Pin It

Obuda Napja 2016 Logo 01

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép hagyományokat. Egyszerre jelenti a nyár nyitányát, a virulásnak indult természet ünnepét és olyan hagyományok előtti tisztelgést, mint a Flórián napi ünnep, mely kiemelt szereppel bír a kerületben.

Jól megférnek itt együtt a századfordulós kosztümök, a gyermekzsivaj, és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap.

S bár az események központja a Fő tér és a Szentlélek tér, a kerület több pontja kínál kellemes együttlétet az itt élőknek, ide látogatóknak. A rendezvény fő célja az, hogy a kerületiek lokálpatriotizmusát szem előtt tartva nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak. S ezzel mintegy reprezentálja is, hogy miként sáfárkodhat a múlt szellemi örökségével egy közösség oly módon, hogy ne csak az itt élők érezzék jól magukat, hanem azok is, akik a város különböző pontjairól látogatnak el hozzánk.

On1

Idén is ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatókkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várjuk Önöket május 7-én, Óbuda Napján és előestéjén!

Az ünnepre hangolódást a Budapest Voices, majd Péterfy Bori & Love Band koncertje biztosítja pénteken délután és este, s ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora.

Szombaton folytatódik a rendezvény, immár több helyszínen.
A Szentlélek téren először Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek, majd az Óbudai Danubia Zenekar Kamarazenekara lép színpadra. Délben kerül sor az ünnepélyes megnyitóra ahol a kerület polgármestere, Bús Balázs adja át az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója Díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet. Ezután pedig a Kincső Néptáncegyüttes, az Ivan & The Parazol, a 30Y majd a Hiperkarma váltja egymást a színpadon.

A Fő téren napestig kínálja finomságait Katlan Tóni konyhája, de nem hiányzik majd a kemencében sült lepény sem, az édes finomságokról pedig a Cziniel Cukrászda gondoskodik.

Az Esernyős ínyencségei mellett Street food meglepetések, Ráchel flódnija, Panyolai pálinkák, sör- és borkülönlegesség is várják a látogatókat.

On2

Lesz kézműves vásár, Bábautomata, Circus Mechanicus, és ezernyi más játék és látnivaló, s aki fiakkerezni vágyik, azt is megteheti.

Az ünnep alkalmából sor kerül Harrer Pál szobrának koszorúzása is.

A Zichy udvarban is nagy élet lesz. Itt a civil szervezetekkel ismerkedhetnek a látogatók, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt, a kicsiket pedig ezernyi játék várja

A Kórház utcában szabadtéri tárlat nyílik „Római P’Art 14” címmel, melyet Kelemen Viktória alpolgármester nyit meg.
A Kobuci kertben a csíkszeredai Jazzybirds, a Middlemist Red és a Kéknyúl Hammond Band
koncertezik.

A hagyományokhoz hűen a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági Nap rendezvényeinek.
A program rendőrségi kutyás bemutatóval indul, majd katasztrófavédelmi bemutatóval folytatódik. Ebéd után a rendőrzenekar ad koncertet, s ezután kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át az Óbuda Közbiztonságáért díjakat.

Délután a Braunhaxler Dalkör, a Langaléta Garabonciások gólyalábas mókái, az Alma Együttes koncertje és a Pavane zászlóforgatók műsora szórakoztatja a közönséget. A nap záró koncertjét az Anna & The Barbies adja.

Csillaghegy Napja is változatos programokat kínál a látogatóknak.
Itt a Kiskalász zenekar Hepehupa gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Puskás Péter alpolgármester köszöntője után kóstolhatja meg mindenki Csillaghegy tortája a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A kalóriák letáncolásához a Kis Göncöl tagjaitól leshetünk el tánclépéseket,
A főként alsó tagozatos gyerekekből álló táncosokat a Bazseva zenekar kíséri.

Ezután a Fodros Általános Iskola és a Csillaghegyi Általános Iskola szórakoztatja a közönségét előadásával, majd Bohócműsor és bűvészprodukció következik.
A Gózon Gyula Kamaraszínház a Pincérfrakk utcai cicák műsorával lép színpadra, majd a Budafolk Band ad koncert. Nem maradhatnak ki a programból a közönség nagy kedvencei Berecz András, aki mesélésével csal mosolyt az arcokra és a Göncöl Néptáncegyüttes előadása, mely végül táncházzá alakul. Kísér a Bazseva zenekar. A nap záró koncertjét Csillaghegyen Demjén Ferenc adja.

Az Óbudai Múzeum a tárlatok mellett megrendezi a szokásos Óbudai sétákat is, mint ahogy a kerület többi múzeuma is ingyenesen lesz látogatható ezen a szombaton, s az Óbudai Platán könyvtár és a Térszínház is műsorral készül Óbuda Napjára.
A felsoroltak is bizonyíthatják, hogy a kerület ünnepén unatkozni lehetetlen lesz, inkább az okoz majd fejtörést, hogy ebből a bőséges és ingyenes kínálatból miként szerkessze meg mindenki a saját programját úgy, hogy minél több élménnyel zárhassa a napot, s jusson idő ráérős beszélgetésekre is.

On3

On4

On5

On6

On7

On8

On9

On10

On11

On12

On13

On14

On15

On16

On17

On18

On19

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com