Pin It

Due1Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, a DUE Médiahálózat május 16-án, pénteken 9 és 18 óra között rendezi meg a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a budapesti Millenáris D épületében. A látogatók kipróbálhatnak interaktív játékokat, 3D-s animációs filmkészítést, híradózást és egy szabadulós szobát, ismert emberekkel beszélgethetnek, valamint koncerten vehetnek részt.

Az ország minden részéből érkeznek vendégek május 16-án, pénteken a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozójára a budapesti Millenáris D csarnokába. A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál 9 és 18 óra között több helyszínen számtalan programot kínál az újságírás és a média iránt érdeklődőknek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idén a hagyományos és a 3D-s filmkészítés kulisszatitkaiba avatja be a moziterem közönségét, ahol bárki elkészítheti a saját animációs kisfilmjét is. A vendégek egyebek mellett találkozhatnak a nemrég bemutatott történelmi tévéfilm, A berni követ rendezőjével, szereplőivel és forgatókönyvírójával, valamint a „Díszletvadászat” játék során feleleveníthetik a film egyes jeleneteit. Az NMHH idén is elviszi a rendezvényre a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központja greenbox részét, ahol stúdióbeszélgetéseket rendeznek meghívott vendégek, például Csiszár Jenő és Novák Péter részvételével, valamint ki lehet próbálni a híradós műsorvezetést is. Különleges programmal készül az OTP is, amely a Millenáris D csarnokában építi fel az Életrevaló kvíz játékának offline szabadulós szobáját, a Talány Termet. Az interaktív játék résztvevőinek rejtett nyomokból és információkból kell összerakniuk egy kódsort, amelynek segítségével meg tudják rendelni a Párizsba szóló repülőjegyüket.

Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, a DUE Médiahálózat ebben az évben is számos ismert személyiséget hívott meg a Sajtófesztiválra. A közönségtalálkozók vendége lesz Rátonyi Krisztina, Novodomszky Éva és Al Ghaoui Hesna, az MTVA műsorvezetői, Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági főszerkesztője, illetve Szentendrei Adrienn, a Hetedhét gyerekhíradó felelős szerkesztője is. Istenes Bence, az RTL Klub és a Music FM műsorvezetője, Kiss Ádám és Litkai Gergely, a Dumaszínház humoristái, Trokán Anna színésznő és Nagy Lantos Balázs, a Mensa HungarIQa elnöke ugyancsak a diákok beszélgetőpartnere lesz. Rendhagyó módon három tévécsatorna időjósai egyszerre lesznek jelen a fesztiválon, hiszen az egyik közönségtalálkozón Pataki Zita és Véber István az RTL Klub, Reisz András az MTVA, Németh Lajos pedig a TV2 képviseletében válaszol a kérdésekre. A fiatalok beszélgethetnek a ByTheWay fiúegyüttes tagjaival is, akik koncertet is adnak a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A rendezvényen már délelőtt 9-től DJ Smash hangolja a közönséget, majd a nyitóprodukció után Kecskés István, a DUE elnöke és Dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitja meg a fesztivált, utánuk pedig dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos mond köszöntőt. A színpadon napközben kihirdetik a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményeit, valamint átadják a DUE Médiahálózat és a Telenor közös, „Tények nyomában” című etikus újságíró különdíjait is. Szintén itt találnak gazdára a DUE Médiahálózat és a Telenor másik pályázata, a Jövőkutató nyereményei is. A díjátadók közben egész nap zenés-táncos produkciók és interaktív játékok szórakoztatják a közönséget. 

A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon a diákokat érintő és érdeklő más fontos témák is helyet kapnak. Idén az olvasást helyezik a középpontba a szervezők a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A Könyvmegállóba bárki vihet egy könyvet vagy diákújságot, és hazavihet helyette egy másikat, illetve kényelmesen leülhet és belelapozhat a kiadványokba. Az egész napos programfolyamot a szöveg- és médiaértést segítő stúdióbeszélgetések, gyakorlatok színesítik.

A pénteki rendezvényen bemutatkoznak a Helyi kincs – légy a vendégünk! című pályázat legjobbjai is, akik egy nem szokványos turisztikai kiállításon ajánlják lakóhelyüket családi vagy osztálykirándulásokhoz. A Helyi kincs programot hazánk turisztikai értékeit bemutató előadásokkal gazdagítják.

A Bevásárlókosár című workshopon a versenykultúra sajtós feldolgozásában szerezhetnek személyes tapasztalatot a diákújságírók a Gazdasági Versenyhivatal, illetve a DUE Médiahálózat szakértői segítségével. 

A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programjainak házigazdái Mádai Vivien és Buda Márton, az MTVA, valamint a DUE Rádió műsorvezetői lesznek. A 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra idén is több mint kétezer vendéget várnak a szervezők.

Részletek: http://www.due.hu/hir/1042/21-sajtofesztival-reszletesen-a-programrol

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com