Pin It

Már 5 intézményünkben várunk rengeteg színes programmal! Olvass bele ajánlókba, biztos, hogy májusban, júniusban sem fogsz unatkozni velünk:

Okk Cim

GYEREKNAP
Május 25. vasárnap 10.00-17.00

11.00 Állati Zenés ABC - Bíró Eszter gyereknapi koncertje
A Te rajzolsz, én varrok Egyesület egész napos programjai: a gyerekek által készített rajzokat az egyesület ügyes kezű tagjai megvarrják a helyszínen.
Ugrálóvár, arcfestés, drámajáték, Balázs bácsi játékai, tombola és kézműves foglalkozás várja a kicsiket.
16.00 Rajzpályázat eredményhirdetés, majd a Trambulin Színház előadása a rendezvény zárásaként
Az arcfestés kivételével a program ingyenes!

San Marco Galéria

Május 9. péntek 18.00
Óbudai művésztanár kiállítás

Az óbudai rajz és művésztanárok hagyományosnak mondható májusi tárlata a kerület pezsgő alkotói és egyben művészetoktatói munkájának is a reprezentációja. A művészet tanítása és művelése egymást erősítő, segítő folyamat. A mester belső világának jegyei tükröződnek saját és tanítványai munkájában. Igyekszünk minél alaposabban feltérképezni kerületünk művészi hatásrendszerét. Ez a kiállítás mutatja be az itt élő és tanító képzőművészek rangos sorát, akik különböző szintű iskolákban, művészeti körökben oktatnak, oktattak. A kiállítók sora mindig bővül, a paletta évről évre színesedik.
A kiállítást megnyitja: Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere
Közreműködik: Garami Gréta művészettörténész
Közreműködnek: Pápista Andrea fuvolaművész, Reményi Árpád gitárművész
A kiállítás május 23-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

Május 7. szerda 15.00
Gyermekrajz kiállítás

A harmadik kerületi művészeti oktatási intézmények tanulóinak, tavaszi tárlata a tradicionálisnak mondható gyermekrajz kiállítás. A harmadik kerületi Aelia Sabina Művészeti Iskola a zene, tánc mellett a képzőművészet világába is beavatja a tehetséges gyerekeket. 5 helyszínen, 7 művésztanár vezetésével folyik az oktatás: festészet, grafika, kerámia szakon. A tanév legszebb alkotásaiból láthatunk ízelítőt ezen a kiállításon.
A kiállítást megnyitja:  Kenessey László, az  Aelia Sabina Zene és Művészeti Iskola igazgatója
Közreműködnek: az Aelia Sabina Művészeti Iskola tanulói Losonczi Gabriella tanárnő vezetésével

Június 6. péntek 18.00
Rab-Kováts Éva életmű kiállítása

A jótékony célú tárlaton kiállított művek értékesítésre kerülnek, amiből a Csillagház Mozgásjavító Általános Iskola halmozottan mozgásfogyatékos gyermekei kerülnek támogatásra.
A kiállítást megnyitja: Béres Klára
Közreműködnek: Tóthné Benkő Krisztina és Tóth Mária
A kiállítás június 20-ig, hétköznapokon 9-16 óráig ingyenesen látogatható.

ÓBUDAI TEÁTRUM

Május 23. péntek 19.00
Irodalmi kávéház

A büfé ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft. A jegyár magában foglalja egy kávé/tea árát!
Verspincérek:
Május: Benkő Péter, Jászai Mari-díjas színművész

Május 24. szombat 19.00
Hobo klub Óbudán!

A Kossuth-díjas zenész, a töretlen népszerűségű Hobo új klubjával várja a zenekedvelő közönséget.
A havi rendszerességű találkozókon Hobo és Bandája élőben játszik, a koncertek előtt tematikus irodalmi, színházi előadóestek, beszélgetések várják az érdeklődőket. Alkalmanként neves vendégművészekkel egészül ki a csapat, és rég nem látott filmek is újra láthatóak lesznek. Minden alkalommal izgalmas, új kaland várja a klubtagokat.
Jegyár: 2000 Ft


Nyári programunk

„Ha szerda, akkor ÓKK”
Június 18 – július 23-ig szerdánként 10.00-13.00

Ezen nyári programunk hagyományosan a vakáció kezdetével kínál elfoglaltságot. Szeretettel várjuk mindazon ügyes kezű gyerekeket, akik szívesen alkotnak, és szeretik kipróbálni a kreativitásukat.
Az első és az utolsó foglalkozási napon bábszínházzal is kedveskedünk kis látogatóinknak.
Ametist Bábszínház: Makktündér csodái
Óperenciás Bábszínház: Hüvelyk Panna
Technikák, amikkel dolgozunk:
Agyagozás - a fazekas korongot minden alkalommal lehet használni
Üvegfestés
Nemezelés
Bábkészítés
Mozaik technika
Bőrből apró tárgyak készítése
A program ingyenes, csoportokat csak előzetes bejelentkezés után tudunk fogadni


Előadások

Szent Margit Kórház Egészség Akadémia
Május 5. hétfő 18.00

A női daganatos betegségek, szűrésük, kezelésük
Előadó: Dr. Lévárdi Ferenc szülész, nőgyógyász, Dr. Boér Katalin onkológus
Június 2. hétfő 18.00
A nő megjelenése, a sport és az egészség

Előadó: Liptai Klaudia

Történelmi előadássorozat
Előadó: Dr. Tóth József történész
Az előadások ingyenesek.
Május 13. kedd 15.00 – Az első világháború előzményei

Művészettörténeti előadássorozat diavetítéssel
Előadó: Garami Gréta művészettörténész
Az előadás ingyenes.
Az előadások összhangban vannak a San Marco Galéria aktuális kiállításaival, a kiállító művész személye mellett a művészeti korszak, illetve a kortárs alkotók is szóba kerülnek. Az éppen kiállított művek a San Marco galériában megtekinthetők.
Május 22. csütörtök 17.30: Bakos Tamás grafikusművész, főiskolai docens előadása

Pszichológia, időfizika
Minden csütörtökön 17.15-22.00

Előadó: Kisfaludy György, Barna-Fóris Ágnes
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány kikutatja azt, hogyan, a vallás pedig elmondja, hogy mitől működik a világ.
Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft

KLUBOK
„Ezüst-kor” Nyugdíjas Klub - Minden kedden 10.00-14.00 - programok: kirándulás, múzeumlátogatás, kártyacsata, beszélgetés, filmvetítés, közös ünneplések.
Baba-mama klub - Közösségbe nem járó babáknak hétfőnként 9.00-11.00. A klub kötetlen játéklehetőséget kínál a babáknak, és hasznos tanácsokat, ismerkedést a mamáknak. Információ: Galiczáné (Marcsi) védőnő, 06-20/775-4729. Folyamatos csatlakozási lehetőség.
Önzetlen egészségfenntartó klub - Minden szerdán 16.00-20.00 - derékfájdalmak kezelése, étrend és gyógytea összeállítás, lelki segélyszolgálat. Információ: Kiss Tibor 06-30/912-1249. A kezelések ingyenesek.


Okk Bekas

KIÁLLÍTÁS

Május 11. vasárnap 15.00
Interaktív bábkiállítás a Kolibri Színházzal

Egy igazi családi eseményre, a bábműfajt népszerűsítő, a bábok világának színes, humorban gazdag világát megidéző programokkal várunk kicsiket és nagyokat ezen a délutánon.
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtárának egyik legkiemelkedőbb anyaga a Hincz család hagyatéka. A három generációs vásári bábjátékos dinasztia a 19. század közepétől 1950-ig szórakoztatta a közönséget hazánkban, főként a Városligetben. Kötődésük Óbudával a két világháború közötti időszakban vált szorosabbá, amikor egy helyi fafaragó, bizonyos Fazekas mester 35 figurát készített a család számára. 100 darab marionettből álló gazdag örökségük egy évszázad bábjátszásának formáit, műsor- és stílusváltozásait őrizte meg.
Program:
15.00 órától folyamatosan:
Vitéz László Bábautomata nyereményekkel: Vitéz László jelenetek, Ottokár állatmeséi, a Sárkány hőskölteményei, Csiga úr bánatos monológjai, Bölcs Bagoly áriái…
Bábkészítő műhelyek (ismerkedés a különféle bábtechnikákkal a gyakorlatban)
15.30 Zenés kiállítás megnyitó
16.00-17.00 A Kolibri Színház előadása
Jegyár: 800 Ft / fő
A kiállítás május 12. – 29-ig ingyenesen megtekinthető nyitvatartási időben.

Május 26. hétfő 18.00
Bársonyos faliképek - Szeredi Ambrus Noémi kiállítása

„Tevékenységemet sose motiválta vagy kísérte egy tudatosan felépített “világmegváltó” koncepció, nem volt elég polgárpukkasztó és megbotránkoztató, így azon kívül, hogy a mai korban készülnek, semmiképp nem tekintik “kortárs” alkotásoknak. Talán, mert nem mutat új és megdöbbentő utakat, nincs benne különös felfedezés, gondolatiságában a hagyományos értékrendet követi, igazolja, idézi meg: A Szépet kívánja közvetíteni, a harmóniát és a nyugalmat szeretné megjeleníteni különböző témákon keresztül. Újszerűsége vagy egyedisége az anyaghasználatban ragadható meg. Bár ez manapság igazán divatos dolog, hiszen “recycling” azaz újra hasznosítható alapanyagokból dolgozom: kidobásra ítélt kárpitokból, bársonyokból, hímzésekből, selymekből, csipkékből, fotókból...
A szakma nem vesz rólam- és képeimről tudomást. Kategórián kívüli vagyok, lélekből szabadon alkotó, nem piac-orientált, “csupán” mívesen dolgozó, szépség-orientált személyiség.”
A kiállítást megnyitja: Szalay József művészettörténész, képzőművész
A kiállítás ingyenesen megtekinthető június 5-ig, nyitvatartási időben.


SZÍNHÁZ
A Közösségi Ház belső udvarán

Udvari MŰ-VÉSZ

Május 31. szombat 17.00
Matyi a ludas, avagy a liba az ön készülékében van

A Bab Társulat előadása.
Mi lett volna Matyinkból, ha a jó szándékú Döbröghy uraság abszolúte nevelő célzattal el nem veszi az ő egy szem libáját, rákényszerítve ezzel Matyit, hogy – a bosszútól vezérelve – kényszervállalkozó legyen, sőt európai sikerember, több szakma ismerője, aki háromszor veri ezt kenden…
Jegyár: 1200 Ft / fő

Június 7. szombat 20.00
Kapós Böske pajzán históriái

Magyar népi pajzánságok a Miskolci Csodamalom Bábszínház és Fabók Mancsi Bábszínháza közös produkciójában
Kapós Böske pajzán históriájának forrása a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban.
Jegyár: 1200 Ft / fő


PROGRAMCSEMEGÉK

Május 25. vasárnap 10.00
VII. Civil és Nemzetiségi Nap

Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata VII. alkalommal rendezi meg a már hagyományossá vált Civil és Nemzetiségi Napot, mely 2013-tól gyermeknapi programokkal vált még színesebbé.
Óbuda-Békásmegyer lakosai találkozhatnak a kerületben működő civil szervezetek és nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel, megismerkedhetnek programjaikkal, tevékenységükkel.
Számos játékkal, bemutatóval várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.

Június 7. szombat 14.00
Német nemzetiségi kórus- és tánctalálkozó

A Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket.
Program:
10.00 Séta az Ófaluban
10.30 koncert a Szent József Templomban - fennállásának 250. évfordulója alkalmából –
Menettánc a Templom utca - Ezüsthegy utca - Víziorgona utca - Csobánka tér útvonalon
14.00 A Békásmegyeri Közösségi Házban kórus- és tánctalálkozó
Meghívott fellépő vendégek:
Soroksári Férfi Népdalkör, Alsógallai Német Nemzetiségi Dalkör, Mátyásföldi Rozmaring Kórus, Pilisszentkereszti Pilis Néptáncegyüttes (Folklórny súbor Pilíš), Budakalászi Sonnenblume Tánccsoport, Deutschklub Pilisborosjenő Weindorf Egyesület Dalkör, Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör Kórus, Soroksári Vidám Favágó Fiúk (die Lustigen Schorokscharer Holzhackerburschen) Tánccsoport, Braunhaxler Dalkör, Pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar, Pusztavámi Német Nemzetiségi Tánccsoport, Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar
Közreműködik: az Egyesület Ludwig Hollos kórusa és Krottendorf Táncháza
A belépés ingyenes.


ELŐADÁSOK

Május 16. péntek 17.00
Színházi kulisszák mögöt
t
Honthy Hanna, az utolsó magyar primadonna
Hügel Hajnalkaként robban be a zenés színház világába az operett és a daljáték műfajának évtizedeken át ünnepelt primadonnája. Igazi sztár volt a színpadon, itthon és külföldön egyaránt. Közönség rajongása éppúgy körülveszi, mint a különleges és szeszélyes egyénisége kapcsán keringő pletykák. Civódásai, különös szokásai és allűrjei örök beszédtémául szolgálnak. Fölkavaró volt, katartikus, izgalmas, stílusoktól és történelmi korszakoktól függetlenül az egyik legszínesebb egyénisége a magyar színpadnak.
A belépés ingyenes.


Okk Csillaghegy

GYEREKEKNEK

Mesés hétvégék
Házigazda: Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő).
A belépés díjtalan.
Május 10. szombat 10.00-12.00 - Eper és levendula
Májusban zsong a világ, harsányak a színek és frissek az illatok. Bezsongunk hát mi is: feldíszítjük a májusfánkat, s nagyokat játszunk és táncolunk körülötte. Aztán mesét varázsolunk Daloló városkáról, ahol nagy az izgalom, hiszen érik az eper, virágzik a levendula, s közeleg a fák ünnepe. Végül pedig alkotunk mindenféle epreset és levendulásat, hogy eltehessük ezt a zsongó májust a zsibbadt téli hónapokra.
Június 14. szombat 10.00-12.00 - Víz, víz, víz - szivárványvíz
Végre nyár van és meleg: jöhet a pancsolás! Víz a játékban, víz a mesében, víz az alkotásban és megannyi vizes csoda. Az óriás varázsernyő-óceán tajtékzó hullámokat vet, a mesebeli Kerekerdő tündérlátta szivárványvize bánatot gyógyít, kavicsból és gyapjúból békakirály születik és száll a sok-sok szappanbuborék.

Május 17. szombat 10.00
CSI Csillaghegy - KRESZ-nap

Bűnügyi technikai bemutató és kerékpáros KRESZ-nap gyerekeknek
A III. kerületi Rendőrkapitányság szakértőinek segítségével gyermekek és felnőttek idén is igazi csillaghegyi helyszínelőkké válhatnak!
Az érdeklődök közelről szemügyre vehetik a rendőrmotorokat, az udvaron KRESZ-pályát állítunk fel, ahol a gyerekek kipróbálhatják tudásukat. Tesztlapok, társasjátékok, diafilmek, foglalkoztató füzetek segítik az ismeretek megszerzését.
Közlekedési kalandpark – Fantáziamalom játszóház
Sokat tanulhatunk a közlekedésről, miközben együtt mulat a család.
Állomások:
1. Vezess trolit!
2. Különleges járművek
3. Közlekedés lóversenypályán
4. Szállj fel a trolira!
A belépés díjtalan!

NÉP-TÁNC-HÁZ
Május 10. szombat 18.30-21.00 Május - Tavaszköszöntő táncház

Felső-tiszavidéki magyar és cigány táncokkal ismerkedhetnek meg vendégeink a Göncöl Néptáncegyüttes és a Khamoro Együttes közreműködésével.
Június 14. szombat 18.30-21.00 – Táncház határok nélkül
A mindig nagyszerű hangulatot teremtő Göncöl Néptáncegyüttes apraja és nagyja számos tájegységet felölelő, látványos, megújult műsorával vár minden kedves érdeklődőt évzáró táncházán.
A belépés díjtalan.

IRODALMI CSILLAGDÉLUTÁN
A vendégekkel Gyimesi László író, költő beszélget.
Közreműködnek a Veres Péter Gimnázium színjátszó-csoportjának tagjai.
A belépés díjtalan.
Május 14. szerda
17.30 Szentgyörgyi József Munkácsy- és Életmű-díjas festőművész kiállítása. Május 21-ig ingyenesen megtekinthető házunk nyitvatartási idejében.
18.00 Gálosfai Jenőné helytörténeti író, az óbudai németség, és más helyi népcsoportok hagyományainak őrzője, ápolója, több helytörténeti munka sikeres szerzője, az Óbuda Kultúrájáért Díj birtokosa.
Június 11. szerda
17.30 Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság képzőművészeinek kiállítása. Június 16-ig ingyenesen megtekinthető közösségi házunk nyitvatartási idejében.
18.00 Szabad felolvasás a Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság íróinak, költőinek és barátaiknak vidám műveiből.

SZÍNHÁZ

Június 1. vasárnap 16.00-21.00
Az ÁSZ Drámaiskola növendékeinek vizsgaelőadása

Az első évfolyam programja: beszédvizsga, kreatív- és helyzetgyakorlatok.
A haladó csoport programja: Goldoni variációk egy témára, valamint kortárs francia és lengyel drámarészletek.
A felvételi csoport programja: jelenetek a felvételi anyagból választott versek és monológok alapján.
Tanárok: Balázs Ágnes író, színművész és Gáspár András színművész.
Jegyár: 500 Ft

TÁBOROK

Június 16.-július 11.
Kapocs Nyári Napközis Gyermektábor 7-12 éves gyermekek számára
Játék Minden Mennyiségben és azon is túl…
I. turnus: jún. 16-20. II. turnus: jún. 23-27. III. turnus: jún. 30-júl. 4. IV. turnus: júl. 7-11. Hétfőtől péntekig, 7-17 óráig. Foglalkozásvezetők: Uhrin Csaba drámapedagógus, Inzám Éva népi játszóház vezető, Merkó Ági pedagógus/néptánc oktató (3-4. turnus), Kutvölgyi Gabriella pedagógus, bábos, Balanyi Andrea művésztanár, Mikulás Renáta pedagógus. A drámajáték, bábozás, népi játék, néptánc, hagyományőrző kézműves foglalkozások, barkácsolás, képzőművészeti technikák, közösségi játékok szervezik a tábori heteken a mindennapokat. Ezeket egészítik ki délutáni rubik kocka, angol nyelvi társas, kertészkedős, divattervező műhely, kütyü szakkör, állatbarát foglalkozások. Péntekenként táborzáró családi alkalmak. Részvételi díj: 24 000 Ft. Kedvezmények: törzstáborozó, testvér kedvezmény, nagycsaládos kedvezmény. További információk: www.kapocs.eu, jelentkezés: Erdeiné Csepregi Erzsébet táborszervezőnél csepregi.erzsebet@kapocs.eu, 30/900-62-28

Június 16-20. 9.00-21.00
Kosárfonó tanfolyam felnőtteknek

Reggeltől estig várjuk azokat,akik meg szeretnék tanulni a kosárfonás mesterségét vagy már ismerik és gyakorolni szeretnének. Jelentkezni lehet Sáringer Erzsébetnél a 06-20/949-3890-es telefonszámon.

Június 25-29.
Hastánc tábor

Az Aquincum Se. szervezésében. Program: 10.00-16.00 tánc, 12.00-14.00 ebédszünet. Várunk minden lányt, anyukát és nagymamát, akit érdekel ez a varázslatos keleti tánc, szeretne kecsesebb nőiesebb lenni. A tábor első két napján alapszintű kezdő foglalkozás azok számára, akik még csak most ismerkednek ezzel a rendkívül nőies mozgással. A harmadik naptól haladó foglalkozás rutinos táncosoknak. A tábor napidíja: 3520 Ft. Információ: Zsigmond Mária 06-70/206-3300.

Június 30.-július 18.
Szövő tanfolyam

Lőrincz Péter pápai műhelyéből való szövőszékeken lehet szőni tanulni Csapó Angéla népi iparművész segítségével. Egy hetes turnusokra lehet jelentkezni. I. turnus: júni.30-júli. 4., II. turnus: július 7-11., III. turnus: július 14-18. Jelentkezés Sáringer Erzsébetnél. Telefon: 06-20/949-3890.

Július 14-18. 17.00-21.00
Néptánc tanfolyam felnőtteknek

Itt a lehetőség azok számára, akik mindig is szerettek volna néptáncot tanulni. A kezdőtől a haladóig szeretettel várunk minden táncolni vágyó érdekelődőt. Bővebb információ: Csiki Gergely néptáncpedagógus 06-20/329-3583

Július 23-25. 9.00-13.00
Ringató napok

Ringató - vedd ölbe, ringasd, énekelj! Közös énekléssel, játékkal, hangszerbemutatóval, meghívott vendégekkel, kézműves foglalkozásokkal várjuk a legkisebbeket, nagyobb testvéreket, szülőket, nagyszülőket. Érdeklődni lehet: G. Kovács Modeszta: a modeszta@ringato.hu, bővebb információ: www.modeszta.hu és www.ringato.hu.


Okk Civil

Május 7. szerda 17.00
Nem csak gyermek születik…

Előadás és beszélgetés a szülővé válásról
A Civil Ház idén első alkalommal csatlakozik az országos Születés Hete programhoz. Várjuk a kismamákat és természetesen a kispapákat is. Vendégünk Andrek Andrea pszichológus, az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik kidolgozója és oktatója, valamint elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Mindkét intézmény célja a születés körüli időszak jelentőségének hangsúlyozása.
Az előadás arra vállalkozik, hogy a várandósság, szülés és gyermekágy jelentősebb lélektani változásain keresztül bemutassa a szülő párra váró változások, és az ezekkel leggyakrabban együtt járó nehézségek természetét.
Az előadás második része a haptonómia területére kalauzol bennünket. Kontaktusban önmagunkkal, magzatunkkal. A haptonómia az érzékelő érintés, a kontaktus teremtés tudománya és művészete. Néhány alapvető gyakorlat eljuttathatja az érdeklődő résztvevőket korábban soha nem tapasztalt érzelmek átéléséig.

Május 10. szombat 10.00-13.00
Gasztro sarok – Az eper

A tavasz első gyümölcsei között kezd el piroslani a kertekben az eper. Számtalan gyógyhatása mellett rendkívül népszerű gyümölcs, melyet XIV. század óta fogyasztunk. Kezdetben gyógynövényként volt ismert, mára már dísznövényként is termesztik.
Kézműves foglalkozás keretében mindenki készíthet kis eper formájú kulcstartót, szütyőkét.
Megkóstoljuk az eperszörpöt, eperturmixot és az eperlekvárt. Várjuk az édesanyák, nagymamák epres receptjeit is. Az elkészült finomságok között versenyt hirdetünk, jelentkezni 11.00 órái lehet.


Május 22-23-24. Gyerek napOK
Civilek a gyerekekért - a Civil Házban működő szervezetek gyerekprogramokkal várják a legkisebbeket.
Május 22. csütörtök 14.30
A Magyar Origami Kör várja a gyerekeket és szüleiket egy felhőtlen hajtogatásra.
Május 23. péntek 10.30
A Szamóca Gyermekcentrum a legkisebbeket hívja hancúrozásra és az anyukákat beszélgetésre.
Május 24. szombat 10.00-13.00
Aki az előző két napon bemelegített, annak itt az igazi nagy buli. Az Elveszett Állatok Alapítvány szakemberei segítenek eligazodni gyerekeknek és szüleiknek, milyen állatot válasszanak otthonra. Ezen kívül rendhagyó Gasztro sarok programot tartunk, ahol édes finomságokat készítünk közösen. Lesznek óriás fajátékok, bohóc, lufi, arcfestő, és minden ami egy felejthetetlen gyereknapi délelőtthöz kell.

Június 24. kedd 16.00
Szent Iván nap

A Civil Házban működő szervezeteket és látogatóinkat várjuk egy Szent Iván éji varázslatra. A hely szűke miatt előzetes jelentkezés szükséges.
Belépés csak meghívóval.

Június 30.-július 11. 8.00-17.00
Állati jó tábor az Elveszett Állatok Alapítvánnyal

Gyere, mert sok más program mellett lehet: kutyálkodni, macskaságokat lesni, hüllőt melengetni, nemszeretem lényekkel ismerkedni, rágcsálót legeltetni, tollas barátokat szerezni, és még rengeteg izgalmat átélni.
Minden nap más-más állattal ismerkedhettek meg, meglepetések, kézműves foglalkozások.
Anya, vagy apa nem engedi, hogy legyen kis kedvenced otthon? Amit velünk készítesz, azt biztosan hazaviheted!
A táborba 5-12 éves gyerekeket várunk, heti turnusokban, vagy napidíjjal. A táborban díj ellenében vehetnek részt a gyerekek, melynek összegéről az alábbi honlapon találnak információt: www.elveszettallatok.hu. Előzetes jelentkezés szükséges: Juhász Márta 06-70/330-0986.


Okk Kaszas

KONCERT

Május 16. péntek 18.00
Jótékonysági koncert és árverés

Az Aelia Sabina Alapfokú Művészetoktatási Intézményben működő Kincső Néptáncegyüttes apró, kicsi és ifjú csoportjának bemutatkozása. A koncert szünetében a képzőművészeti tagozat kiemelkedő alkotásai kerülnek árverésre. A befolyt összeggel az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény a kerületi, hátrányos helyzetű lakosokat támogatja.
A belépés ingyenes.

Május 17. szombat 17.00
Jazz esték: Octovoice – Jazz acapella koncert

Az együttes többsége hivatásszerűen énekel, és zenei pályán dolgozik. Repertoárjukkal (a ’30-as évek klasszikus szvingjétől a mai modern irányzatokig), számos helyen szerepeltek. 2001-ben a Millenáris Park megnyitóján olyan nagy sikerrel léptek fel, hogy meghívást kaptak Franciaországba, ahol a magyar kultúra nagyköveteiként a MAGYart rendezvénysorozaton vettek részt. 2005-ben jelent meg első CD-jük Christmas Time címmel, 2007-ben pedig második, Jazz acapella című albumuk.
Az együttes tagjai: Geiger Kinga, Sapszon Orsolya, Bódis Anikó, Pintér Mónika, Geiger György, Kálmán Tamás, Selmeczi János, Pintér Dömötör.
Jegyár: 1000 Ft

Június 14. 17.00
Évadzáró szabadtéri koncert

- a Tango Harmony zenekar közreműködésével.  Hangulatos nyári este különleges zenékkel, sok meglepetéssel, vidám tánctanítással.
A program ingyenes.

PROGRAMCSEMEGÉK

Május 10. szombat 10.00
Hiphop és break táncverseny

Amatőr táncverseny 4 éves kortól felnőtt korosztályig. Nevezhető formációk: egyéni, duó, csoport (maximum: 8 fő), nagycsoport (maximum: 15 fő), párbaj. Minden helyezett érmet és oklevelet kap. Az eredményhirdetésig meglepetés bemutató is várja a közönséget. Információ és jelentkezés: Varga Endre: varga-endre@dbrt.hu.
Jegyár: 1000 Ft

Május 24. szombat 11.00
Életmód nap
A stresszoldás alternatív útjai

Hagyományos és alternatív gyógymódok a testi-lelki harmónia elérése érdekében. Minden korosztály számára igyekszünk bemutatni olyan módszereket, amelyekkel maguk is sokat tehetnek egészségük megőrzése érdekében. Előadók: Pál Ferenc, római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, dr. Manninger Péter, háziorvos és Donauer Nándor, klinikai szakpszichológus, neuropszichológus. Kipróbálható módszerek: Bach virágterápia, grafológia, különféle masszázsok, hangtálak, jóga, chikung, reiki és a tánc stressz oldó ereje. Lehetőség nyílik egészséges ételek kóstolására is. A belépés ingyenes.

Június 1. vasárnap 10.00
Egészségkörút Óbudán

Kaszásdűlői Egészségnap a Szent Margit Rendelőintézet szervezésében
A programon ideje alatt a következő szűréseken vehetnek részt: IN Body- testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás és pulzusmérés, vércukor, koleszterin, CO, COPD mérés. Ezen kívül: számítógépes talpvizsgálat, ingyenes lakossági hallásszűrés 18 éves kortól, mobil tüdőszűrés 18 éves kor felett, elsősegély oktatás, újraélesztés gyakorlása, masszázsok, szív stressz mérés, látásdiagnosztika, sejtszintű állapotfelmérés, mell önvizsgálat várja az érdeklődőket.
A belépés ingyenes.

KLUB

Május 9. péntek 20.00
Össztánc - Tavaszi bál

A 3K és a Duett Tánc-Szalon közös szervezésében megvalósuló össztánc keringőtől a rock and rollig, salsától a tangóig a társastáncok jegyében. Az est folyamán szakmai vezetéssel gyakorolhatja a táncok alaplépéseit. Minden alkalommal ajándék tánctanítás. Tánctanár: Szalay Attila. Korosztálytól függetlenül várjuk a táncolni vágyókat. Jegyár: 1000 Ft

Május 23. péntek 18.00
Filmklub a Magyar Holokauszt Emlékév jegyében

A film előtti beszélgetés moderátora: Kurucz Éva. A belépés ingyenes.
Szomorú vasárnap (1999): színes, német-magyar filmdráma. Egy dal a szerelemről és a halálról, ami összeköt négy különös sorsot a 30-as évektől egészen az ezredfordulóig. Rendező: Rolf Schübel. Vendég: Szilassy Nelly, aki a kor dalaiból nyújt egy kis ízelítőt.
Köszönjük a FOCUS MEDIA CENTER és Sipos Áron producer támogatását.

Hétfőnként 10.00-13.00
Kártya klub korhatár nélkül

Kártyázás, társasjátékozás, teázás, beszélgetés ráérőknek. A belépés ingyenes.

Csütörtökönként 9.00-13.00
Egészség klub

Szedlák Gábor és Hajdok Zoltán bioenergetikusok várják az érdeklődőket. Életmód tanácsadás, derék és hát fájdalmak kezelése, stressz oldás. Információ: Szedlák Gábor: 06/20-
455-3383. A belépés ingyenes.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com