garami Gréta művészettörténész előadása

Pszichológia, időfizika
Minden csütörtökön 17.15-22.00
Előadó: Kisfaludy György, Barna-Fóris Ágnes
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány kikutatja azt, hogyan, a vallás pedig elmondja, hogy mitől működik a világ.
Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft


Börzék

Április 5. szombat 9.00-13.00
Babaruhabörze

Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket.
Jelentkezni a börzét megelőző héten személyesen az információs pultnál lehet!
Lehetőség van az asztal kiválasztására.
Asztal ára. 2500 Ft, állványok ára: 500 Ft 

Március 30. vasárnap 9.00-17.00
Ásványbörze és bonsai kiállítás

Házunkban sok éves hagyomány, hogy ásvány és bonsai kiállítást rendezünk. A kiállítás évről évre ide vonzza a hazai és külföldi kiállítókat. Igyekszünk színesíteni a palettát, éppen ezért adunk lehetőséget új kiállítóknak is. Ásványok, csigák, kagylók, natura termékek, ajándéktárgyak, ékszerek és még sok érdekesség várja a látogatókat.
Jegyár felnőtteknek:600 Ft, nyugdíjasoknak, gyerekeknek: 300 Ft

KLUBOK
„Ezüst-kor” Nyugdíjas Klub - Minden kedden 10.00-14.00 - programok: kirándulás, múzeumlátogatás, kártyacsata, beszélgetés, filmvetítés, közös ünneplések.
Baba-mama klub - Közösségbe nem járó babáknak hétfőnként 9.00-11.00. A klub kötetlen játéklehetőséget kínál a babáknak, és hasznos tanácsokat, ismerkedést a mamáknak. Információ: Galiczáné (Marcsi) védőnő, 06-20/775-4729. Folyamatos csatlakozási lehetőség.
Önzetlen egészségfenntartó klub - Minden szerdán 16.00-20.00 - derékfájdalmak kezelése, étrend és gyógytea összeállítás, lelki segélyszolgálat. Információ: Kiss Tibor 06-30/912-1249. A kezelések ingyenesek.

Okk Bekas

Kiállítás

Március 31. hétfő 18.00
100 éve tört ki az I. Világháború

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállítása

A kiállítást megnyitja: Menczel Erzsébet országgyűlési képviselő.
A kiállítás április 11-ig ingyenesen megtekinthető a Közösségi Ház nyitva tartási idejében

Április 18. péntek 18.00
„ A csipkék királynője, a királynők csipkéje”

A világhírű halasi csipke kiállítása

A Magyarország déli részén elterülő kisvárosban - egyedül az országban – több mint 110 éves hagyománya van a csipkevarrásnak. A halasi csipke már a megjelenése /1902/ után nem sokkal méltó vetélytársa lett a brüsszeli csipkének, több világkiállítás nagydíját is elnyerte. Nem véletlen, hogy az elmúlt 110 év során a világ számos híressége kapott ajándékba halasi csipkét a magyar államtól. A halasi csipke nemcsak egy alkotás, hanem a magyar iparművészet nagykövete is a világban. A halasi csipke elkészítése roppant időigényes, aprólékos kézimunka, ezért a halasi csipke grammonkénti értéke az aranyéval vetekszik. Védjegye - 1935 óta - a három, egymáson keresztbe fektetett hal. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, így a magyar kultúra védett szellemi örökségének hivatalosan is része lett.

A kiállítást megnyitja: Erdei Lilla, az Iparművészeti Múzeum főmuzeológusa
A kiállítás május 9-ig ingyenesen megtekinthető a Közösségi Ház nyitva tartási idejében

Színház

Gyermek – és ifjúsági programok

Csecsemő színház
Március 9. vasárnap 9.30, 11.00
Ha Dede

Zenés tárgyjáték - babaszínházi előadás 1-3 éves gyermekeknek

rendezte: Karel Van Ransbeeck
zene: Kiss Erzsi
szereplők: Kiss Erzsi, Szabó Balázs

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb...

A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel (Belgium) együttműködésében valósul meg az előadás, melyben gömbökkel és kockákkal játszunk, Kiss Erzsi különleges, folyamatosan inspiráló zenéjével-énekével kísérve.
Látvány: Karel Van Ransbeeck és a Kabóca Bábszínház

Theater De Spiegel a Flamand Állam támogatásában részesül.
Az előadás a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával jött létre.
Jegyár: babáknak : 500 Ft, felnőtteknek 1000 Ft
-kép mellékelve-

Bérletes Meseszínház
Jegyár alkalmanként: 1000 Ft

Március 7. péntek 10.00, 13.30, 15.00
Hamupipőke – a Nektár Színház előadása

A Hamupipőke talán a legismertebb Grimm mese. Az árván maradt leány sorsát elmesélő történet minden gyerek kedvence. Az előadást a különleges háttér, a gyönyörű jelmezek teszik még élvezetesebbé.

Április 11. péntek 10.00, 13.30, 15.00
Turbolya és Borbolya – Aranyszamár Bábszínház előadása

Ki tudja, hol ér véget a valóság és hol kezdődik a képzelet? Mert olyan talán nincs is, hogy ne legyen valami. Ha nem nappal van, akkor éjszaka, ha nem tél, akkor, ősz, tavasz, vagy nyár. Ha nincs velem senki, akkor egyedül vagyok, ha nem tudom, hogy merre menjek akkor is elindulok, ha nem találok semmit, akkor továbbmegyek. Egészen addig, amíg meg nem érkezem – valahova.
Játékos kalandozás, gondolatébresztő utazás a „létező” és „a lehetséges” birodalmába.

Március 28., április 18. péntek 16.30
Aprók tánca a Kolompos együttessel

Táncház kicsiknek és nagyobbacskáknak.
Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes)

Nosztalgia Bérlet
Jegyár alkalmanként: 1200 Ft

Március 24. hétfő 15.00
Jókai Anna: Fejünk felöl a tetőt

Színpadi játék 2 részben IVANCSICS ILONA és SZÍNTÁRSAI előadásában.

A történet a ’60-es években játszódik Budapesten. Egy család története, ahol négy generáció lélegzik együtt, egy már szebb időket is látott józsefvárosi házban. Mindenki a saját kicsinyes, és fanyar világával van elfoglalva, hiába élnek egy fedél alatt. A Ház a Család szimbóluma, amely recseg-ropog, de küzd a megmaradásért. A darab a ”fekete romantika és a fekete humor” ötvözete és remek színészi feladatot nyújt a művészek számára.

Szereposztás:
Karolin anyó - Papp Éva - Jászai Mari-díjas
Szapper úr - Varga Tamás
Szapperné, Nusi - Ivancsics Ilona
Eszter a lányuk - Farkasházi Réka
Janika, a fiuk - Kékesi Gábor
Jenci, az albérlö - Szirtes Balázs
Iván - Gönczy Attila
Elekes Kati - Chamie Gina

rendező: Kőváry Katalin - Jászai Mari-díjas
díszlet/jelmez: Dőry Virág - Jászai Mari-díjas

Április 14. hétfő 15.00
Az Arany ember

színmű két felvonásban
Jókai azonos című regénye alapján a színdarabot írta:Becker András

Jókai regényének hőse, Tímár Mihály, az ” arany ember ” egy a sok-sok milliárd ember közül, akik mind a boldogságot keresték – és keresik ma is. A magyar Oázis Színtársulat előadása

Rendezvények

Március 9., április 13. vasárnap 17.00
„Valamit el kell mondanom”

Zenés beszélgetés a magyar könnyűzene legendás együtteseinek tagjaival, egy kis örömzenével.
Márciusi vendégünk - Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor
Április vendégünk: – Az LGT-ből Somló Tamás és Karácsony János
Az estek háziasszonya: Bódy Magdi
Jegyár alkalmanként: 1000 Ft

Március 22. szombat 10.00-19.00, március 23. vasárnap 10.00-18.00
Kockafeszt

Március 29. szombat 18.00
Madách Imre emlékezete

Különleges eseményre invitáljuk Önöket. Egy rendhagyó emlékezetre. Madách Imréről, az emberről, a bohémról, a hősszerelmesről, a festőről, az élet minden szépségét élvezni tudó emberről emlékezünk.
Akik ebben segítségünkre vannak:
Kurucz Gyula író, a PEN Club elnökségi tagja, az Írószövetség prózai szakosztályának titkára. A Százak Tanácsának tagja.
Andor Csaba Madách Imre rajzai és festményei című könyv társszerzője, a Madách Irodalmi Társaság alapítója, Madách kutató.

Köszönet a Magyar Nemzeti Múzeumnak az engedélyért és a rendelkezésünkre bocsátott digitalizált Madách festményekért, valamint az Országos Széchenyi Könyvtárnak a Madách rajzokért.

Április 23-25.
Öko Napok

24. alkalommal kerül megrendezésre a kerületi oktatási intézmények tanulóinak részvételével a játékos környezet-és természetvédelmi vetélkedő az Óbudai Kulturális Központ öt házában.

Április 26. szombat
Szent György nap

10.00-18.00 Kovács műhely

11.00-12.00 Túlpart Együttes
Lendületes népzenei ritmikák, változatos hangszerelés, érzékeny hangulatfestés, dúdolható dallamvilág jellemzi zenéjüket, kicsik és nagyok szórakoztatására.

15.00-16.00 Papó zenedéje
Papó, azaz Nagyapa mesél benne a régi, falusi zenélési alkalmakról, a zene gyógyító és jobbító szerepéről. Mondókákat, dalokat és történeteket idéz fel a dorombról, tekerőlantról, kobozról, dudáról, cimbalomról és egyéb zeneszerszámokról. Zenés, interaktív „húzzuk, vonjuk, billegetjük”.

17.00-18.00 Agostones –zenés felvonulás
A hangszerek, a tuba, a harmonika, a dobok, a csillogó szaxofon és klarinét, vagy az elektromos gitár a vállra tett erősítővel, magukra irányítják a városlakók figyelmét.

19.00-20.00 Évkerék Társulat muzsikás, dramatikus játék és táncház
“Ifjaknak, véneknek s gyerekecskéknek szórakoztatására s épülésére szolgáló sok jeles történetek ékes hangszerekkel, óriás bábukkal, s a jeles közönség bevonásával történő előadása”

Kézműves vásár a Csobánka téren. 

Március 28., április 18. péntek 17.00
Színházi Kulisszák mögött

Március 28. péntek 17.00 - Lukács Margit - Thália papnője
Rendkívüli megjelenésű színésznő volt, igazi hősnőalkat. Impozáns tartása, sötét tónusú, bársonyos alt hangja, tökéletes beszédtechnikája, jellemábrázoló művészete tette alkalmassá klasszikus drámai hősnők megformálására. 1939-ben Németh Antal, a Nemzeti igazgatója Az ember tragédiájának kamaraszínházi előadásában rá osztotta Éva szerepét. Ezt követően huszonhét esztendőn át játszotta az örök asszonyt a legkülönfélébb rendezői felfogásokban. Hosszú évekig volt Csongor és Tünde Éj királynője is. A színház igazi nagyasszonya volt, s mintha az ő számára írták volna az igazi klasszikus szerepeket. Tán az egyetlen volt a pályán, aki a mindenkori Nemzeti Színház eszméihez, stílusához rendíthetetlenül és hűségesen ragaszkodott.

Április 18. péntek 17.00 - Feleki Kamill - egy ország Kamillkája
"Nekem élet a színház, én csak ott vagyok én

Nekem kívüle nincs más a nagy Föld kerekén"- énekelte sokszor egy zenés darab fenti sorait a legendás színészkirály. Életének, pályájának akár mottója is lehet ez, hisz egész életét a színháznak szentelte. Az 1930-as évektől a hazai zenés színpadok táncoskomikus sztárja, az Operettszínház mellett számos helyen fellépett, és állandó szereplője volt a nyári színházaknak. Színészi pályája elején inkább táncos, mint komikus szerepeket bíztak rá, később azonban szinte valamennyi műfajban bizonyíthatta tehetségét, megmutathatta senkihez sem hasonlítható egyedi stílusát. 1978-ban visszavonult a színpadtól. Azóta hiányzik.

Április 26-27.
III. Tudásgyarapító Napok

Kerecsenfészek
Őstörténeti hagyományőrző műhely vasárnaponként 15.00 órától
Támogatás: 800 Ft

Március 2. Andrikó László: Vallásunk hun-szkíta gyökerei
Március 9. Kiss Mao-Tun István: Őshazánk a Kárpát-medence IV.
Március 30. Szondi Miklós: Kárpát-medencei ősiségünk
Április 13. Dr. Rekettyés Mária: Az ősi Pálosok üzenete

Március 10., április 14. hétfő. 18.00
Asztrológia klub

Vezeti: Takács Krisztina

Az elhangzó előadásokat követően, mód van horoszkópok bemutatására, elemzésére és az aktuális témákhoz, eseményekhez, az adott időszakhoz kapcsolódóan az embereket foglalkoztató kérdések, gondolatok megbeszélésére is.
A témaválasztás rugalmas, változás lehetséges, az összejövetelek ingyenesek.
A híres emberek horoszkópjainak az elemzése általában az aktuális előadások témáihoz kapcsolódik, a témát világítják meg példákon keresztül.
A belépés ingyenes.
Március 10. A karma. Karmajelölők az asztrológiában.
Április 14. A Jupiter és a Szaturnusz pozitívumai és árnyoldala.

Okk Csillaghegy

GYEREKEKNEK

Mesés hétvégék
Házigazda: Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő)
A belépés díjtalan.

Március 8. szombat 10.00-12.00 Születésnap
Ma születésnapozunk. Megörökítjük a pillanatot (a kezünk, a lábunk lenyomatát, a magasságunkat), babázunk – és megengedjük magunknak, hogy újból babák legyünk. Különleges mesét és dalokat hallgatunk, lesz sok-sok játék, és természetesen alkotunk is: játékokat, díszeket, emlékeket.

Április 12. szombat 10.00-12.00 Színek és virágok
A tavaszt Daloló városkában és a környező erdőben is sokan várták. A kiscsiga annyira megörült a tavaszi napsütésnek, hogy szemét nem tudta levenni a napról – most aztán nem látja a színeket. Boróka Sára pedig megfázott és az ágyat nyomja, ezért nem gyönyörködhet a színpompás tulipánmezőben. Nem csupán a mesebeli erdőt, magunkat is virágba borítjuk (a lányok virágos hajgumit és hajpántot, a fiúk virágvitéz kellékeket készíthetnek), és virágos játékokat játszunk.

Április 5. szombat 10.00-18.00
Csillagműhely: gyapjú nap

Sző, fon, takács. De ki az?
A családi program keretében minden a gyapjú körül forog: természetes alapanyagoktól a kész termékekig.
Amit kipróbálhatsz: gyapjútisztítás, kártolás, gyapjú- és fonalfestés, játékos színkeverés, gyapjúkép- és gyapjútündér készítés, nemezelés, fonás gyalogorsón és rokkán, fonaljátékok, kötés, horgolás, szövés.
Kézműves jegyek foglalkozásonként 200 forintért válthatók.
A műhelyfoglalkozások mellett alapanyag és kézműves portéka vásár várja az érdeklődőket.

Csillagbérlet
Jegyár alkalmanként: 1000 Ft.
Március 6. csütörtök 9.30 Pom-Pom meséi - Aranyszamár Bábszínház
Április 3. csütörtök 9.30 Mátyás király születése napja - Magyar Népmese Színház


PROGRAMCSEMEGÉK

Március 1. szombat 17.00-19.30
Nép-tánc-ház: Göncöl Néptáncegyüttes

Farsangi télbúcsúztató, tavaszváró jelmezes táncház minden korosztály számára.
A belépés díjtalan.

Április 12. szombat 19.30
Esti mesék felnőtteknek: Écsi Gyöngyi

„Bő Magyarországon párja nem vóut”- mesemondós koncert. Népmesék, felföldi népdalok és mondókák ízes, gyönyörködtető nyelven, abból a roppantott világból, ahol az égnek hegyin, a Hódnak hátán nyílik és zárul az ég.
Jegyár: 1000 Ft.

Március 30. vasárnap 14.00
Népek napja - zsidó kulturális nap

14.00 Megnyitó
14.10 A zsidó kultúra - Köves Slomó vezető rabbi előadása
15.15 „Elkésett iskolai találkozó”- Gombocz Eszter közreműködésével
16.15 A magyarországi zsidóság hétköznapjai - Lang János előadása
17.15 A Kárpát-medencei zsidó zene története - Agócs Gergely zenetörténeti előadása
18.15 Autentikus klezmer muzsika – Fonó Zenekar
14.00-18.00 Párhuzamosan futó programok: kiállítás az óbudai zsidó közösség iskolatörténeti anyagából. Kóstoló a kóser konyha finomságaiból.

NEVEZETES NAPOK

Március 22. szombat 10.00
Horgász nap a víz világnapján

A rendezvény házigazdája: Straub Dezső
9.00 Halászléfőzés az udvaron
10.00 Őshonos dunai halfajok és a Duna virágzása - Potyó Imre és Bilek Ferenc előadása
11.00 Duna titkok- dunai örökség- Dr. Tóth J. Attila búvárrégész előadása
12.00 Egy magyarországi halgazdaság
13.00 Hobbim a horgászat - Straub Dezső előadása
13.30 Vad Szigetköz
Fotókiállítás Bilek Ferenc és Potyó Imre természetfotósok munkáiból, horgászkellékek vására, gyerekeknek játék, színező és a Nagy Ho Ho Ho horgász mesefilm vetítése.

Április 27. vasárnap 10.00-20.00
Tánc Világnapja

Ízelítőt kaphatnak különböző táncstílusokból: gyerekek és felnőttek óránként más-más táncot próbálhatnak ki kezdő és haladó szinten: hip-hop, show tánc, balett, modern tánc, kortárs tánc és hastánc.

IRODALMI CSILLAGDÉLUTÁN
A vendégekkel Gyimesi László író, költő beszélget.
Közreműködnek a Veres Péter Gimnázium színjátszó-csoportjának tagjai.
A belépés díjtalan.

Március 12. szerda
17.30 Kása Gábor festményeiből nyitunk (az Óbudai Múzeum szíves közreműködésével) kiállítást „Képek a régi Óbudáról” címmel.

A kiállítás március 21-ig ingyenesen megtekinthető házunk nyitvatartási idejében.
18.00 Csukás István a kortárs magyar irodalom kimagasló alakja, Kossuth-díjas író, költő, Óbuda-Békásmegyer díszpolgára, népszerű gyermekkönyvek sorának már-már klasszikus szerzője, Süsü, a sárkány és Bagaméri fagylaltos alakjának megteremtője.

Április 9. szerda
17.30 Komenda József festő kiállítását nyitjuk meg.

A kiállítás április 16-ig ingyenesen megtekinthető közösségi házunk nyitvatartási idejében.

18.00 Márai Sándor emlékest
Márai Sándor (1900-1989) a 20. századi magyar irodalom klasszikusa. Regények, esszék, versek sorát hagyta ránk. Születésnapján (és halálának 25. évfordulóján) idézzük fel munkásságát Szerdahelyi István esztéta, irodalomtudós segítségével.

Okk Civil

Elvarázsolt torony
Április 2. szerda 16.00-18.00

Andersen születésnapján tartjuk a mesemondás napját és a gyermekkönyvek világnapját, ebből az alkalomból a legismertebb Andersen meséket hallgathatják meg kicsik és nagyok.
Ideiglenes gyerekkönyv megállónak nevezzük ki a torony szobáját, lehetőség lesz megunt, de még nem rongyosra olvasott mesekönyvek csereberéjére. Mindenki elkészítheti egyedi kis mesekönyvét.

Március 8. szombat 10.00-13.00
A Holokauszt-emlékév alkalmából zsidó népmesékkel, gyermekjátékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Március 12. szerda 17.00
Tavaszi zsongás

A Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület kiállításának megnyitója
A 2001-ben alakult egyesület tagjai a népi tárgyi kultúra megőrzésére szerveződtek. Tagjaik egy-egy kismesterséget képviselnek, akik munkájukkal több elismerés birtokosai. Többen a Népművészet Ifjú Mestere és a Népi Iparművész cím kitüntetettjei. Tagjaik többsége rendszeresen publikál, módszertani anyagokat ír, a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának zsűrijében dolgozik. Az Egyesület a magyar népművészetet több országban képviselte már, Anglia, Franciaország, Olaszország, Németország ismerhette meg munkáikat.
A kiállítást megnyitja: Tüskés Tünde szalmafonó mester
A kiállítás megtekinthető március 26-ig, nyitvatartási időben.

Március 14. péntek 16.00-18.00
Toborzó – flashmob

A nemzeti ünnep előestéjén rendhagyó módon egy flashmobbal készülünk a Kolosy téren.
16.00 Kézműves foglalkozás, csákó- és kokárda készítés, jelmezes fotózás
16.30 Katonai toborzó és táncház a Göncöl Néptáncegyüttessel

Március 22. szombat 10.00-13.00
Vizi világ

„Látom, hallom, tapintom, ízlelem” – játékok a vízzel: itt kipróbálhatod a víz világnapja alkalmából a bátorságod és ezernyi játékot a vízzel.
Az Elveszett Állatok Alapítvánnyal közösen szervezett program.

Március 27. csütörtök 17.00
Tavaszváró

A tavaszi újrakezdés és a természet éledése, a kerttel nem rendelkezők számára nem mindig testközelből megélhető élmény. A város toronyházainak tövében egyre több kis virágzó közösségi kert szerveződik. A városlakók is megélhetik a kertészkedés által a közösségformálódás erejét. Erről, és a közelmúltban megjelent könyvéről tart előadást Rosta Gábor, a Városi Kertek Egyesületének elnöke. Kerületünkben Békásmegyeren már virágzik egy közösségi kert, és idén tavasszal remélhetőleg megszületik a második is.

Április 8. kedd
Tojáskiállítás

A Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület tojásdíszítőinek munkáiból
Kiállítanak: Berszánné Román Erzsébet tojásfestő, Nagy Csaba iparművész, grafikus, Nemes Hajnal tojásfestő, továbbá Bognár László, a közelmúltban elhunyt tojáspatkoló mester munkáiból láthatunk remekműveket.
A kiállítás megtekinthető április 22-ig, nyitvatartási időben.

Április 12. szombat 10.00-13.00
A húsvéti nyuszi kérése

A húsvét közeledtével a gyerekek gyakran kapnak élő nyuszit ajándékba, de az ünnep utáni gondozásuk már problémát szokott okozni. Szakembereink segítik végiggondolni a döntést még húsvét előtt, vajon tényleg szeretnénk egy kisnyulat, aztán nagynyulat otthon?
Az Elveszett Állatok Alapítvány szakmai segítségével megvalósuló program.

Április 15. kedd 16.00
Húsvéti kézműves foglalkozás

A hímes tojás készítési módjait ismerhetjük meg. Az egyszínű piros tojástól az írókázásig mindenki választhat ügyességének és ízlésének megfelelő technikát, hogy elkészítse a locsolóknak szánt tojásokat. Az elkészült hímes tojásokhoz kis kosarat is fonhatnak a gyerekek.

Április 29. kedd 16.00
Anyák napi kézműves foglalkozás

A közelgő anyák napja alkalmából a gyerekeket invitáljuk, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető ajándékot varázsolhassanak az orgonacsokor mellé, hiszen a legtöbb édesanya, nagymama a saját készítésű ajándéknak örül a legjobban.

Okk Kaszas

SZÍNHÁZ

Március 7. péntek 17.00
A két nem - Előadóest a szerelemről

A zenés, verses est szereplői: Császár Angela Kazinczy-díjas, Érdemes Művész, Kobzos Kiss Tamás Liszt-díjas előadóművész és Takács Bence Ervin előadóművész
Jegyár: 800 Ft.

GYEREKPROGRAMOK

Március 8. szombat 11.00
Mazsola

A Fabula Bábszínház zenés bábjátéka.
Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.
Jegyár: 800 Ft

Március 22. szombat 11.00
Brub, avagy egy zokni, aminek párja nincs

Szamárfül produkció Csepregi Zoltán - Sipos Zsuzsanna: Helló, Brub vagyok! c. könyve alapján
Brub egy zokni. Tényleg csak egy, hiszen párja nincs. Ábel fiókos szekrényében él. Páratlan barátaival - Trappal, Kexszel és Uppival - rengeteg kalandon mennek keresztül, de nem ám messzi tájakon, hanem Ábel gyerekszobájában. Akik játsszák: Berki Szofi, Lőrincz Sándor, Bernáth Dénes.
Jegyár: 700 Ft

Április 12. szombat 17.00
Hangszerbemutató gyerekműsor - Talamba Ütőegyüttes

Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg az előadás, amely során már az óvódás korúak is megismerkedhetnek az igényes, színvonalas komolyzenével és könnyűzenével, miközben játszva tanulnak. (Az ősembertől napjainkig.)
Jegyár elővételben: 1100 Ft, az előadás napján: 1500 Ft

Április 18. péntek 11.00
Húsvéti készülődés

Kreatív foglalkozás, tojásdíszítés kicsiknek és nagyoknak. Anyagköltség: 300 Ft

KONCERT

Március 22. szombat 18.00
Alaitner András latin koncertje

A könnyűzenei élet új generációjának egyik legígéretesebb gitárosa. Tehetségét és tudását a szakma "nagy öregjei" is elismerik. 1999-ben került közel a latin zene világához. Jelenlegi zenekara az Alaitner Band 2010 decemberében alakult. 2011-ben jelent meg Awakening című lemeze. Zenéje elvarázsol és kiragad a szürke hétköznapokból.
Jegyár: 1500 Ft

Március 29. szombat 19.00
Jazz esték – A Jambalaya zenekar lemezbemutató koncertje

A New Orleans-i zenét játszó Jambalaya zenekar 2005-ös alakulása óta számos sikeres állomáson van túl. Három önálló lemez, Gundel Művészeti Díj, számos válogatás album, videoklipek, külföldi és hazai fellépések egész sora fémjelzi a zenekar sikereit. Legújabb lemezüket, Mardi Gras Mese címmel, a 3K-ban mutatják be.
Tagok: Nemes Zoltán - zongora, ének; Bér Zsolt - trombita; Albert Zoltán - szaxofon; Varga Laca - basszusgitár; Mezőfi István „Fifi” - dobok. Vendég: Bellák Miklós - gitár.
Jegyár: 1200 Ft

Április 26. szombat 18.00
Népszerű dallamok csellóra és zongorára

Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész és Lengyel Zoltán zongoraművész hangversenye Cherubini, Dvorák, Csajkovszkíj, Mendelssohn, Saint-Saens Popper, Faure és Moriccone műveiből.
Faludi Judit 2001 óta rendszeresen koncertezik a budapesti Zeneakadémián, a Parlament kupolatermében és a Magyar Rádióban. 2008. augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. Lengyel Zoltán zongoraművész, orgonista. Számos zenekar, együttes, kamarazenei és kortárs produkció munkájában vett részt. Szólistaként sikeres koncerteket adott Angliában, Németországban, Spanyolországban, Amerikában, Venezuelában, Szíriában, Irakban, Moldáviában és Magyarországon.
Jegyár: 1200 Ft

KIÁLLÍTÁS

Március 21. péntek 17.00
Négy évszak Óbudán - rajzkiállítás

Az ÖKO-7 előkészítéseként meghirdetett rajzpályázat kiválasztott műveinek kiállítása. Várjuk a közönség szavazatait is. A kiállítás március 21. - április 21. között, hétköznapokon 10.00-18.00 óráig ingyenesen látogatható.

BÖRZE

Április 4. péntek 10.00
Bababörze

Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket. Eladóknak jelentkezni lehet március 24-28. között személyesen a 3K-ban. Asztal/állvány ára: 1000 Ft

KLUB

Március 11., 18., 25., április 8., 15., 22. kedd 10.00-12.00.
ÚJ! Társalgó

Ha társaságot keres, szívesen beszélgetne, új barátságokat kötne, várjuk kedd délelőttönként a 3K-ban! Meghívott vendégek színesítik a beszélgetéseket. Március 11. és április 15.: Kertész Anna egészségfejlesztő beszélget az érdeklődőkkel. Március 25. és április 8.: Pápay Eszter terapeuta, író mesél a megbocsájtásról és a belső ragyogásról. Március 18.: Bargel Zsuzsa bemutatja, miben segítenek a tálak, gongok, spirituális hangszerek által létrehozott hangok, rezgések, harmóniák. Április 22: Divéky Györgyi egészségtan tanár beszélget a természetes gyógymódokról, kiemelten a tavaszi tisztítókúrát támogató gyógynövényekről. A program ingyenes.

Március 21., április 4. péntek 18.00
Filmklub a Holokauszt-emlékév jegyében

A film előtti beszélgetés moderátora: Kurucz Éva. A program ingyenes.
Március: Mephisto (1981): színes, magyar-német-osztrák nagyjátékfilm mely egy színész sorsát mutatja be a II. világháború idején, Németországban. A film 1982-ben Oscar-díjat kapott a legjobb idegen nyelvű alkotás kategóriában. Rendező: Szabó István
Áprilisban: Budapesti tavasz (1955): fekete-fehér, magyar játékfilm. Szerelem és menekülés 1944 karácsonyán. Rendező: Máriássy Félix.

Március 28., április 12. péntek 20.00
Össztánc Óbudán

A 3K és a Duett Tánc-Szalon közös szervezésében keringőtől a rock and rollig, salsától a tangóig a társastáncok jegyében össztánc. Az est folyamán szakmai vezetéssel gyakorolhatja a táncok alaplépéseit. Minden alkalommal ajándék tánctanítás. Tánctanár: Szalay Attila. Korosztálytól függetlenül várjuk a táncolni vágyókat. Jegyár: 1000 Ft
Márciusban Orosz Gábor, a 3K tehetségkutató fesztiváljának egyik díjazottja játssza a táncos lábúaknak az örökzöld slágereket.

Április 11. péntek 19.00
Versklub – Magyar Költészet Napja - Kaszásdűlő kedvenc versei

Hozzák el kedvenc versüket március 31-ig a 3K-ba! Egy irodalmi est keretében összefűzi őket az est háziasszonya: Gyulai Zsuzsa, aki számos versmondó versenyen vet részt, és rangos díjakban részesült, többek között a 2013-as Kaleidoszkóp Versfesztiválon különdíjjal jutalmazták. A program ingyenes.

Hétfőnként 10.00-13.00
Kártya klub korhatár nélkül

Kártyázás, társasjátékozás, teázás, beszélgetés ráérőknek. A program ingyenes.

Csütörtökönként 10.00-13.00
ÚJ! Egészség klub

Személyes életvezetési tanácsadás, energetizálás, stresszoldás. Információ: Szedlák Gábor: 06/20-455-3383. A program ingyenes. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com