Pin It

Mezes3Budapest egyik legkedvesebb karácsonyi programját, az idei Mézeskalácsvárost százötvenen építették föl a Bálnában. A kivilágított város az Égbolt című interaktív videoinstalláción áll, 100 négyzetméter alapterületen. A résztvevők önként vállalták a feladatot, szabadidejükben tervezték meg és építették össze házaikat. Bárki, bármit készíthetett, a szervezőknek mindössze egy kérésük volt: minden épület alapanyaga mézeskalácstészta legyen. 

A városban van mézeskalácsegyetem, templom, lovas szobor, repülőgép, vonat, óratorony, angolkert, múzeum, curlingpálya. A legnagyobb mézeskalácsépület 1,5 m x 70 cm, de vannak olyan házak is, amelyek kicsik, ám aprólékosan kidolgozott részleteikkel, tetejükön kirajzolt csipkékkel, az udvaron berendezett életképekkel tűnnek ki a környezetből.

Az ötödik Mézeskalácsváros az Égboltra épült
Az Égbolt egy interaktív tér, amely egy felhőrendszerből, egy videokamerából és egy projektorokból áll. A szerkezet része egy freskó, melyet Keresztesi Barbara rendhagyó módon a padlóra festett. A szoborra egy kamerát állítottunk és egy projektoron át, ennek megfordított képét küldjük ki a különleges struktúrájú betonfalra. Az installáció együttműködést és önzetlenséget igényel a látogatótól, mert a falra vetített kép csak akkor elevenedik meg, ha valaki rálép a freskóra és bolyongani kezd a felhők között. De önmagát akkor sem láthatja, csak mások élvezhetik, amint ő az egekben jár. 

Mezes2

A kiállítás ingyenesen látogatható, december 16-tól január 16-ig, 16:00-tól 19:45-ig. Mézeskalácsváros december 24-26-ig, december 31-én és január 1-én zárva tart, de a Közraktár utca felől, az üvegbuborékon át ekkor is látható, mert a várost az ünnepek alatt is kivilágítjuk. 

Mezes1

facebook.com/mezeskalacsvaros 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com