Pin It

Vl1A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 24-25-én kerül sor.

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.
A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. 

Íme néhány program a kínálatból: 

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 25., vasárnap, 10-19 óra között. Tervezett program: Budapesti Operettszínház, Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, Kaláka együttes, Madách Musical Táncművészeti Iskola, MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar.

Nemzetek Utcája, május 25., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztromóniai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

Biztonságos Internet Sátor, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt. (A Biztonságos Internet Sátor programjait az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az NMHH, a HP Magyarország, a Mobilsuli, a Magyar Telekom és a UPC Magyarország támogatja.)

Vl4

Lovasterápia bemutató, május 25., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel. 

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa bajnokság, május 24-25. Focikupa általános iskolások részére.

Vl3

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 24-25., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja. 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 24-25., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Vl2

Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 25., vasárnap. Az Alapítvány szakemberei és kutyái a Nagykövetségek Színpadánál, a Napozóréten várják az érdeklődőket.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 24-25-én 11.00-17.00 óráig a Paál László sétányon álló Véradókamion. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Zuglói Filharmónia Térzene, május 24., szombat, 15 órától a Királydombnál

MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 24-25, szombat-vasárnap: Idén ismét kilátogat a Városligetbe a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, ami játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban Kresz-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyermekeket.

Helyőrségi Tavaszi Szemle, május 24., szombat: a Magyar Honvédség színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal csatlakozik idén a rendezvényhez

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják az idelátogatókat.
A részletes program május 23-tól a www.gyermekmento.hu weboldalon. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com