Pin It

TojasfestesA Nagymacsi virágvasárnapi ünnepség és tojásfa-díszítés megszervezését a DMK Nagymacsi Közösségi Háza és a Közösségfejlesztők csoportja kezdeményezte. Az eseménynek március 29-én, vasárnap, 10 órától ad otthont az intézmény.

A szervezők szeretnék bebizonyítani, hogy egy hátrányos helyzetű, sok problémával küzdő település is képes az összefogásra, a közös munkára egy jó cél érdekében. Szeretnének méltó módon, közösségben készülődni a Húsvéti ünnepekre. Tojásfát állítanak, s az a céljuk, hogy legalább annyi tojás kerüljön a fára, ahány lélek él a településen (kb. 1 000 fő).

Lassan elérik a megálmodott számot. Egy héttel a rendezvény előtt a kukók száma már meghaladta a 800 darabot, a település apraja-nagyja készül az eseményre.

Lehetőséget biztosítanak nem csak a helybélieknek, hanem azoknak is, akik szimpatizálnak a településsel, az itt élő emberekkel, hogy az ő kukóik is felkerüljenek a tojásfára.
A tojásfa köré zászlócskákat helyeznek majd, amelyre ráírják, hogy kik csatlakoztak a felhíváshoz.

Március 29-én, 9-10 óra között gyülekeznek a Nagymacsi Közösségi Házban (Kastélykert u. 39.). Ezután átvonulnak a rendezvény színhelyére, az Autóbusz-fordulóba (Kastélykert u. 42.), ahol folytatódik a program. 

• Köszöntőt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója
• Népi ének - Bodai Boglárka
• Gondolatok az ünnepről - Ráczné Veres Sára lelkész
• Tojásfa-díszítés
• Táncház
• Kézműves foglalkozás

A rendezvényre elfogadta a szervezők meghívását Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Hernádi Zoltán, a településrész önkormányzati képviselője.


Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com