Pin It

KomloskaRendhagyó fesztivált rendeznek június 20. és 22. között Komlóskán, mesebeli körülmények között, a Zemplén közepén, egy alig 300 lelkes kis ruszin faluban - a tavalyi év után második alkalommal. A program gerincét akusztikus koncertek adják, Palya Bea, Makám, Odett és Szalóki Ági közreműködésével és mindennel amit Komlóska kínál: barátságos emberekkel és különleges helyi kézműves termékekkel (a kecskesajttól a csak itt található csipkeborig.)

Komlóska a „világ végén“ található, jó értelemben: a zempléni faluból kifelé már nem vezet út. Éppen ezért itt csend van, béke és nyugalom, nincs térerő, és aki bankkártyával szeretne fizetni, annak is lesznek nehézségei. Tökéletes hely arra, hogy a városi ember néhány napig a szó minden értelmében kikapcsolódhasson.

A falut a 40-es évek végén felszámolásra ítélték, lakosainak nagy részét kitelepítették. Hatvan évvel később Komlóska a Zemplén gyöngyszeme: takaros ökofalu, amely az önfenntartás felé halad, ahol nincs munkanélküliség, a hosszú tornácos házakban kedves, egyszerű emberek élnek – több mint 600 éve - görögkatolikus hagyományaik között, tökéletes harmóniában az őket körülvevő természettel.

Az akusztikus fesztivál koncepciója tökéletesen illeszkedik az ártatlan erdei környezetbe: a koncertekre a „falu végén“ található színpadon kerül sor június 20-án és 21-én, olyan országosan ismert fő fellépőkkel, mint Palya Bea, Szalóki Ági, Odett és a Makám. A fesztivál azonban nemcsak a zenéről szól, hiszen Komlóska önmagában is többnapos, sokdimenziós élmény. A falu és a környék erdeinek bebarangolása (közte Solymos várának romjai) fél-egésznapos program, lesznek szervezett vezetések is, de természetesen bárki nekivághat ettől függetlenül is. 

A háromnapos esemény alatt komlóskai kézműves termékeket, kecskesajtot, helyi alapanyagokból készült ételeket, kőtteseket és a tokaji borokat kóstolhatnak a vendégek.

Egész idő alatt kézműves foglalkozások és állatsimogató is lesz a helyszínen. Szombaton a Zempléni Gombász Egyesület segítségével gombakeresést, -felismerést, -ismertetést és -kiállítást is szervez a helyi közösség. A rendezvény zárónapján, vasárnap reggel a helyi asszonyok gyógyfüveket gyűjtenek, hogy a növényeket a görögkatolikus templomba dr. Keresztes Szilárd püspök úr és Biró István pancsó megszentelje. 

Belépődíj nincs, ahogy térerő és bankkártyás fizetési lehetőségek sem! Az esemény karitatív célt szolgál, a szervezők a most újjáépülő óvoda-bölcsőde berendezési tárgyaira gyűjtenek.

További információk:
https://www.facebook.com/KomloskaiTisztas
http://www.komloskaitisztas.hu
http://www.komloska.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com