Pin It

Obudainyar1Demjén Ferenc, a Djabe és Steve Hackett, a Csík zenekar, Orosz Zoltán és a Benkó Dixieland Band, az Óbudai Danubia Zenekar, a Muzsikás együttes, Hobo és bandája, az Apples, valamint a nyár igazi zenei szenzációja, a legendás East zenekar szabadtéri koncertje csak néhány program a sok közül, amely az Óbudai Nyár keretében vár!

Az Óbudai Nyár 2001 óta Óbuda legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, mely mára már országos ismertségre tett szert. Az Óbudai Kulturális Központ által szervezett rendezvénysorozatot minden évben gazdagítják a kerület kulturális intézményei, többek között az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum az Aquincumi Múzeum és a Platán Könyvtár is. Az óbudaiakat, illetve az ide látogató érdeklődőket évről-évre nívós kulturális programok, szabadtéri koncertek, gyermekműsorok, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések várják.

A rendezvénysorozat - amelyet Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg ünnepélyesen június 7-én - azonnal egy különleges eseménnyel, az Óbudai Korok Fesztiváljával kezdődik az óbudai amfiteátrumban, amely első ízben kerül megrendezésre a kerületben. Aznap megelevenednek a történelmi korok Óbuda utcáin, terein. Az ókortól a középkoron keresztül Krúdy századfordulós környezetéig mutatjuk be a korabeli kultúrát, viseleteket, hangszereket, szokásokat. Sétálj velünk jelmezben vagy anélkül a Flórián tértől az amfiteátrumig, látogass el a Barokk udvarba, légy részese a Középkori forgatagnak, majd tekintsd meg a századforduló hangulatát idéző Krúdy-negyed programjait!

A legkisebbeket a Gyerek Szigeten várjuk programokkal, ahol a kerületi óvodák is képviseltetik magukat. A Kaláka mellett az Alma zenekar és a Kolompos együttes is gondoskodnak a jó hangulatról a rendezvénysorozat során. 

Kínálatunkból nem szoktak hiányozni a könnyed, nyári hangulatú, de mindig nívós szereplőgárdával és komoly művészi teljesítménnyel kecsegtető élmények. Az Óbudai Nyár minden évben rendkívül színes és széles palettán kínál programokat valamennyi korosztály számára. A Zichy udvarban a legendás Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról előadás mellett Ronald Harwood Nagy négyes című darabja is bemutatásra kerül. Július 19-én szintén a Zichy udvarban lép fel húsz év után először szabadtéren az East zenekar életmű koncertükkel, két legsikeresebb felállásukkal.

Az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. tapasztalatai alapján sikerült megvalósítani azokat az alapvető célokat, amelyek méltán teszik rangos fővárosi rendezvénnyé, kiemelkedő társadalmi eseménnyé az Óbudai Nyarat. Minden évben sikerült megtalálnunk azt a határvonalat, amely a magas színvonalú és a populáris kultúra közti mezsgyén mozog. Az Óbudai Nyár immáron hagyományosan szerepelteti repertoárjában a Fő téri koncerteket, melyek a komolyzenétől a jazz műfajáig széles spektrumon kínál programokat. Az érdeklődést többnyire az időjárás eddig segítette, és a nézőtérre elhelyezhető kilencszáz ülőhely eddig mindig kevésnek bizonyult, mivel az átlag nézőszám rendszeresen meghaladta az ezer főt. Ez nem csoda, hiszen a Fő téren olyan művészek lépnek fel idén is, mint például a kiemelkedő színvonalú Óbudai Danubia Zenekar, a Muzsikás együttes, Demjén Ferenc, a Djabe és Steve Hackett, a Csík zenekar, Orosz Zoltán és a Benkó Dixieland Band. A Kobuci kertben Hobo és bandája, valamint egy háromnapos blues fesztivál várja az érdeklődőket.

Az Óbudai Társaskör színházi előadásokkal és zenés produkciókkal várja a látogatókat. A nagy sikerű A szív hídjai című darabon kívül műsorra tűzik a Krúdy Gyula műveiből összeállított Az Óbudai csodadoktor című szerelmes játékot, valamint a Hrabal írásokból született Szigorúan ellenőrzött vonatokat is. A zene szerelmeseit többek között opera előadással, zongoraesttel és francia sanzonokkal várják.

A filmeket kedvelőket a Kobuci kertben várjuk Bujtor István sorozattal, valamint a Fellini Római Kultúrbisztróban európai művészfilmekkel.

Az Óbudai Nyár rendezvénysorozat keretében június utolsó hétvégéjén idén is vár a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Braunhaxler egyesület. A Búcsú mindkét napján népművészeti kirakodóvásárral, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és kézműves bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel, finom ételekkel és jéghideg italokkal kedveskedünk vendéginknek.

Újdonságként június 16-tól hétfőnként délután zenei produkciókkal vár Békásmegyeren, a Közösségi Ház előtt. Június 22-én multikulturális táncfesztiválon vehetsz részt, és szintén itt kerül sor augusztus 30-án az Óbudai Nyár záróeseményére, a Hékás Békás programsorozatra. A délelőtti programok a gyermekeké, délutántól színházi előadás és koncertek várják a látogatókat.

Bővebb információért látogass el a www.obudainyar.hu oldalra! 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com