Pin It

Obudanapja2Újból ünnepre készül Óbuda. A kerület talán legérdekesebb napját szerteágazó programjai teszik igazán különlegessé, izgalmassá. Kicsik-nagyok is találhatnak kedvükre való szórakozást, sportolási lehetőséget és koncerteket. A rendezvény során olyan előadók lépnek fel a különböző helyszíneken, mint például Halász Judit, Tóth Vera, Palya Bea, Deák Bill Gyula, a Random Trip, a Hősök, a Mary Popkids, Keresztes Ildikó vagy Mahó Andrea és Csengeri Attila.

Óbuda Napja a helyi közösségek ünnepe is, remek alkalom arra, hogy az itt élők együtt töltsenek egy napot. A kerület több pontján kiváló programok sora ad lehetőséget, hogy az emberek még szorosabbra fűzzék a szálakat egymás között.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával rengeteg ingyenes program várja a látogatókat. A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Szentlélek tér, a Zichy-kastély udvara, a Kubuci kert, valamint a Kórház utca. Ezen kívül családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várjuk az érdeklődőket Csillaghegyen, Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, a 3K-ban, Pünkösdfürdőn, a Római parton, a Krúdy-negyedben és a Gázgyári lakótelepen is. 

Obudanapja1

A Fő téren Katlan Tóni konyhája, a Cziniel cukrászda, kávézó, fröccsözde, Ráhel flódnija, Lermon Bár, Panyolai pálinkák és házi sörfőzdék kínálatai csábítják a látogatókat. A gyerekeket bábautomata, Mackó Műhely, Kádár Ferkó Fotószínháza és Halász Judit várja. Délben, az ünnepélyes díjátadó keretében Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át az Óbuda Díszpolgára címet,a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Itt este a Hősök, a Mary Popkids és a Random Trip csábítja a helyszínre a fiatalokat, amely egy műfaji határokon átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg. Az igazán remek zenészekből álló csapat ebben a felállásban kifejezetten Óbuda Napjára állt össze: Fábián Juli – ének, Ligeti György (We Are Rockstars, Žagar) – gitár, ének, Zságer Balázs (Žagar) – billentyűk, Kama (Mary PopKids) – ének, Eckü (Hősök) – rap, Zahár Fanni (SoulClap Budapest) – fuvola, Bata István (Sena, Fábián Juli & Zoohacker) – basszusgitár, DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox, Delov Jávor (Turbo) – dob. A szomszédos Kubuci-kertben és Zichy-udvarban a nap folyamán a Chalaban, az Esti Kornél és Frenk lépnek színpadra. Az Esernyős - Óbudai Kulturális és Információs Pontban kerül sor Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Fellini Római Kultúrbisztró „Római P'Art 14.” című pályázatának ünnepélyes díjátadó ünnepségére.

Obudanapja4

Kaszásdűlőn a 3K-ban és környékén is sok színes program lesz: többek között kutyabemutató Korom Gáborral, a Fabula Bábszínház előadása, és Alma Flamenca koncert, este pedig Tóth Vera lép a színpadra. Ugyanitt a Művész placcon lesznek kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak: nemezelés, gyöngyfűzés, bőrözés, fazekasság, tűzzománcozás, origamizás, vesszőkarika fonás és babakészítés.
Békásmegyer ad helyszínt a Közbiztonsági napnak, ahol lesz rendőrségi kutyás bemutató, katasztrófavédelmi bemutató és itt adja át az Óbuda Közbiztonságáért-díjat Kelemen Viktória alpolgármester is. Az este Deák Bill Gyula koncertjével zárul. 

Obudanapja3

Csillaghegyen a kézműves foglalkozások mellett lesz veterán autó kiállítás, hagyományőrző népi játékok, cirkusziskola, villamosutazás Csaba bácsival és kémia sátor látványos bemutató kísérletekkel. Itt kóstolhatjuk meg idén is Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A színpadon többek között Palya Bea, este pedig a Keresztes Ildikó korbácsolja fel a hangulatot.  

A Gázgyári lakótelepen lesz Nosztalgia-show, operett műsor, a Kórház utcában Óbudai Mozaik szabadtári kiállítás, a Krúdy-negyedben pedig megszámlálhatatlan irodalmi, zenei és kulináris élvezet várja az arra látogatókat: kiállítás, koncertek, vendéglátás, velocipédesek, verklimuzsika, konflis utazás, kamufon - verklis karaoke.

Obudanapja6

Az Óbudai piknik keretében május 2-án különböző helyszíneken Anyák napi kézműves foglalkozás és óriásbuborék show mellett felavatásra kerül a petanque (francia golyós társasjáték) nemzetközi versenyekre is alkalmas pályája, Egész nap íjászat, interaktív játszótér, Zorb játékok, mászóvár, veteránautó bemutató és zenés koktélbusz is várja az érdeklődőket. A gyerekek lovagolhatnak, de megcsodálhatják a huszárfelvonulást is. A bátrabbak vízre is szállhatnak, hiszen a túrakajakok, túrakenuk, sárkányhajók mind arra várnak a Dunán, hogy az óbudaiak kipróbálják milyen érzés a folyóval együtt létezni. Megcsodálhatják az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred „Óbuda” nevű aknamentesítő hajóját, a Dunai Vízi Rendészet hajóját, a Katasztrófa Védelem tűzoltó hajóját és Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelet hajóját. 

Obudanapja5

A kerület múzeumainak többsége az Óbuda Napja keretében ingyenesen látogatható így többek között az Óbudai Múzeum, és Goldberger Textilipari Gyűjtemény is, a helyi vendéglők zöme pedig ezen a napon kedvezményekkel kedveskedik.

A helyszínek házigazdái is ismerősek lesznek, hiszen az egyes helyszíneken Barabás Éva, Rákóczi Ferenc, Pintácsi Viki, Rátonyi Krisztina, Görög Zita és Lukácsházi Győző várja a szórakozni vágyókat.

A részletes programmal kapcsolatban látogass el az obudanapja.hu oldalunkra!

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com