Pin It

BetonjatekBetonból önthetnek saját robotfigurát a gyerekek április 25-én délután és 27-én délelőtt az idei BETON workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényén. A program célja, hogy a kurzuson résztvevő egyetemistákon kívül a legkisebbek is a gyakorlatban, játékos formában próbálhassák ki, mi mindenre lehet felhasználni a betont.

A Szövetség’39 Művészeti Bázis szervezésében negyedszer indult el a BETON kurzus és workshop, amelyre idén öt felsőoktatási intézmény mintegy száz diákja jelentkezett, elsősorban építész, forma- és terméktervező, valamint szobrászhallgatók. A fiatalok ebben a félévben először elméletben, majd gyakorlatban ismerkednek a betonnal, amely a közhiedelemmel ellentétben könnyen kezelhető anyag, és számos, a hagyományostól eltérő felhasználási módja van. A BETON kurzus résztvevői idén ékszereket, bútorokat és köztéri beavatkozásokat készítenek a műhelyben, alkotásaikat pedig májusban mutatják be a nagyközönségnek. 

A BETON kurzus és workhop alatt a szakmai programokon túl – immár hagyományosan - az érdeklődőknek, családoknak is szerveznek ingyenes eseményeket. A tavalyi betonkacsaöntő foglalkozás népszerűsége bebizonyította, hogy érdemes a következő generációra is figyelni, és az egyetemistákon kívül a gyerekeknek is lehetőséget adni arra, hogy aktív, élménydús módon találkozzanak a betonnal. 

Betonrobot KepIdén április 25-én (péntek) 17-19 óra, valamint április 27-én (vasárnap) 10-12 óra között a VALYO Műhelyben, az Igor Metropol épületében (XI. Sztregova u. 1.) tartják a foglalkozásokat. A gyerekek bemutatót kapnak arról, hogy mire lehet felhasználni a betont, és milyen felületi hatásokat lehet elérni a manipulálásával. A foglalkozás gyakorlati részében pedig lehetőségük lesz betont tapogatni, keverni és mozgatható robotfigurákat kiönteni, összeállítani, díszíteni. A cél, hogy a legkisebbek sokoldalú, hasznos és barátságos anyagként tekintsenek erre a hagyományosan ridegnek tartott matériára, a betonra. A programot Mészáros Zsuzska építész és rajztanár (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium), a DesignPed program vezetője irányítja, akinek a BME építész és terméktervező hallgatói segítenek. A foglalkozás idején párhuzamosan folyik a helyszínen a „nagyok”, vagyis a 4. BETON workshop résztvevőinek munkája, így a vendégek betekintést nyerhetnek projektek alakulásába is.

4. BETON kurzus és workshop: Betonrobot – gyerekfoglalkozás

Időpont: 2014. április 25. (péntek) 17-19-ig és április 27. (vasárnap) 10-12-ig
Helyszín: VALYO Műhely (Igor Metropol épülete), Budapest, XI. Sztregova u. 1.
Résztvevők: 6-11 és 12-18 éves korosztály számára, alkalmanként kb. 20 résztvevővel.
A foglalkozás hossza kb. 2 óra
A betonöntés technikai korlátai miatt a gyerekek az elkészült munkáikat a foglalkozás után két nappal tudják elvinni a műhelyből.
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni e-mailben lehet:
designpedagogia@gmail.com

Betonontes

Részletek:
www.facebook.com/betonworkshop
http://betonworkshop.blogspot.hu/
www.designped.com/
www.facebook.com/designped

Támogatók:
MC-Bauchemie Kft., Holcim Kft., Molnár Beton Kft., Bosch, Fischer Hungária Mapei Kft., Avers Kft., Építőkémia Magyarország Kft., Nexus-Terv Mérnöki Menedzser Iroda Kft., Sika Hungária Kft., Magyar Doka Zsalutechnika Kft., Bútorg Kft., Lapp-fa Kft., Dósafa Bútor Kft., JAF Holz Ungarn Kft., Austrotherm Kft., Szilor Kft., MES Kft., MKI Plexi, Keimfarben, Kooperoo.co, Építéstechnika Kft., MÜKISZOLG Ltd./Reokorr, Domoterc Kft., Rath Hungária, Budapest Kerámia, Színmix Dekor, Rimi Monitoring Kft., Rögtön Jövök! Projekt Galéria, Igor Metropol Nonprofit Kulturális Egyesület, Pasta Manufaktura 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com