Pin It

Nyt1

A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben is meghirdeti nagy sikerű Napsugár nyári táborait az Újkerti, Csapókerti, Homokkerti, Józsai, Kismacsi, Nagymacsi Közösségi Házakban és a Tímárházban. 23 turnusban 17 féle tábort szervezünk. 

A nyári szünetüket töltő gyerekeket felfedező, tenisz, báb, kézműves, tűzzománc, hagyományőrző népművészeti kézműves, úszó, haditorna, kutyás mese, bibliai, képzőművészeti, természetbarát, fazekas, hagyományőrző haditorna, néptánc, vadászgörény, iskolára felkészítő táborokba várjuk. Célunk, hogy hozzájáruljunk a gyerekek tartalmas, értelmes nyári szabadidős tevékenységének eltöltéséhez.  


Június 20–24.
100 SZÍN VILÁG – világfelfedező, tapasztaló, érzékelő tábor gyermekeknek
A táborba szeretettel várjuk azokat a 6-12 éves gyermekeket, akik érzékszerveik által szeretnék felfedezni a bennünket körülvevő csodálatos világot. Naponta más-más érzékszervé lesz a főszerep. Tapasztalataikat alkotói tevékenységben mutathatják meg. A délelőtti programokon: bebarangoljuk a színek, a hangok, a mozgás világát. Igyekszünk közösségi élményhez juttatni jelentkezőinket.
A délutáni szabadfoglalkozásokon kirándulunk, túrázunk és jókat játszunk.
A táborban háromszori étkezést biztosítunk.
Részvételi díj: 15 000 Ft
Információ kérhető: Nagy Máriától (Tel.: 52/ 386-137 és 06/30/5660-252)
E-mail: nagymaria@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Józsai Közösségi Ház (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.)

 

Június 20–24., június 27.–július 1., július 4–8.
NAPRAFORGÓ TENISZTÁBOR
A táborba szeretettel várjuk azokat a 6-18 éves gyermekeket, akik még csak most ismerkednének a tenisszel és azokat is, akik már rendszeresen űzik ezt a sportot. A csendes, falusias hangulatú környezetben, időjárástól függően salakpályán, aszfaltpályán és teremben egyaránt folynak a gyermekek tudásszintjéhez igazított edzések. A kezdő és haladó résztvevők külön csoportban edzhetnek, naponta kétszer másfél, illetve két órában. Az edzések közti szabadidőben a gyermekek a könyvtárban olvasgathatnak, vagy részt vehetnek a közösségi ház munkatársai által kínált kézműves foglalkozásokon.
Részvételi díja: 22 000 Ft/Fő.


2016. június 11-én, szombaton, 10 órától Kismacsi Táborba csalogató
Tenisztorna címmel várjuk azokat a gyermekeket és szüleiket, akik belekóstolnának a tenisztáborok hangulatába, megismerkednének az edzőkkel és táborvezetőkkel. A részvétel ingyenes.
További információ és jelentkezés: Burai Lucánál
Tel.: 20/286-23-50, 20/318-68-52
E-mail: burai.luca@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Kismacsi Közösségi Ház


Június 20–24.
„CSEREBOGÁR” BÁBOS GYEREKTÁBOR
Életkor: 7-12 év
A tábor célja: megismertetni a gyerekeket a bábokkal, a bábjátékkal, az egyszerűbb bábtechnikákkal. A tábor ideje alatt bábokat készítenek, és a végére megszületik az ELŐADÁS! Mindez persze sok-sok játékkal fűszerezve!
A részvételi díj háromszori étkezést tartalmaz, a gyermekek számára 7.30–16.30 óra között biztosítunk felügyeletet.
Részvételi díj: 16.000 Ft/fő
További információ: DMK Csapókerti Közösségi Ház, Süveg u. 3. Tel.: 52/411-016
Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Ház (Debrecen, Süveg u. 3.)


Június 27.–július 1.
LÁDAFIA GYEREKTÁBOR
Életkor: 7-12 év
A Ládafia gyerektábor három téma köré épül: hagyományos és modern kézműves technikák megismerése, környezettudatos életmódra nevelés, kommunikációs és együttműködési készségek fejlesztése. Célja, hogy a különböző kézműves technikákon keresztül megismertesse a gyerekeket a környezettudatos anyagfelhasználás, az újrahasznosítás és újra-használat fontosságával, megmutatva a tudatos fogyasztói magatartás alapelveit.
A részvételi díj háromszori étkezést tartalmaz, a gyermekek számára 7.30–16.30 óra között biztosítunk felügyeletet.
Részvételi díj: 16.000 Ft/fő
További információ: DMK Csapókerti Közösségi Ház (Süveg u. 3.) Tel.: 52/411-016
Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Ház (Debrecen, Süveg u. 3.)


Június 27.–július 1.
TŰZZOMÁNC TÁBOR
Táborvezető: Bobonkáné Papp Antónia
Programfelelős: Borsányi Ágnes
Ára: 10.000 Ft
Tűzzománc tábort szervezünk Bobonkáné Papp Antónia vezetésével a szakköri tagok számára. Új kemencét állítottunk be a műhelybe, így az alkotás feltételei kiválóan alakultak.
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnestől. Tel.: 52/439-866
E-mail. borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)

 

Június 27.–július 1., július 4–8., július 18–22., július 25–29.
HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPMŰVÉSZETI KÉZMŰVES TÁBOR
Táborunkban a gyermekek a legkülönfélébb kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg a Tímárházban dolgozó Népi Iparművészek segítségével. Naponta más-más technikát próbálhatnak ki, így többek között elmélyülhetnek a fazekasság rejtelmeiben, kipróbálhatják a nemezelést, szövést, körmöcskézést, különféle fonásokat, rongybaba-készítést, bőrözést, népi játékszerkészítést, makramézást, hímzést. Minden csütörtöki napon kirándulunk. Idén az Állatkert az úti cél, ahol szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehetünk részt.
Táborvezető: Mátrai - Nagy Andrea
Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Telefon: 52/321-260 és 30/618-9767
e-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: Tímárház - Kézművesek Háza (4026 Debrecen, Nagy Gál István u. 6.)


Június 27.-július 01.
Némó úszótábor
Programfelelős: Borsányi Ágnes
Úszásoktató: Kántorné Gyöngyi
A DMK Újkerti Közösségi Házban az úszótábor hagyományosan a legkedveltebb nyári programok egyike. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a tábort ajánljuk minden vizet kedvelő, úszni tudó, vagy nem tudó 6-12 éves gyermekeknek. Az oktatást a gyermekek tudás szintjéhez igazítjuk. Minden nap másfél óra úszásoktatás zajlik játékos vízi mozgással, képzett úszásoktatóval a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola uszodájában.
Délutánonként különböző szabadidős tevékenységeket folytatunk, kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 18.000.-Ft
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnestől. Tel.: 52/439-866
E-mail: borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)

 

Június 27.–július 1.
A FEKETE SEREG LOVAGJAI - hagyományőrző tábor 10-13 évesek részére
A gyerekek betekintést nyernek a letűnt korok világába. A lányok elsősorban a művészetek, kézművesség világával ismerkednek, a fiúk pedig a középkor haditechnikájával. Lesz íjászkodás, harci nemek bemutatója, fegyverismeret. Egész héten izgalmas kalandok várják a gyerekeket.
Ár: 21.000 Ft/fő
Bővebb információ kérhető Csikós Beátától. Tel.: 70/933-9915
E-mail: csikos.bea@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház (Szabó Kálmán u. 68.)


Július 4–8.
KUTYÁS MESTETÁBOR
Gordon és Mangó vizsgázott terápiás kutyusok, akik egy hétig együtt táboroznak a gyerekekkel. Minden nap egy kutyás mese köré épül, valamint izgalmas kutyás feladatok, játékok, kézműves tevékenységek színesítik a napokat. Lesz bábkészítés, festés, gyurmázás. Mindemellett a gyerekek megismerkednek a terápiás kutyusok munkájával is.
Ár: 21.000 Ft/fő
Bővebb információ kérhető Csikós Beátától. Tel.: 70/933-9915
E-mail: csikos.bea@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház (Szabó Kálmán u. 68.)

 

Július 4–8.
BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBOR
A gyermekek délelőttönként játékos hitoktatáson vesznek részt. Délután sport, kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket ajánlunk számukra. A tábort a Debrecen – Ondód - Macs egyházközösség szervezi és csak nagymacsi illetőségű gyermekek vehetnek rajta részt.
A tábor ingyenes. Táborvezető: Ráczné Veres Sára lelkésznő
Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Ház (Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39.)


Július 4–8.
FESTŐTANODA KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR
Programfelelős: Szabó Katalin
Táborvezető: B. Orosz István grafikus
A 6-18 éves korú gyerekek és fiatalok a tábor során kiváló szakember segítségével elsajátíthatják a festészet és a rajz alapvető technikáit.
Célja: felkelteni a gyerekek érdeklődését a képzőművészet iránt (rajz, grafika, festészet). Játékos formában betekinteni az alkotás menetébe, szabályaiba.
Ismerkedni a fogalmakkal, mint: kompozíció, aranymetszés, a szín és tónus egyensúlya. Játszunk a felületen, és végignézzük, hogy az egyszerű, akár véletlenszerűen felvitt foltok, formák, miként válnak művészi alkotássá, s ezáltal örömet szereznek alkotójuknak.
A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk, délutánonként különböző kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat és szabadtéri játékokat játszunk, végül egy kiállítással zárjuk tábort.
Ára: 18.000.-Ft
Bővebb információ kérhető Szabó Katalintól. Tel.: 52/439-866
E-mail: szabo.katalin@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)


Július 11–15.
KALANDO-ZOO TERMÉSZETBARÁT TÁBOR
Programfelelős: Szabó Katalin
Táborvezető: Gyulavári Attila
A régi Állatbarát tábor egy sokkal izgalmasabb és kalandosabb táborrá alakult át,amelyet 5 éves kortól ajánlunk az állatok iránt érdeklődő és természetkedvelő gyermekeknek. A tábor célja a környezeti nevelés, amely által a gyermekek közvetlenül, játékosan, tapasztalat útján ismerik meg az állatok és növények világát és környezetüket.
A csoport délelőttönként érdekes szakmai foglalkozásokon vehet részt, ahol nap, mint nap, különböző szakemberek segítségével közelebbről is megismerhetik a Botanikus kertet, a vízi élővilágot, az Állatkert és a Nagyerdő élővilágát.
Délutánonként szabadidős foglalkozásokat tartunk: kézműveskedünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, mozizunk.
Ára: 18.000.-Ft
Bővebb információ kérhető Szabó Katalintól. Tel.: 52/439-866
E-mail: szabo.katalin@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)


Július 11–15.
FAZEKAS TÁBOR
Fazekas táborunk az agyag számtalan felhasználási lehetőségéből nyújt ízelítőt. A táborozók megismerkednek a felrakásos és épített edénykészítési technikákkal, ezek változatos díszítési módjaival, valamint kipróbálhatják a korongozást is.
Valamennyi használati és dísztárgyat, melyet a tábor ideje alatt készítenek, kiégetünk, mely által örök darabokká válnak készítőik számára. Csütörtöki napon a tábor résztvevői az Állatkertbe látogatnak, ahol szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vesznek részt.
Táborvezető: Terdik Angéla fazekas Népi Iparművész
Táborvezető: Mátrai - Nagy Andrea
Részvételi díj: 19.000 Ft/fő
Telefon: 52/321-260 és 30/618-9767
e-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: Tímárház - Kézművesek Háza (4026 Debrecen, Nagy Gál István u. 6.)


Július 18–22.
FAZEKAS TÁBOR
A DMK Újkerti Közösségi Házban működő fazekas műhelynek köszönhetően az 5-14 éves korú gyerekek kiváló szakember segítségével betekintést nyerhetnek a fazekas mesterség világába. A tábor résztvevői délelőtti foglalkozás keretében megismerkedhetnek az agyagozás alapvető technikáival, különböző agyagtárgyakat készíthetnek és kipróbálhatják a korongozást. Délutánonként szabadfoglalkozás keretében kézműveskedünk, kirándulunk és különböző szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 16.000.-Ft
Programfelelős: Borsányi Ágnes
Táborvezető: Pallás Ottó fazekas
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnestől. Tel.: 52/439-866
E-mail: borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)


Július 18–22.
APRÓDOK ÉS UDVARHÖLGYEK MÁTYÁS KIRÁLY UDVARÁBAN –
hagyományőrző tábor 7-10 évesek részére
A tábor a középkor világának apródképző intézményéből vett feladatokkal és tevékenységekkel ismerteti meg a kis apródokat. A kis hölgyek pedig egy igazi középkori udvarhölgy életével, mindennapi tevékenységével. A gyerekek játszva tanulnak. Íjászkodás, testmozgás, művészeti ismeretek színesítik a napokat.
Ár: 21.000 Ft/fő
Bővebb információ kérhető Csikós Beátától. Tel.: 70/933-9915
E-mail: csikos.bea@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház (Szabó Kálmán u. 68.)

 

Július 25–29.
CSICSERGŐ NÉPTÁNC ÉS NÉPI KÉZMŰVES TÁBOR
A tábort 6-14 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik kedvet éreznek a Kárpát-medence, illetve szűkebb hazánk táncainak (nyírségi táncok) megismerésére, gyermekjátékok, népdalok, népi ügyességi játékok (bothajítás, botrúgás, csülközés, méta…) elsajátítására, népi kézműves foglalkozások megismerésére, kipróbálására.
A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk. Délutánonként szabadidős foglalkozás keretében kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 16.000.-Ft
Programfelelős: Szabó Katalin
Táborvezető: Veres Tamásné Hercz Beáta
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház (Jerikó u. 17-19.)


Július 25–29.
„VADÁSZGÖRÉNY” TERMÉSZETISMERETI GYEREKTÁBOR
Életkor: 6-14 év
A tábor célja megismertetni a gyermekeket a kedves kis háziállattal, a vadászgörénnyel. Lesz sok játék, vetélkedők, ismeretterjesztő programok, rajzverseny, séta a kis állatokkal, játszótéri kirándulás.
A részvételi díj háromszori étkezést tartalmaz, a gyermekek számára 7.30–16.30 óra között biztosítunk felügyeletet.
További információ: DMK Csapókerti Közösségi Ház (Süveg u. 3.) Tel.: 52/411-016
Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Ház (Debrecen, Süveg u. 3.)

 

Augusztus 1–5.
SZIVÁRVÁNY – ismereteket frissítő és iskolára készítő játékos táborban
Szeretnél a vakáció utolsó heteiben egy jót táborozni? Ha igen, akkor itt a helyed a Szivárvány táborban! Játékos formában frissítjük fel tudásodat az iskolai év megkezdése előtt és megismertetünk a népi kismesterségek alapjaival is. A tábor további részében lehetőséged nyílik megismerkedni a környék nevezetességeivel a Zeleméri templomrommal, a józsai templomrommal, a Tócó – patakkal. De a szekerezés, az íjászkodás, a játékos vetélkedők, a tábori ötpróba, a labdajátékok, az erdei séta, a növénygyűjtés, a számháború, a népdalok tanulása és a táncház is biztosan kedvedre lesz. Ha te is szeretnél részese lenni a nyári tábornak és sok szép emlékkel akarod gazdagítani a szüneted, akkor itt a lehetőség, hogy jelentkezz.
Részvételi díj: 15 000 Ft
Információ kérhető: Nagy Máriától (Tel.: 52/ 386-137 és 06/30/5660-252
E-mail: nagymaria@debrecenimuvkozpont.hu
Helyszín: DMK Józsai Közösségi Ház (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.)


Általános információk a táborokról

Táborkezdéskor a szülők számára rövid, átfogó tájékoztatást adunk.
A tábor díja magában foglalja a szakmai programokat, az alapanyagokat és a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna). Jelentkezési határidők: a tábor kezdése előtt két héttel.
A részvételi díj befizetésének határideje: legkésőbb a tábor indulását megelőző hét hétfője. Kérjük a szülőket, hogy feltétlenül tudassák, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen (nem fertőző) betegségben szenved. Táborainkban 7.30-tól 16.30-ig gondoskodunk a gyermekekről.
A gyerekeket csak szülővel, vagy az ő írásos engedélyével engedjük haza. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com